Xirafia.gr, Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Λογισμικού

Είσαι φοιτητής σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ή στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο; Μπορείς να συμμετάσχεις στον Διαγωνισμό για την Ψηφιακή Προστασία του Περιβάλλοντος και να παρουσιάσεις τις ιδέες σου! Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η δημιουργία καινοτόμου λογισμικού, με θέμα τη Ψηφιακή Προστασία του Περιβάλλοντος στον ευρωπαϊκό χώρο. Η Ψηφιακή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αφορά στην ηλεκτρονική παρακολούθηση και πρόληψη καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον, ψηφιακές δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης, δράσεις για την πολιτική προστασία κλπ.

, Xirafia.gr, Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Λογισμικού

Στόχος του διαγωνισμού είναι:
– Η κινητοποίηση των φοιτητών, ώστε να μάθουν να αξιοποιούν τις τεχνολογίες και την πληροφορική για εφαρμογές με ορατό αποτέλεσμα, σε θέματα που απασχολούν κάθε Ευρωπαίο πολίτη, όπως το περιβάλλον.
– Η δημιουργία εργαλείων λογισμικού για την προστασία του περιβάλλοντος από Έλληνες φοιτητές για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
– Η ανάδειξη της δημιουργικότητας και της καινοτομικής σκέψης του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Τα βραβεία που θα μοιραστούν σε ειδική τελετή βράβευσης θα είναι τα παρακάτω:
– 1ο Βραβείο: 6000 ευρώ
– 2ο Βραβείο: 4000 ευρώ
– 3ο Βραβείο: 3000 ευρώ
– 3 Τιμητικoί Έπαινοι των 1000 ευρώ
Επιπλέον, θα γίνει προώθηση και προβολή των λογισμικών πακέτων που θα βραβευθούν.

Χρονοδιάγραμμα
– Τελική Ημερομηνία αποστολής προτάσεων (μέσω ηλεκτρονικής υποβολής): 31 Οκτωβρίου 2009
– Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού: 15 Νοεμβρίου
– Τελετή Βράβευσης: 1-10 Δεκεμβρίου 2009

Ο διαγωνισμός αποτελεί δράση Αριστείας της Ψηφιακής Στρατηγικής και χρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Για πληροφορίες σχετικά με το Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Λογισμικού θα βρείς εδώ https://www.xirafia.gr/

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
telas

καταξοδεύτηκαν πάλι…

Κώστας

Το κακό ειναι ότι ζητάνε απαραίτητα να γράφεις σε ανοιχτή πλατφόρμα λογισμικού. Δηλαδή Builder C++ και οτιδήποτε άλλη πλατφόρμα που θέλει άδεια δεν γίνεται δεκτο….

Άγνωστος

Ανακοίνωση των συμμετοχών που διακρίθηκαν:

https://www.xirafia.gr/Last/173

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Software Ubuntu Ubuntu Touch

Ubuntu Touch dual boot με Android

Η ομάδα της Canonical προχώρησε στη διάθεση μιας έκδοσης του δικού της λειτουργικού συστήματος Ubuntu Touch με τη δυνατότητα εγκατάστασης Android και επιλογή dual boot μεταξύ των δυο OS. Αυτή η έκδοση απευθύνεται σε developers και δεν είναι ολοκληρωμένη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από καθημερινούς χρήστες, είναι όμως δωρεάν και οι τολμηροί μπορείτε να […]

Software Nokia Software

Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Το Windows Phone store εμπλουτίζεται ολοένα και με περισσότερες εφαρμογές σε καθημερινή βάση. Πρόσφατα, ο Joe Belfiore, o υπεύθυνος για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για φορητές συσκευές Windows Phone, δήλωσε ότι η ψαλίδα ανάμεσα στο Windows Phone Store και στα ανταγωνιστικά app stores αναμένεται να κλείσει σημαντικά μέσα στο 2014.

Internet Internet Kaspersky Software

Οι προβλέψεις της Kaspersky Lab για το 2014

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τις προβλέψεις των ειδικών της για το 2014. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές από αυτές συνδέονται με τις επιπτώσεις των αποκαλύψεων που έγιναν από τον Edward Snowden. Το τοπίο για τους τελικούς χρήστες: Προσωπικά δεδομένα και χρήματα στο στόχαστρο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Software Διαγωνισμοί τεχνολογίας Kaspersky Software

Το Techblog και η Kaspersky Lab σας χαρίζουν το καλύτερο δώρο για αυτά τα Χριστούγεννα!

Μεγάλος διαγωνισμός Techblog και Kaspersky με δώρο 15 άδειες για το λογισμικό προστασίας Kaspersky Internet Security – Multi Device, το νέο προηγμένο προϊόν ασφάλειας που προστατεύει τα Windows PC, τα Android smartphones και tablets αλλά και τους υπολογιστές Mac, προσφέροντας ασφάλεια σε κάθε συνδυασμό αυτών των συσκευών εύκολα, με ένα μόνο κωδικό ενεργοποίησης (activation code).