iPad Mini, Η Apple θα το λανσάρει με δελεαστική τιμή; [φήμες]

Οι New York Times, σε δημοσίευμά τους, επικαλούνται πηγές μέσα από την Apple οι οποίες, διατηρώντας την ανωνυμία τους, λένε ότι η εμπορική πολιτική που θα εφαρμόσει η εταιρεία στην κυκλοφορία της νέας ταμπλέτας των 7.85 ιντσών θα είναι επιθετική. Λέτε να ήρθε η ώρα να δούμε το πρώτο φτηνό προϊόν με σήμα το μήλο;

Εννοείται ότι δεν έχει υπάρξει κανένα επίσημο σχόλιο ως απάντηση στο δημοσίευμα της New York Times, αλλά αξίζει να σημειωθεί το ότι θεωρείται πλέον δεδομένο ότι κατασκευάζεται μία μικρότερη ταμπλέτα από την Apple για να ανταγωνιστεί το Google Nexus 7. Ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το ότι όλο και κάποιος επικαλείται πηγές μέσα από την Apple για τις φήμες που βλέπουν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας. Τι γίνεται, βρε παιδιά εκεί στο Cupertino, αρχίσατε να μιλάτε όλοι εύκολα μετά τον θάνατο του Steve Jobs;

Σε τι τιμή πιστεύετε ότι θα μπορούσε να διαθέσει η Apple το iPad mini για να είναι ανταγωνιστικό;

, iPad Mini, Η Apple θα το λανσάρει με δελεαστική τιμή; [φήμες]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πανος.Λαστ

σε μία τιμή των 250 ευρώ θα ήταν άκρως ανταγωνιστική και θα χτύπαγε έυκολα τους απέναντι αλλα το κόβω λίγο δύσκολο!

MrNAi

Καπου τα μπερδεψατε, το αρθρο που εχεις σαν πηγη αναλυει αλλα πραγματα, καμια σχεση με αυτα που γραφεις. Αυτα που λες τα ξερουμε εδω και 2-3 μηνες.

Κώστας Βλαχάκης

a. Το link της πηγής δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ερμηνεία “apple-may-meet-tablet-competition-with-smaller-ipad.html”
b. Δεν μεταφράζουμε μόνο αυτό που διαβάζουμε. Παίρνουμε τις πληροφορίες και κάνουμε το δικό μας σχόλιο.

Vasilis

Οταν εισαι ηγέτης ρε παιδιά δεν χρειάζεται να ξεβρακωθεις για να ανταγωνιστές καποιον; Και ποιο nexus 7;; Ακόμα δεν κυκλοφόρησε και το φοβάται η apple? Αυτα ειναι αστεια

Vasilis

Αν βγαλει η apple iPad mini θα ειναι για οποιοδηποτε άλλο λογο εκτος του να συναγωνιστει το kindle ή το nexus! Και οποιος γράφει το αντίθετο μάλλον δεν πρεπει να ξαναγράψει ποτε για την apple

Mits

Ναι το αρθρο που βαζετε ειναι 2 σελιδες (ναι αν το ανοιξεις εχεις και 2η σελιδα) Εχουμε μεχρι και σχεδια του iPad mini και για την τιμη απο την πρωτη στιγμη που ξεκηνισε να ακουγεται αυτο λενε ολοι, Επισης ξερουμε οτι μαλλον δεν θα ειναι retina η οθονη για να τους βγει πιο φθηνο. anway θα ήταν ασεβεια να ποσταρω links απο αλλα ελληνικα techsites.
Sorry vlachakis το μια παραγραφος απο 2 σελιδες αρθρο μου λεει αυτο ακριβως που ειπες στο (1) διαβασαε μονο τον τιτλο.

Κώστας Βλαχάκης

Αυτό θεώρησε ο συντάκτης ότι είναι το ενδιαφέρον να κρατήσει από το άρθρο που διάβασε. Η πηγή υπάρχει για περισσότερες πληροφορίες. (Παρακαλώ να ελέγχετε ότι σημειώνετε σωστά το email σας, γιατι προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί σας και δεν μπόρεσα).

