H Google σταματά τα 30″ non-skippable ads του YouTube

Η Google ανακοίνωσε ότι από το 2018 θα σταματήσει τις non-skippable διαφημίσεις 30 δευτερολέπτων που εμφανίζονται συνήθως πριν από ένα YouTube video. Εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε διαφημιστικά φορμάτ που είναι πιο ελκυστικά τόσο για τους διαφημιστές όσο για τους θεατές.

“We’re committed to providing a better ads experience for users online. As part of that, we’ve decided to stop supporting 30-second unskippable ads as of 2018 and focus instead on formats that work well for both users and advertisers, ήταν η επίσημη δήλωση της Google.

Ειδικά για όσους δεν χρησιμοποιούν κάποιο ad blocker, η κίνηση της Google είναι σίγουρα θετική είδηση. Όμως, εκτός του ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από του χρόνου, να σημειωθεί ότι οι unskippable διαφημίσεις 15 και 20 δευτερολέπων, θα παραμείνουν.

Η Google μέσα στο επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να κάνει την πλατφόρμα της πιο ανταγωνιστική, μιας και το Facebook έχει αποδειχτεί ισχυρός αντίπαλος.

youtube 30 sec ads, H Google σταματά τα 30″ non-skippable ads του YouTube

youtube 30 sec ads, H Google σταματά τα 30″ non-skippable ads του YouTube

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Βάλτε ότι θέλετε. Όσο υπάρχει addblock δεν μας πτοεί τίποτα….

Σταύρος Χρι

όποιος χρησιμοποιεί το MyTube όπως εγώ, δεν το νοιάζει καθώς δεν αφήνει διαφημίσεις !

Demis

@Σταύρος Χρι τι είναι αυτό το πράγμα δεν βρήκα μια για το pc

Panos7GR

Ακόμα να το πάρουν χαμπάρι πως από τότε που στο YouTube βάλανε αυτές τις διαφημίσεις οι αριθμοί των χρήστων υπηρεσιών ad-blocking εκτοξεύθηκαν εκθετικά; Που αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν διαφημιστές και διαφημιζόμενοι, άρα αυτό σημαίνει προβληματικός τρόπος διαφήμισης.
Η καλύτερη λύση πιστεύω είναι να γίνει πιο έξυπνα. Για παράδειγμα αν τα βίντεο είναι από ΥouTuber (vlog, review, κωμικό σκερτσάκι κτλπ) να τους υποχρεώνει να δηλώνουν ένα σημείο του βίντεο ως περιοχή για να μπει μία video-διαφημιση (κάτι αντίστοιχο με την τηλεόραση) ή αν είναι βίντεοκλίπ τραγουδιού ή σκέτο τραγούδι η διαφήμιση να μπαίνει όπως παλιά με bannerάκι σαν annotiation του βίντεο κι όχι ως video-διαφήμιση ή αν είναι playlist μουσικής να δείχνει μια video-διαφήμιση πριν το πρώτο κομμάτι κι έπειτα μόνο bannerάκια. Ετσι και πιο ευχάριστα θα γίνουν για τον θεατή και τον σκοπό τους θα κάνουν.

Υ.Γ: Εγώ στο κινητό χρησιμοποιώ όποτε χρειαστεί το DNS66 από το γνωστό site f-droid .org με ελεύθερες και ανοιχτού κώδικα εφαρμογές Android και ξεμπέρδεψα γενικώς από διαφημίσεις, χωρις root και λοιπά μπελαλίδικα. (βέβαια για όσους φοβούνται τις VPN συνδέσεις δεν προτεινεται, όπως και όταν χρησιμοποιεις e-banking.

Σταύρος Χρι

Είναι η καλύτερη εφαρμογή για YouTube στο store είναι ! Στην αρχή σου φαίνεται λίγο ξένη αλλά αν της δώσεις λίγο χρόνο την συνηθίζεις τόσο πολύ που δεν μπορείς μετά να μπαίνεις από τον browser !

Πάνος

@demis νομίζω αναφέρεται στην εφαρμογή για Windows phone.

Σταυρος Χρι

Και για κινητο και για pc υπάρχει…. Σε αυτη του pc αναφέρομαι η οποια δουλευει καλυτερα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.