iOS 8, Δυνατότητα Split-screen multitasking στο iPad;

Σύμφωνα με τον developer Steve Troughton-Smith, το iOS 8 θα παρέχει την δυνατότητα Split-screen multitasking στα iPad tablets. Με άλλα λόγια, η νέα έκδοση του λογισμικού πρόκειται να επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήσης δύο εφαρμογών στην ίδια οθόνη, χωρίζοντας την σε αναλογία 1/4 ή 1/2 ή 3/4 .

Η λειτουργία αυτή θα παρέχεται μόνο σε landscape mode, ενώ θα εμφανίζεται σαν μία ενιαία οθόνη στο app switcher της συσκευής. Μέχρι στιγμής όμως, η λειτουργία δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένη, καθως προκαλεί διάφορα προβλήματα στις εφαρμογές, κάνοντας τις να κρασάρουν.

So… just in case there was any doubt left… iOS 8’s SpringBoard has code to run two apps side-by-side. 1/4 size, 1/2 size, or 3/4 size.
-Steve T-S (@stroughtonsmith) June 9, 2014

Side-by-side apps show as a single ‘screen’ in the App Switcher.
-Steve T-S (@stroughtonsmith) June 9, 2014

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Για iPad 4 τίποτα;

Μάκης

οπότε για να μη το παρουσίασαν μάλλον θα μπει σε μελλοντική αναβάθμιση (8.1?)…
πάντως αφού γίνεται σε jailbroken συσκευές σίγουρα θα το ενσωματώσει και η apple!!

tiamat

τρελανε μας ρε apple!! εισαι 100 χρονια μπροστα !

Manos Vs

@tiamat Τι 100 χρονια μπροστα; 100 χρονια πισω πες καλυτερα, εδω και κατι αιωνες το εχουν αυτο τα Samsung(δεν ειμαι Samsung fanboy).

PiXel

@Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης: δεν είναι αποκλειστική δυνατότητα του Surface, το Snap View είναι χαρακτηριστικό των Windows 8/8.1 που υπάρχει σε όλα ανεξαιρέτως τα tablets (και τους υπολογιστές).

luckees

Αυτό που αν πεις κατι για να κριτικαρεις την apple πρεπει στα καπακια να διευκρινησεις οτι δεν εισαι samsung, lg, sony….fanboy κατανταει αηδια…

Λευτέρης

Ακομα και το s4 μου έχει Splitscreen βρε Apple.Ας γίνονται λίγο πιο γρήγορα όλα αυτά γιατί μένεις αρκετά πίσω.

Μάκης

Η καλή δουλειά αργεί να γίνει!! :p

Dimitrinho

Ακομη και αν δεν το ειχε η apple θα ηταν κορυφη γιατι το iOS ειναι μακραν πιο σταθερο λειτουργικο απο το android εχει πιο ποιοτικες εφαρμογες ειναι πανεμορφο και ειναι ευκολο στην χρηση.think different

Τομ

Ναι θελω. Ειναι πολυ σημαντικο σε tablet να μπορεις να το κανεις αυτο. Τωρα σε κινητα κλαιν.

Dimitris G

Καινοτομία…

GIWRGOS

Note PRO 4 εφαρμογές σε μια οθόνη….
Για να μην πω για το Health book

Αποστόλης Ρόδος

Think Different … γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια… 😉
Τρέλανε μας ρε Apple, 100 χρόνια μπροστά στο να πουλάς για καινούριο ότιν έχουν οι άλλοι παλιό …. μήπως το έχουν κάτι αιώνες στο Android ????…. 😛
Κρίμα όμως που κρασσάρει… ίσως στα επόμενα iOS… 9,10,11 κλπ
ΑΜΑΝ ΡΕ FAN BOYS… κοιτάξτε και λίγο παραπέρα, αν σας αφήνουν οι παρωπίδες σας.

john

Εγώ προτείνω Techblog.gr να μην ξανα αναφερθείς στην Apple , διότι εδώ μέσα υπάχρουν στην πλειοψηφία άνθρωποι οι οποίοι μόνο για την τεχνολόγια δεν νοιάζονται, καθώς μολίς ακούν τις λέξεις Apple, iOS, iPhone, iPad πεύτουν να κράξουν να κράξουν και να κράξουν. Κάθονται μετράνε πυρήνες και GigaHertz!!!

