Υπάρχει πιθανότητα τα smartphone να μας ακούν και να μας παρακολουθούν;

πιθανότητα smartphone παρακολούθηση εφαρμογές, Υπάρχει πιθανότητα τα smartphone να μας ακούν και να μας παρακολουθούν;

Μπορεί κάποιος να μας ακούσει και να μας παρακολουθήσει μέσω του smartphone που χρησιμοποιούμε; Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου Android εφαρμογές κατέγραψαν video και φωτογραφίες από μόνες τους χωρίς ο χρήστης να γνωρίζει το παραμικρό.

Η συγκεκριμένη μελέτη που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ημέρες δείχνει τα αποτελέσματα από 17260 εφαρμογές σχετικά με τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο και τις κινήσεις που κάνουν οι χρήστες με αυτές. Τα αποτελέσματα, αν και μικρά σε αριθμό, δείχνουν πως ορισμένες εφαρμογές που μπορούμε να “κατεβάσουμε” στα smartphone μας, μπορούν να καταγράψουν οπτικοακουστικό υλικό χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει.

Η μελέτη έγινε επάνω σε 17260 εφαρμογές, εκ των οποίων οι 15627 προέρχονται από το Google Play, 392 από το Mi.com, 468 από το AppChina και 883 από το Anzhi app store. Από το σύνολο των εφαρμογών αυτών, βρέθηκαν 21 στις οποίες παρατηρήθηκε δραστηριότητα σχετικά με οπτικοακουστικό υλικό, ενώ 12 από αυτές παρατηρήθηκε καταγραφή φωτογραφιών και βιντεο χωρίς την άδεια του χρήστη των εν λόγω smartphone.

Από αυτή τη μελέτη θα πρέπει να κατανοήσουμε πως θα ήταν σωστό να προμηθευόμαστε τις αγαπημένες μας εφαρμογές μόνο μέσα από το επίσημο Google Play και όχι από third party stores έτσι ώστε να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των δραστηριοτήτων μας κατά τη χρήση του smartphone. Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ακόμα και από το Google Play να προέρχονταν όλες οι “κατασκοπευτικές” εφαρμογές, το ποσοστό τους είναι κάτω από το 0.1% του συνόλου που εξετάστηκε, δείχνοντας πως η Google εξασφαλίζει την ασφάλεια χρήσης των εφαρμογών της, περιορίζοντας σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό το περιθώριο του να αντιμετωπίσει κάποιος πρόβλημα με τη χρήση των εφαρμογών.

πιθανότητα smartphone παρακολούθηση εφαρμογές, Υπάρχει πιθανότητα τα smartphone να μας ακούν και να μας παρακολουθούν;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Καλά ηλίθιοι είστε; Συγνώμη κιόλας. Δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όλα τα κινητά στις ΗΠΑ κυκλοφορούν μόνο με Snapdragon; Γιατί η Vodafone έφαγε σουτ από ΗΠΑ και η Huawei πήρε τον πούλο; Γιατί Κίνα και Ρωσία αναγκάστηκαν να πετάξουν έξω τις Apple Google κτλ; H NSA ξέρει και τι σώβρακο φοράς. Απλά αν δεν είσαι κάποιος που επηρεάζει κάτι που τους ενδιαφέρει δεν ασχολούνται μαζί σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.