Ape Apps, Οι ουραγκοτάγκοι μιλούν με τους ανθρώπους με ένα iPad

Στο ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι είδαν διαφορετικά την ιδέα του να κάνουν ενδιαφέρουσα την επίσκεψη των ανθρώπων εκεί. Αντί να τους αφήνουν να παρατηρούν τα ζώα, αποφάσισαν να δώσουν στους ουραγκοτάγκους ειδικά διαμορφωμένα iPad, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους!

Οι εκπαιδευτές ασχολούνται με δύο δίδυμους ουραγκοτάγκους 8 ετών, βοηθώντας τους να ζωγραφίσουν, να παίξουν παιχνίδια και να αποκτήσουν λεξιλόγιο στην οθόνη του iPad, κάνοντας χρήση ενός ειδικού λογισμικού που έχει αναπτυχθεί για αυτιστικά παιδιά. Έχει γίνει γνωστό μέσα από έρευνες ότι αυτιστικά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν το iPad προκειμένου να επικοινωνήσουν με τα μέλη της οικογένειάς τους.

Το λογισμικό προβάλλει εικόνες αντικειμένων τις οποίες αναγνωρίζει ο ουραγκοτάγκος και αντιστοιχεί με ένα συγκεκριμένο πλήκτρο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε κανείς να “μιλήσει” με τα ζώα, κάνοντας επιτέλους πραγματικότητα το όραμα του… Dr. Dolittle!

, Ape Apps, Οι ουραγκοτάγκοι μιλούν με τους ανθρώπους με ένα iPad

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.