iPad Pro 10.5′: Διαρροή υποδεικνύει κυκλοφορία τον Ιούνιο;

ipad pro, iPad Pro 10.5′: Διαρροή υποδεικνύει κυκλοφορία τον Ιούνιο;

Πριν από λίγες ημέρες η Apple ανανέωσε την σειρά των tablets της, ανακοινώνοντας ένα νέο iPad με οθόνη 9.7 ιντσών σε ανταγωνιστική τιμή. Παρά τις θετικές εντυπώσεις που άφησε το Cupertino με την συσκευή της, πολλοί περίμεναν την διάθεση ενός βελτιωμένου iPad Pro και μάλιστα σε νέο μέγεθος οθόνης, τις 10.5 ίντσες.

Πριν από λίγες ώρες, μια εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για την κυκλοφορία ενός ακόμα iPad μέσα στον χρόνο, ίσως μάλιστα πολύ σύντομα.

Συγκεκριμένα, η εικόνα απεικονίζει την οθόνη ενός υπολογιστή που λειτουργείται από μεταπωλητή Apple προϊόντων. Στην οθόνη εμφανίζεται μια λίστα με θήκες για iPads από την Urban Armor Gear (UAG). Ανάμεσα στις εκδόσεις των 12.9’ και 9.7’ iPad Pro, υπάρχουν τρεις θήκες για ένα iPad μεγέθους 10.5 ιντσών που αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες τον προσεχή Ιούνιο. Να σημειωθεί πως το φετινό WWDC της Apple θα διεξαχθεί από τις 5 έως και τις 9 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει πως οι ημερομηνίες συμπίπτουν και δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να γίνουμε μάρτυρες της κυκλοφορίας ενός νέου iPad στην συγκέντρωση του Αμερικάνου κολοσσού για developers.

Ο έμπιστος αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo έχει δηλώσει πως η Apple σκοπεύει να διαθέσει ένα iPad Pro με οθόνη 10.5’, ανανεωμένο σχεδιασμό και το A10X chipset στο εσωτερικό του. Τα bezels θα μειωθούν αισθητά και μάλλον το κεντρικό κουμπί δεν θα υπάρχει πια. Στην ουσία, οι διαστάσεις του φημολογούμενου iPad θα είναι περίπου ίδιες με εκείνες του 9.7’ Pro, αλλά λόγω των εξαιρετικά μειωμένων bezels το πρώτο θα υπερτερεί στο screen-to-body ratio. Ως αποτέλεσμα, μέσω του νέου iPad η Apple θα μπορούσε να παρουσιάσει την τεχνολογία ενσωμάτωσης του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο panel κάτω από την οθόνη, κάτι το οποίο ακούμε εδώ και καιρό για το πολυαναμενόμενο iPhone 8.

Η μόνη παρατήρηση στην εικόνα που διέρρευσε και προκαλεί ερωτηματικά είναι πως το iPad των 10.5 ιντσών δεν χαρακτηρίζεται ως “Pro”, σε αντίθεση με τις θήκες των άλλων δύο εκδόσεων που αφορούν τα “iPad Pro 12.9” και “iPad Pro 9.7”. Ίσως ο μεταπωλητής και η Urban Armor Gear να μην γνωρίζουν σίγουρα την θέση του νέου iPad στην οικογένεια των tablets της Apple και γι’ αυτό τον λόγο δεν το κατατάσσουν στην Pro σειρά. Εν τέλει, αν η φωτογραφία αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η κυκλοφορία ενός βελτιωμένου iPad και μάλιστα μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Λογικά η Apple θα διαφωτίσει το τοπίο στο WWDC σε περίπου έναν μήνα. Σε περίπτωση που δεν ανακοινωθεί ένας ακόμα εκπρόσωπος των iPads, τότε θα γνωρίζουμε πως είτε το Cupertino ετοιμάζει την παρουσίαση για αργότερα μέσα στο έτος ή πως το 2017 δεν θα δεί άλλο καινούργιο iPad. Οπότε σύντομα θα μάθουμε (ή θα καταλάβουμε) περισσότερα. Όπως και να έχει, ας ελπίσουμε πως το φημολογούμενο iPad, αν ανακοινωθεί, θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες των φίλων της τεχνολογίας.

ipad pro, iPad Pro 10.5′: Διαρροή υποδεικνύει κυκλοφορία τον Ιούνιο;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.