Xiaomi: Σταματάει τις global public beta για όλες τις συσκευές γιατί δεν λαμβάνει αξιόλογο feedback

MIUI, Xiaomi: Σταματάει τις global public beta για όλες τις συσκευές γιατί δεν λαμβάνει αξιόλογο feedback

Η Xiaomi σε κάθε ενημέρωση προσπαθεί να βελτιώνει την εμπειρία του MIUI προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και κάνοντας βελτιώσεις. Φυσικά, όπως κάθε εταιρεία έτσι και η Xiaomi έχει beta testers οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο δοκιμάζοντας τις αλλαγές πριν αυτές γίνουν διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.

Το πρόγραμμα beta tester της Xiaomi έχει δύο φάσης, την closed beta στην οποία οι testers βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλά σφάλματα, και την open public beta στην οποία συμμετέχουν αρκετοί χρήστες που χρησιμοποιούν τη σχεδόν ολοκληρωμένη έκδοση του λειτουργικού.

Σε σε μία σύντομη δημοσίευση της στο Community φόρουμ η Xiaomi ανακοίνωσε ότι από την 1 Ιουλίου σταματάει την κυκλοφορία των Global beta εκδόσεων του MIUI για όλες τις συσκευές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αλλαγή αυτή είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των ίδιων των χρηστών. Διότι χρησιμοποιούν την public beta ROM ως κύριο λειτουργικό σύστημα και ως έναν τρόπο να αποκτήσουν πρόωρη πρόσβαση στα νέα χαρακτηριστικά του MIUI, χωρίς όμως να φροντίζουν να δίνουν στην εταιρεία το απαραίτητο feedback.

Η Xiaomi αναφέρει ότι δυστυχώς το μερίδιο των testers που προσφέρουν feedback είναι ιδιαίτερα μικρό, με αποτέλεσμα οι public beta να μην επιτυγχάνουν τον σκοπό τους. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει την ίδια εμπειρία σε όλους τους χρήστες των συσκευών της, ανεξάρτητα την αγορά στην οποία ανήκουν.

Επίσης, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η διακοπή των public beta θα βοηθήσει στην κυκλοφορία πιο άμεσων ενημερώσεων για τις συσκευές της.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή η αλλαγή δεν ισχύει για τους χρήστες Android One και Android Go συσκευών. Στη δημοσίευση αναφέρονται ξεκάθαρα μόνο οι παγκόσμιες beta εκδόσεις, κάτι που σημαίνει πως η εταιρεία θα συνεχίσει κανονικά τις beta για την Κίνα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Γιατί δε με πείθει ιδιαίτερα με την απάντηση που δίνει? Αν ήταν να το κόψει Θ το έκανε για όλους. Όχι μόνο για τη Global ROM. Συν το γεγονός ότι η Global ROM απευθύνεται σε περισσότερους χρήστες με διαφορετικούς παροχους ανά τον κόσμο. Ήδη διαβάζω ότι έχει προκληθεί αναστάτωση στο community της Miui με αυτή την απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.