MrNAi

Thanks mits… Καποιος συμφωνησε μαζι μου;
Στο θεμα τωρα, η Apple θα βγαλει φθηνη συσκευη γιατι την ενδιαφερει μην χασει το market share του iOS γενικα. Στα κινητα το εχει χασει προ πολλου και μενουν τα tablet με την google να βγαζει γαματο tablet στα 200δολλαρια. Δεν γινεται να χτυπησει κατι τετοιο η apple, ποσο μαλλον στην ευρωπαικη αγορα που περναει κριση.Αν δε το βγαλει σε λιγο καιρο (οπως ειδαμε σε δημοσιευματα) τοτε δεν θα αργησει να το βγαλει 😉

MrNAi

Κωστα τωρα λες οτι να’ναι. απο 2 σελιδες αναλυση που λεει τους λογους που η apple θα βγαλει ενα μικρο ipad, το μονο που βρήκε ενδιαφέρον ήταν αυτο που εγραψε; Ρε παιδια αυτα τα ξερουμε απο πριν τον Μαιο.

Κώστας Βλαχάκης

MrNAi, Μα σχολιάζεις το θέμα μας, δηλαδή την τιμή του!
“Η Apple θα το λανσάρει με δελεαστική τιμή;”

Έπρεπε πρώτα να κάνεις “μπούγιο”?…

MrNAi

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι θελω να πω ή ακομα καλυτερα αν δε θες να το καταλάβεις τοτε οκ, δεν πειραζει. Καλη συνέχεια.

dali13gr

Η τελευταία φράση του άρθρου είναι λάθος. Σε όποια τιμή και να το διαθέσει η Apple θα είναι ανταγωνιστικό με 70% marketshare. Φυσικά, με δεδομένο πως το μεγάλο ξεκινάει από 500$, το μικρό θα είναι στα 299$-399$. Η ερώτηση έπρεπε να είναι: Σε ποιά τιμή ελπίζει η Google ότι θα διατεθεί το iPad Mini ώστε να μπορέσει το Nexus 7 να είναι ανταγωνιστικό; Άμα δε, κάνει κανένα αστείο και το κατεβάσει από τα 299$, αντίο ζωή για τα υπόλοιπα.

μάρκος xperia

Όπως έκανε και η Google με το nexus7 έτσι παίζει να κάνει τώρα και η Apple.

Κωνσταντίνος

Βρήκαμε τον ανταγωνιστή του Nexus7! Θα είναι μία πολύ σκληρή μάχη!!!

Βαγγέλης

Ρε τα fanboys αρχισαν τις επιθέσεις στην συντακτική ομάδα. Χαχαχα ρε θα τρελαθούμε τελείως! Παιδιά αν θέλετε “πραγματική ” δημοσιογραφία μπορείτε να πάτε στα καθεστωτικά μέσα που εκθειάζουν κάθε τι καπιταλιστικό.

Σχετικά με το θέμα μας. Για πιο λόγο να λανσάρει κάτι πιο μικρό/φτηνό; Βέβαια για τον ανταγωνισμό, δεν υπάρχει άλλος λόγος. Βλέπει οτι το μερίδιο της υποχωρεί. Είναι λογικό με το Android αλλα και την Microsoft που κάνουν άλματα στο λειτουργικό τους αλλα και στις εφαρμογές τους.

Panos7GR

Σε ότι τιμή και να το βγάλει θα υπολείπεται σε αρκετά από το κανονικό iPad και αυτό είναι σίγουρο γιατί για να το κάνει αναγκαστικά φθηνό πρέπει να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Δεν πιστεύω πως θα είναι η καλύτερη λύση για όσους θέλουν να πάρουν iPad, εδώ ακούγεται πως δεν θα έχει καν Retina… Και χωρίς Retina για εμένα δεν αξίζει. Επίσης παίζει να έχει και ελλείψεις από το αυθεντικό iOS 6, που θα έχουν οι νέες Apple συσκευές. Από την άλλη το Nexus7 προσφέρει ότι καλύτερο υπάρχει σε Android λογισμικό σε μια πολύ δυνατή συσκευή.

Ότι και να γίνει πάντως με το iPad mini, πρέπει να ευχαριστήσουμε σαν καταναλωτές την Google που βγάζοντας το δυνατό Nexus7 σε τόσο χαμηλή τιμή, αναδιαμορφώνει από την αρχή την αγορά των tablet. Οι εταιρίες θα αναγκαστούν να αλλάξουν τιμολογιακή πολιτική γιατί ο καταναλωτής σε οποία νέα ταμπλέτα θα “βγει”, θα έχει ως μέτρο σύγκρισης το Nexus7. Ήδη βλέπουμε τον κυρίαρχο των tablets, Apple, να “φοβάται” και να βγάζει οικονομικό μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.