IGZO, H νέα τεχνολογία οθόνης της Sharp ενδέχεται να εξοπλίσει το επόμενο iPad

Σύμφωνα με το CNET, το iPad του μέλλοντος ενδέχεται να πάρει την τεχνολογία οθόνης IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide) της Sharp, η οποία μάλιστα μπήκε σε παραγωγή τον περασμένο Απρίλιο. Η φημολογία για το θέμα ξεκίνησε όταν οι διαστάσεις και οι αναλύσεις που ανακοίνωσε η Sharp για την τεχνολογία της αυτή είναι ίδιες ή μεγαλύτερες από εκείνες του iPad.

Οι αναλυτές λένε ότι το iPad τρίτης γενιάς ήταν προγραμματισμένο να έχει την τεχνολογία IGZO, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει αυτό λόγω του ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμη η γραμμή παραγωγής της Sharp. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τεχνολογία IGZO περισσότερο φως θα περνά μέσα από μια οθόνη, καθιστώντας μικρότερες τις ανάγκες για οπίσθιο φωτισμό, κάτι που έχει ευεργετικό αποτέλεσμα για το πάχος της οθόνης και της κατανάλωσης ενέργειας. Δεν αποκλείεται να δούμε την τεχνολογία να κάνει την εμφάνισή της και σε άλλες συσκευές, όπως laptops.

, IGZO, H νέα τεχνολογία οθόνης της Sharp ενδέχεται να εξοπλίσει το επόμενο iPad

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgio

Αυτές είναι καινοτομίες. Όχι αν έχει 2GB ή 1GB RAM το επόμενο Android. Λυπάμαι που το λέω αλλά σε τέτοια θέματα νομίζω πως η Apple πιάνει την ουσία ενώ οι άλλες εταιρείες παλεύουν να προφτάσουν. Σε θέματα καινοτομίας, πάντα, όπως αναφέρω και πιο πάνω. -Galaxys S user.

Stelios GR

η συγκεκριμενη καινοτομια βεβαια ειναι της sharp και οχι καποιας αλλης εταιριας… απλως ειναι ευχαριστο το οτι μπορει να χρησιμοποιηθει απο εταιριες που κανουν πολυ μεγαλες πωλησεις… συμφωνω ομως στο οτι οτι καπως ετσι θα επρεπε να γινεται γενικα…

giorgio

Πάνω κάτω αυτό εννοούσα 🙂 Ότι ανοίγεται σε καινοτομίες η Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.