YouTube: Νέοι ηλικιακοί περιορισμοί σε περιεχόμενο που σχετίζεται με όπλα

Youtube, YouTube: Νέοι ηλικιακοί περιορισμοί σε περιεχόμενο που σχετίζεται με όπλα

Το YouTube αλλάζει συνεχώς, προσθέτοντας νέες λειτουργίες και ενισχύοντας τον τύπο περιεχομένου που μπορεί να υπάρχει στην πλατφόρμα.

Έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που το YouTube άλλαξε τις πολιτικές του σχετικά με το περιεχόμενο πυροβόλων όπλων στην πλατφόρμα του και τώρα, το κάνει ξανά, κάνοντας τους περιορισμούς περιεχομένου γύρω από το θέμα ακόμη πιο αυστηρούς.

Όσον αφορά το είδος των αλλαγών, η πλατφόρμα απαγορεύει οριστικά ορισμένα θέματα και κάνει αλλαγές στους ηλικιακούς περιορισμούς όταν πρόκειται για άλλα. Οι αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα, αλλά το YouTube θα τις εφαρμόσει σχετικά σύντομα. Η πλατφόρμα έχει περιγράψει τις αλλαγές με μεγάλη λεπτομέρεια στη σελίδα υποστήριξής της, δίνοντας στους δημιουργούς περιεχομένου και στους θεατές μια λεπτομερή λίστα με το τι είναι και τι δεν είναι αποδεκτό.

Όσο για τον τύπο περιεχομένου που δεν θα επιτρέπεται πλέον, το YouTube απαγορεύει όλα τα βίντεο που δείχνουν στους χρήστες πώς να αφαιρέσουν την ασφάλεια από τα πυροβόλα όπλα. Επιπλέον, η πλατφόρμα ροής περιορίζει το περιεχόμενο πυροβόλων όπλων σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, και οι δύο αυτές αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τις 18 Ιουνίου 2024.

Αυτοί οι περιορισμοί είναι επιπλέον του περιεχομένου πυροβόλου όπλου που δεν επιτρέπεται ήδη στο YouTube. Αυτό περιλαμβάνει, ενδεικτικά, περιεχόμενο που κατευθύνει τους ανθρώπους για το πώς να αγοράσουν ένα πυροβόλο όπλο, καθώς και μαθήματα κατασκευής πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών ή αξεσουάρ πυροβόλου όπλου. Η πλατφόρμα περιορίζει επίσης το περιεχόμενο που δείχνει πώς να αλλάξετε ένα όπλο από χειροκίνητο σε αυτόματο.

Το YouTube προσφέρει ορισμένες συμβουλές σχετικά με αυτό το είδος περιεχομένου, δηλώνοντας ότι εάν πιστεύετε ότι μπορεί να παραβιάζει τις οδηγίες, απλώς μην το δημοσιεύσετε. Όταν πρόκειται για κυρώσεις για αυτό το περιεχόμενο, οι παραβάτες για πρώτη φορά θα λάβουν μια προειδοποίηση.

Μετά από αυτό, εάν η ίδια πολιτική παραβιαστεί εντός περιόδου 90 ημερών, το YouTube θα εκδώσει προειδοποίηση κατά του καναλιού. Μόλις ένα κανάλι συγκεντρώσει τρεις προειδοποιήσεις, ο λογαριασμός και το κανάλι θα κλείσουν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το YouTube δεν θα επιβάλλει αυτούς τους τύπους περιορισμών σε αυτόν τον τύπο περιεχομένου που αφορά ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, ειδήσεις και καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI YouTube

YouTube: Τεστάρει περιλήψεις live chat, κωδικούς QR και εφέ για Shorts

Το YouTube μοιράστηκε τις πιο πρόσφατες δοκιμαστικές λειτουργίες του, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σύντομα σε ορισμένα κανάλια.

Software YouTube YouTube Music

YouTube Music: Η έκδοση web θα θυμάται εσάς και το τελευταίο τραγούδι σας

Η έκδοση web του YouTube Music λειτουργεί πλέον περισσότερο όπως οι εφαρμογές Android και iOS απομνημονεύοντας το τελευταίο τραγούδι που παίχτηκε.

Software YouTube

YouTube «Playables»: Διαθέσιμα για όλους τα δωρεάν mobile παιχνίδια

Το YouTube κάνει διαθέσιμα τα παιχνίδια για κινητά ευρέως και για όλους, ανακοινώνοντας την επίσημη κυκλοφορία των “Playables” στην εφαρμογή της πλατφόρμας.

Internet featured Google YouTube

Youtube: Θα σε πηγαίνει απευθείας στο τέλος του βίντεο αν χρησιμοποιείς ad blocker

Εάν πατήσετε για να ξεκινήσει ένα βίντεο στο YouTube και βλέπετε το τέλος του, αυτό σημαίνει ότι ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων “τρέχει” στη συσκευή σας.