ZiiLABS, Επεξεργαστής 100 πυρήνων για μελλοντικά Android tablets

Η γνωστή σε όλους μας, για τις κάρτες ήχου και γενικότερα τα περιφερειακά της, Creative φαίνεται πως ετοιμάζεται να μπει έμμεσα ή άμεσα στον χώρο των tablet και των mobile επεξεργαστών. Η θυγατρική εταιρεία ZiiLABS ανακοίνωσε τα σχέδια της για κατασκευή μιας νέα γενιάς επεξεργαστών για Android tablet, η οποία συνδυάζει τις μεγάλες δυνατότητες με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

, ZiiLABS, Επεξεργαστής 100 πυρήνων για μελλοντικά Android tablets

Οι νέοι επεξεργαστές της σειράς ZMS συνδυάζουν την δύναμη των ARM Cortex-A9 πυρήνων με αυτή των Stemcell media processing cores. Ο ZMS-20 εκτός από έναν διπύρηνο ARM Cortex-A9 επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.5 GHz, θα κάνει χρήση και 48 πυρήνων Stemcell. Αντίστοιχα ο τετραπύρηνος ZMS-40 θα χρησιμοποιεί ούτε λίγο, ούτε πολύ, 96 Stemcell media processing cores.

Η πρόσθεση των 4 πυρήνων ARM και των 96 πυρήνων Stemcell μας δίνει το απίστευτο νούμερο 100, κάτι που δεν έχουμε ξαναγίνει σε mobile υλοποίηση. Συνδυάστε όλα τα παραπάνω με DDR3 μνήμες και χαμηλή κατανάλωση και θα έχετε το νέο hit στην αγορά των mobile SOCs.

Η ανακοίνωση των ZiiLABS ήρθε απλώς να πιστοποιήσει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα στην αγορά των smartphones και tablet. Με 96 ή ακόμα και με 48 πυρήνες για επεξεργασία multimedia μπορούμε να φανταστούμε πόσο άκοπα θα γίνεται η δημιουργία 3D γραφικών. Όπως φαίνεται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά ο “μικρός” ZMS-20 των 2 πυρήνων ARM και των 48 Stemcell θα καταφέρνει επεξεργασία γραφικών με 150 MPixel/sec.

Για τον ZMS-40 δεν γνωρίζουμε ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά όπως φαίνεται θα υπάρξει επίσημη παρουσίαση και των δύο στην επερχόμενη έκθεση Computex. Από την άλλη ο ZMS-20 αναμένεται να ενσωματωθεί για πρώτη φορά σε συσκευή παραγωγής στα μέσα του τρίτου τριμήνου του 2011. Λέτε το επόμενο tablet μου να παίζει το Pro σε Full HD;

, ZiiLABS, Επεξεργαστής 100 πυρήνων για μελλοντικά Android tablets

Kudos to DarkWolf and DarkPain (video)

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosVolos

Kολαση!!!

teodore88

χα! βλεπω fullHD αναλυσεις σε tablets!! ..εχουμε ξεφυγει ομως! η intel τι κανει? βλεπει αυτα τα ARM τερατα, και μετα βλεπει και τους δικους της x86 και βαζει τα κλαματα 😛 ..για να μην παρεξηγηθουμε, οι mobile επεξεργαστες της intel ειναι οι atom..

DarkPain

Με προλάβατε;) Να και ένα βιντεακι για τον ZiiLABS ZMS-20
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CvZwSdQHGZQ

KostasMi

@teodore88 η intel απλα θα αγορασει την ARM 😛

djore

Λίγο μαρκετιστικα είναι όλα αυτα . και το προηγούμενο chip απο την creative τα ιδια ελεγε και πήγε άπατο .. ti – samsung – qualcomm και nvidia μονο απο αυτούς εμπιστευομαι SOCs . Κατι freescale καi ziilabs δεν τα λογαριάζω …

Τ

Giorgos

Full HD? Αυτό πάλιωσε… Ultra HD πρέπει να βάλουν!

Ben

Πάντως, όπως ήδη θα έχετε αντιληφθεί, οι διπύρηνοι είναι DOA…

teodore88

DOA?? τι εννοεις? dead on arrival?? :S ..@kostasMi η intel απλα προσπαθει να αντιγραψει την ARM αρχιτεκτονικη της μπας και καταφερει να μπει στην αγορα του android!..

Ben

@teodore88
That’s correct. Dead On Arrival. Με την έννοια ότι μέχρι να κυκλοφορήσουν ευρέως τα διπύρηνα tablets, θα εμφανίζονται στην αγορά τα τετραπύρηνα, πχ. Tegra3 γύρω στα Xmass.

MANOS

Και πολύ λες! πληροφορίες από τo DigiTimes λένε ότι η ASUS έχει αρχίσει ήδη την παραγωγή Tegra 3 tablet οποτε αν το συνδυάσουμε με το χρονοδιάγραμμα της Nvidia που λέει ότι οι πρώτες συσκευές με Tegra 3 θα κάνουν την εμφάνιση τους τον αύγουστο τότε είναι αληθινές

tasos

η intel ειχε ηδη βγαλει επεξεργαστες 80 πυρηνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.