Project Ara tablet: Με οθόνη 13.8″, Snapdragon 810, 3GB RAM [GFXBench]

Για όσους δεν θυμούνται να πούμε ότι το Project Ara είναι το πολλά υποσχόμενο σχέδιο της Google για αρθρωτό smartphone, το οποίο φτιάχνεις εσύ όπως θέλεις. Κάποτε μας απασχολούσε αρκετά, όμως πλέον μαθαίνουμε λίγα για την εξέλιξή του.

Το GFXBench δείχνει ότι η Google μάλλον έχει στα σκαριά ένα Project Ara, αλλά για full-HD tablet. Η ιδέα για μια αρθρωτή συσκευή σίγουρα ελκύει πολλούς και ειδικά όσους αλλάζουν συχνά τα κινητά τους για να συμβαδίζουν με τα τελευταία χαρακτηριστικά που επιτάσσει η αγορά. Το Project Ara σου επιτρέπει να αλλάξεις τα κομμάτια που εσύ θέλεις, όπως επεξεργαστή, μνήμη RAM, κάμερα κ.α, και όλα αυτά πάρα πολύ εύκολα.

Το πρώτο smartphone του Project Ara αναμένουμε να το δούμε αργότερα μέα στο 2016, λογικά θα ακούσουμε νεότερα στο Google I/O, τον Μάιο.

Όσο περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του smartphone, το GFXBench “αποκαλύπτει” ένα 13.8 ιντσών tablet full-HD με τον αμφιλεγόμενο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 810, αλλά αφού μιλάμε για αρθρωτό tablet θα μπορείς να βάλεις εσύ ότι επεξεργαστή θέλεις. Έχει Adreno 430 GPU, μνήμη RAM 3GB και τρέχει Android Marshmallow.

Περισσότερα θα μάθουμε από την Google μέσα στο επόμενο διάστημα, αλλά το ερώτημα είναι αν τελικά οι αρθρωτές συσκευές θα καταφέρουν να γίνουν οι εξέλιξη των gadgets που έχουμε σήμερα στα χέρια μας.

project ara tablet, Project Ara tablet: Με οθόνη 13.8″, Snapdragon 810, 3GB RAM [GFXBench]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Φιλόδοξο σχέδιο. Έχει ανακοινώσει κάποιος τρίτος κατασκευαστής hardware υποστήριξη του Ara?
Γιατί αν η Google βαδίζει μόνη της θα χρειαστεί πολύ χρήμα και χρόνο για να ανοιχθεί στην αγορά και η καθιέρωσή του θα είναι αμφίβολη.
Αν το κόστος των εξαρτημάτων είναι πολύ υψηλό και οι επιλογές ελάχιστες πώς θα απευθυνθεί στους καταναλωτές? Η παραμετροποίηση από μόνη της δεν είναι τόσο σημαντική τη στιγμή που υπάρχουν ήδη τόσες επιλογές από κατασκευαστές android.

Ιδιαίτερα η Samsung, η μεγαλύτερη κατασκευαστρια hardware για android, θα είναι επιφυλακτική στην υποστήριξη του Ara μη θέλοντας να ανταγωνιστεί τις ίδιες της τις συσκευές.

Kosmas

Να σου πέσει το smartphone από τα χέρια και να ψάχνεις που πήγε η κάμερα που η μνήμη και που η κάρτα γραφικών… Τραγικό… Τουλάχιστον στα παλαιότερα έψαχνες μπαταρία και sim, άσε που ήταν και γκουμούτσες και τα έβλεπες… Σε αυτό?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Acer tablets Android tablet Huawei Tablets

Σε “ελεύθερη πτώση” η αγορά των tablets

Θύμα της κρίσης πέφτει και η παγκόσμια αγορά tablets, με τις πωλήσεις τους να υποχωρούν κατακόρυφα στη διάρκεια του 2022.

Smartphones Google Project Ara

GoogleProject Ara: Υποψίες για επαναφορά του αρθρωτού smartphone

Ίσως, τελικά, το Pixel 4 να μην είναι η μοναδική νέα συσκευή που σκοπεύει να κυκλοφορήσει φέτος η Google. Μία αίτηση για πατέντα από την ίδια την εταιρία έκανε την εμφάνισή της φέρνοντας στο προσκήνιο μία modular συσκευή που θυμίζει το σχέδιο του Project Ara κινητού που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Smartphones Google Motorola Project Ara

Motorola: Στέλεχος εξηγεί γιατί δεν πέτυχε το Project Ara της Google

Το Project Ara ήταν το πολλά υποσχόμενο σχέδιο της Google γα την δημιουργία αρθρωτού smartphone. Στόχος ήταν να μπορεί ο χρήστης να φτιάξει ένα smartphone όπως εκείνος το θέλει, αλλάζοντας από κάμερα, οθόνη, μέχρι επεξεργαστή και RAM.

Smartphones Google Project Ara

Project Ara: Φωτογραφίες hands-on από την έκδοση για developers

Προς απογοήτευση πολλών που ήθελαν τα αρθρωτά smartphones να μπουν στην αγορά επιτρέποντάς μας να φτιάξουμε το κινητό που θέλουμε, όπως το θέλουμε, τον Σεπτέμβριο η Google έβαλε τέλος στο πολυσυζητημένο Project Ara.