Κουπόνι 230 ευρώ για αγορά tablet και broadband internet σε 290.000 δικαιούχους

Επιδότηση 230 ευρώ (κουπόνι) για αγορά tablet ή laptop αλλά και φθηνό broadband internet δικαιούνται περίπου 290.000 κάτοικοι οκτώ περιφερειών της χώρας οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σύμφωνα με δράση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ταυτόχρονα, ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει έκπτωση 12 ευρώ τον μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 για την απόκτηση ή διατήρηση ευρυζωνικής σύνδεσης internet. Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει και 60 ευρώ για εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Οι δικαιούχοι ανά περιφέρεια κατανέμονται ως εξής:
1. Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 47.506 δικαιούχοι
2. Θεσσαλία με 52.477 δικαιούχους
3. Ήπειρος με 22.588 δικαιούχους
4. Δυτική Ελλάδα με 57702 δικαιούχους
5. Ιόνια νησιά με 13220 δικαιούχους
6. Πελοπόννησος με 40.464 δικαιούχους
7. Βόρειο Αιγαίο με 14.753 δικαιούχους
8. Κρήτη με 40.527 δικαιούχους

Η δράση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και υπογράφεται από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκα, Παιδείας, Α. Λοβέρδο και Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδη. Όλη τη διαδικασία για τη διάθεση των 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η διάδοση της πληροφορικής και του internet στην Ελλάδα περιγράφει υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Οι δικαιούχοι θα διαπιστώνουν αν δικαιούνται τη συσκευή και την έκπτωση στη συνδρομή μέσω του συστήματος Taxis καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι αυτή που γνωρίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Για κάθε δικαιούχο θα εκδίδεται ένα voucher (κουπόνι) το οποίο ο καταναλωτής θα δίνει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και στα καταστήματα τεχνολογίας που θα λάβουν μέρος στη δράση. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, κάθε εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα φτιάξει μέχρι και 15 πακέτα προσφορών για τους καταναλωτές με στόχο να αποσπάσει την προτίμηση όσο των δυνατόν περισσότερων.

Επιδότηση 230 ευρώ για αγορά tablet και φθηνό internet, Κουπόνι 230 ευρώ για αγορά tablet και broadband internet σε 290.000 δικαιούχους

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
parastas

Κανένα link για το taxisnet; Δεν μπορώ να το βρώ..

Θάνος
Denis

Στο παραπάνω λινκ που ακριβώς πάμε για να μάθουμε?

djs

Εγω που συνδεθηκα δε βλεπω καποια σχετικη εφαρμογη να εχει ανεβει στο taxis.
Οποτε υπομονη…

Fotis

Μη βιάζεστε παιδιά, θα δοθούν διευκρινήσεις εν ευθέτω χρόνο… αργούν οι εκλογές

Dimitris

Αυτό το πρόγραμμα θα απευθύνεται όπως και τα περισσότερα σε μακροχρόνια ανέργους με μηδενικό ή ελάχιστο οικογενειακό εισόδημα…..οπότε εκεί που θα αράζετε με την οικογένειά σας στο παγκάκι (δηλαδή στο σπίτι σας) θα έχετε και το τάμπλετ μαζί…..για να περνάνε ευχάριστα οι κρύες νύχτες του χειμώνα….σα δεν ντρέπονται λέω εγώ!!!! Αντί να δώσουν στους ανέργους έστω και 200 ευρώ το μήνα που τους χρειάζονται άμεσα, αυτοί δίνουν τάμπλετ….ξεφτίλα!!!!

Thodoris

Ετσι ενισχύεται η πληροφορική και η ευρυζωνικότητα;; Με 100 εκατομμύρια που δίνουν μπορούν να βελτιώσουν χίλιες φορές τα αντίστοιχα μαθήματα στα σχολεία. Αν είσαι άσχετος χωρίς ταμπλετ, θα είσαι άσχετος και με ταμπλετ.

Δημήτρης

Μασονικα κόλπα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Android Android Tablets Samsung

Galaxy Tab Active4 Pro: Είναι δυνατό και αντέχει!

Η Samsung έφερε το ανθεκτικό Galaxy Tab Active4 Pro το οποίο ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του, που μαρτυρά πως είναι έτοιμο για δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Reviews TCL Hands-on

TCL Tab Max 10 4G review: Με NXT Vision και ηχεία Stereo

Με έμφαση στις τεχνολογίες που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την εμπειρία θέασης και χρήσης έρχεται το TCL Tab Max 10 4G με τιμή 299 ευρώ.

Reviews TCL Android Tablets Hands-on

TCL Tab 10s WiFi review: Για τηλεκπαίδευση και διασκέδαση

Ψάχνεις τίμιο 10ιντσο tablet που συμμετέχει και στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα; Το TCL Tab 10s WiFi είναι εδώ. Πάμε να το γνωρίσουμε μαζί.

Software Google Android Tablets

H Google φέρνει το Entertainment Space στα Android tablets

Το Entertainment Space είναι ένας κοινός χώρος για όλες τις δυνατότητες ψυχαγωγίας σε ένα Android tablet.