Τι σχέση έχει το iPad με την απαγόρευση συσκευών από τις πτήσεις;

fake ipad bomb flight, Τι σχέση έχει το iPad με την απαγόρευση συσκευών από τις πτήσεις;

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές των ΗΠΑ και Η. Βασιλείου ανακοίνωσαν ότι επιβάτες από 8 χώρες της Μέσης Ανατολής δεν θα μπορούν να έχουν στην καμπίνα συσκευές μεγαλύτερες από ένα smartphone.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι αιτία ενός σεναρίου κατά το οποίο κάποιος τρομοκράτης θα τοποθετούσε εκρηκτικά σε ένα iPad.

Η Guardian αναφέρει ότι η απαγόρευση «δεν ήταν αποτέλεσμα ενός μοναδικού γεγονότος, αλλά ενός συνδυασμού παραγόντων». Ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες γινόταν αναφορά για την χρήση ενός iPad για την μεταφορά εκρηκτικών στο εσωτερικό του. Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε ποια τρομοκρατική οργάνωση κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη ιδέα και για ποια χώρα προοριζόταν.

Αν η ιδέα σας φαίνεται τραβηγμένη, να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2016 ένα αεροπλάνο από την Σομαλία προσγειώθηκε με ασφάλεια ύστερα από την ανατίναξη μιας βόμβας που ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα laptop. Μια βόμβα στην καμπίνα των επιβατών θα ήταν πιο επικίνδυνη από μία στις αποσκευές, καθώς ο τρομοκράτης θα μπορούσε να την ανατινάξει κοντά σε ένα παράθυρο ή πόρτα.

Η απαγόρευση που εξέδωσαν οι ΗΠΑ αφορά laptops, tablets, e-readers, φωτογραφικές μηχανές, φορητά DVD players και φορητές κονσόλες, τις οποίες οι επιβάτες θα πρέπει να παραδίδουν μαζί με την βαλίτσα τους. Η απαγόρευση των ΗΠΑ αφορά στις απευθείας πτήσεις από Ιορδανία, Αίγυπτο, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όσο για εκέινη του Ηνωμένου Βασίλειου αφορά πτήσεις από Αίγυπτο, Ιορδανία, Λίβανο, Σαουδική Αραβία, Τυνησία και Τουρκία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Πριν μερικα χρονια ενας αμερικανος πεταξρ απο Νεα Υορκη για Λος Αντζελες με το λαπτοπ του. Περασε ολους τους ελεγχους ασφαλειας και αυτις και το λαπτοπ. Το λαπτοπ το λειτουργουσε κανονικα εν ωρα πτησης. Οταν εφτασε Λος Αντζελες πηγε στα γραφεια της NSA και τους εδειξε τι ειχε κανει στο λαπτοπ και ποσο λειτουργικο ηταν… το πηραν σε πεδιο εξουδετερωσης βομβας και τους εδειξε πως λειτουργει. Απο τοτε οι ελεγχοι στα λαπτοπ στις ΗΠΑ ειναι διαφορερικοι και τωρα πια απο οτι βλεπω ειναι πολυ αυστηροι γιατι αν το κανει καποιος που απλα θελει να διξει στην ΝSA οτι μπορει να γινει σκεψου καποιος που ειναι σε αποστολη αυτοκτονίας τι μπορει να κανει που ειναι στην κυριολεξια “yolo”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.