YouTube, θα λανσάρει σύντομα νέα υπηρεσία μουσικής

Σε συνέντευξή της η CEO του YouTube, Susan Wojcicki παραδέχτηκε ότι η νέα μουσική υπηρεσία του YouTube θα έρθει σύντομα αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και έχει ακουστεί ότι θα τη δούμε πριν το τέλος του 2014. Το μόνο που είπε ότι ετοιμάζουν την υπηρεσία και θα τη δούμε σύντομα.

“I think there’s a lot of opportunity. It’s amazing how much music we have. … I remain optimistic that you can see it soon”, είπε χαρακτηριστικά.

Το YouTube δουλεύει στην υπηρεσία streaming μουσικής από πέρσι και περιμένουμε να δούμε κάτι αντίστοιχο με το Spotify όπου θα υπάρχει επί πληρωμή εγγραφή χωρίς διαφημίσεις και free έκδοση που θα έχει διαφημίσεις. Αντί για μουσική όπως το Spotify, το YouΤube θα έχει videos. Η Google έχει φτάσει πολλές φορές κοντά στο να λανσάρει τη νέα υπηρεσία όμως τελικά δεν το έκανε, τώρα που η ίδια η CEO του YouTube αναφέρθηκε στη νέα υπηρεσία, ίσως τη δούμε σύντομα.

Ο τομέας search και advertising της Google είναι ο κυρίαρχος στην αγορά με έσοδα 50 δισεκατομμυρίων τον χρόνο, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα από τα οικονομικά αποτελέσματα που δόθηκαν, φάνηκε ότι τα έσοδα από τα paid clicks αυξήθηκαν κατά 17% για το τρίτο τρίμηνο ενώ την ίδια περίοδο πέρσι ο αριθμός ήταν στο 26%. Επομένως, η Google ψάχνει νέα έσοδα για το μέλλον και να σιγουρέψει την κυριαρχία της. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, τα έσοδα από το YouTube αναμένονται να φτάσουν στο 1.13 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το τέλος του 2014.

Το YouTube έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα. Η Wojcicki είναι μια από τις πιο παλιές υπαλλήλους της Google, ήταν εκείνη που νοίκιασε το γκαράζ της στους ιδρυτές Larry Page και Sergey Brin όταν δημιουργούσαν τη Google τη δεκαετία του 90. Έγινε επικεφαλής του YouTube τον Φεβρουάριο ενώ ήταν αντιπρόεδρος στο τμήμα διαφήμισης της Google.

H Google διανύει μια περίοδο αναπροσαρμογής καθώς την Παρασκευή μάθαμε ότι ο Larry Page ανέθεσε στον Sundar Pichai σχεδόν όλα τα προϊόντα της Google εκτός από το YouTube.

youtube music service launch, YouTube, θα λανσάρει σύντομα νέα υπηρεσία μουσικής

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
man7

Μπράβο στο YT 🙂 περιμένουμε!!!

Πάνος

Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή όχι. Τώρα έχει ένα σωρό διαφημίσεις ήδη. Αν θέλει να σπρώξει κόσμο σε επι πληρωμή υπηρεσίες, φανταστείτε τι έχει να γίνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.