Amazon Kindle Fire HD, Καταγράφει άνοδο στις ΗΠΑ

To iPad της Apple από το 2010 κρατάει τα “σκήπτρα” της Νο1 ταμπλέτας. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, το μερίδιο της Apple έχει αρχίσει να συρρικνώνεται σημαντικά, καθώς οι αντίπαλοι της συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Στο στρατόπεδο λοιπόν του Android, η Amazon συνεχίζει να κρατάει το προβάδισμα με το Amazon Kindle Fire HD ενώ τα Galaxy Tab 10.1 και 7.7 της Samsung ακολουθούν.

Η ίδια εταιρεία που πραγματοποίησε την έρευνα (Localytics, οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ) επιβεβαιώνει και την ανοδική πορεία του Android στον τομέα των smartphones (από τα μέσα του 2012 και μετά).

amazon kindle fire hd, Amazon Kindle Fire HD, Καταγράφει άνοδο στις ΗΠΑ

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis88

Τα tablets της Amzon δεν φοράνε android αλλά δικό τους custom λειτουργικό που στηρίχθηκε αρχικά στο android 2.2. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Κατα τα άλλα αυτά τα tabletάκια είναι πολύ φθηνότερα απο το ipad, κάποια στιγμή θα πουλούσαν περισσότερο αφου όπως έλεγε και μια διαφήμιση τους παλιότερα αντι για 1 ipad παίρνεις 3 kindle!

Κώστας Βλαχάκης

makis88, Kindle Fire HD: “It is based on a heavily modified Android Ice Cream Sandwich (4.0)” σωστά το υπενθυμίζεις εσύ, σωστά αναφέρεται και στο άρθρο “Στο στρατόπεδο λοιπόν του Android”. https://en.wikipedia.org/wiki/Kindle_Fire_HD

Darth

@makis88
1. οπος ειπε ο Κωστας είναι βασισμένα στο ics και με το τελευταίο update στο jb
2. παλικάρια στο xda ξεκλείδωσαν το bootloader έτσι μπορείς να βάλει μια κανονική android rom oπoς cyanogen mod

έτσι μικρο το κακό ας βάζουν ότι θέλουν μέσα από την στιγμή που αλλάζει τελείωσε

DJTaurus

Οτι να ναι το άρθρο. Μέχρι και η πηγή που είναι βασισμένο αναφέρεται σε πωλήσεις μόνο του μήνα Δεκεμβρίου. Τώρα που προέκυψε ότι το μερίδιο της Apple συρικνώνεται μάλλον πρέπει να το είδε ο μεταφραστής του άρθρου σε κάποιο όνειρο… το 3ο ίσως.

Vassilis

α) “Localytics provides data on user behavior for tens of thousands of apps that were installed on over 60 million devices as of mid-2012, which should form a significant enough sample size to at least be indicative of what’s happening in the market ..” και για αυτό το λόγο δεν ανέφερα τον μήνα Δεκέμβριο μονό και .. β) “Despite these gains by some of the bigger players in the tablet marketplace, there has been a negligible impact to Apple’s dominant usage share. Users of Apple’s tablets still generate over 87% of U.S. and Canadian tablet Web traffic, coming down from just over 88% one month ago.” Chitika Insights. “New figures from IDC show that Apple’s share of the global tablet market has fallen from two thirds to a half in the past six months as Google’s Android software ains popularity. IDC said Apple’s third-quarter share of worldwide tablet shipments fell from 59.7 per cent a year ago to 50.4 per cent in the three months to the end of September, while Samsung’s leapt from 6.5 per cent to 18.4 per cent.” The Daily Mail. Το “συρρικνώθηκε σημαντικά” φίλε DJTaurus δεν υπονοεί ότι κατέρρευσε το μερίδιο του iPad στην αγορά αλλά… Συνέχεια »

kostis

και το Nexus 7 που βρισκεται….???

giannis

νε ομως μπορεις να κατεβασεις εφασρμογες απο goodereader android εφαρμογες

Vassilis

Κατά πόδας της Samsung πρέπει να έχει φτάσει και τα 5εκ. κομμάτια συνολικά, αν δεν κάνω λάθος, από τον Οκτώβριο του 2012 και μετά ..

Panos7GR

Wow! Όντως ούτε καν 3ο δεν είναι το Nexus 7 / Nexus 10 στην Αμερική; Η Google μάλλον δεν χαίρει εκτίμησης στα tablets μαλλον από Αμερική πλευρά… Κρίμα ένα για το Android να βρίσκεται δεύτερο σε πωλήσεις το Kindle Fire. Ως γνωστόν η Amazon δεν ανήκει στην Open Handset Alliance, άρα σημαίνει πως δεν φοράει το “αυθεντικό” Android στις συσκευές της και δεν προσφέρει στην ανάπτυξη του και στην προστασία του. Κάνει απλά μία αρπαχτή. Πλήγμα για το Android και για την Google γιατί όχι μόνο έχει να ανταγωνιστεί τα αντίπαλα λογισμικά, αλλά και τα “μαϊμού” παράγοντα του δικού της. Τώρα καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο χαμηλή τιμή στις νέες Nexus συσκευές της….

Yannis

Μήπως δεν υπολογίζουν τις πωλήσεις του google play? Γιατι και καλές κριτικές έχει και μεγάλη ζητηση έχει… Περίεργο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Amazon Kindle featured

Amazon Kindle 2022: Με USB-C, καλύτερη οθόνη

Η Amazon ανακοίνωσε το Kindle 2022 με επανασχεδιασμένη εμφάνιση, πιο ευκρινή οθόνη και φόρτιση USB-C. Ακόμα, με πολλά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο πιο ακριβό μοντέλο Paperwhite.

Gear Amazon Kindle

Amazon: Παρουσίασε τα νέα της Kindle e-readers

H Amazon μας προτρέπει να το ρίξουμε στο διάβασμα το φθινόπωρο, με τα νέα Kindles που μόλις παρουσίασε.

Software Amazon Amazon Kindle Android

5 Android apps για να το ρίξεις στο διάβασμα ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

Το πλήθος των εφαρμογών που θα βρεις διαθέσιμο στο Google Play Store είναι ατελείωτο, οπότε εδώ δίνουμε έμφαση σε μερικές από τις πιο αξιόλογες εφαρμογές για να διαβάσεις βιβλία.

Tablets Amazon Kindle Kindle

Amazon Kindle: Αδιάβροχο ύστερα από μια δεκαετία

Μια νέα έκδοση του Amazon Kindle ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία σχεδιαστικά βασίζεται στην περσινή έκδοση του γνωστού e-reader της, αλλά έρχεται με πιστοποίηση για IPX8 για ανθεκτικότητα στο νερό.