Αποστόλης Ρόδος

@john … Ε δεν γίνεται ρε φιλαράκι, κάθε φορά που πάει να κάνει αντιγραφή κάτι η Apple να μη σχολιαζουμε και να διαβάζουμε απο τα Fanboys τα απίστευτα… περί καινοτομιών, 100 χρόνια μπροστά και Think Different… 😉
ΕΓΩ ΕΧΩ 3 iOS συσκευές και ΠΑΝΤΑ ANDROID smartphone ΝΑΥΑΡΧΙΔΕΣ καινούριες κάθε χρόνο εδώ και 4 χρόνια και τα βλέπω όλα και απο τους 2 και ξέρω να κρίνω τι είναι καινουριο και τι καινοτομία.
Τα FAN BOYS ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ είτε είναι απο εδώ είτε απο εκεί…. 😉

Τομ

Ναι απλα Αποστολη θα πρεπει να γινεται και κατι αλλο απο στεγνο κραξιμο σε αυτο το blog. Ο κοσμος στο 80-90% δεν ερχεται να προσφερει ερχεται απλα να βγαλει το αχτι του. Εγω δυστυχως εχω αρχισει και χανω ενδιαφερον. Συζητηση μπορεις να κανεις με 5 ατομα. Τα αλλα πετανε διστοιχα κραξιματος και εξαφανιζονται. Αν δεν σου κανουν προσωπικη επιθεση.

Τομ

Θα σου πω κατι απλο για να το καταλαβεις (σορρυ Κωστα για το διπλο ποστ). Ενα ταμπλετ το οποιο ειναι πολυ ολοκληρωμενο απο αποψη εμφανισης, λειτουργικοτητας, βαρους κλπ. Ενα ταμπλετ το οποιο εχει εφαρμογες που περα απο καζουαλ χρηση μπορει να το κανουν και επαγγελματικο εργαλειο και ενα ταμπλετ το οποιο στην εμπειρια χρησης ειναι το πιο ολοκληρωμενο το πιο γρηγορο και με τους πιο σαφης προσανατολισμους στην κατηγορια δεν μπορεις να το κραζεις. Ειδικα οταν κανει και αλματα προοδου. Ναι οκ δεν ειχε split screen το ipad και καποια αλλα ειχαν αλλα το ipad εχει μεγαλο ποσοστο των διαθεσιμων εφαρμογων ειδικα προγραμματισμενο για ipad. Δηλαδη αν κραζουμε το ipad για τα android tablets που ειναι τελειως casual τι να πεις; Μονο ενα note εχουμε που ειναι καπως χρησιμο ολα τα αλλα ειναι για βιντεακια και internet. Τσαμπα κατηγορια. Απο tablet χρησιμο μπορεις να πεις μονο το note το ipad και βεβαια τα windows μηχανακια που τρεχουν dekstop λειτουργικο και ειναι ανοιχτα να τα χρησιμοποιησεις οπως θες. Κατα τα αλλα τα android tablets στο 90% τους ειναι μια κατηγορια που δεν θα πρεπε καν να υπαρχει. Και παρ’ ολ’ αυτα κραζουμε το ipad που ξεκινησε την κατηγορια και την κανει… Συνέχεια »

KAFROS

Ο τίτλος του άρθρου έχει και ένα ερωτηματικό στο τέλος αν προσέξατε. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει καν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη αυτής της δυνατότητας και όμως, ήδη κραζετε ότι κρασαρει και ότι μπορεί να το φτιάξουνε σε 5-10 χρόνια. Ούτε σε beta μορφή δεν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει αλλά τα lol και τα :p πανε σύννεφο. Καθίστε να βγει πρώτα και αν δεν δουλεύει όπως πρέπει κραζουμε την apple όλοι μαζί.
Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν ορισμένοι τρολλαρουν εσκεμμένα ή απο αδυναμία να κατανοήσουν όσα γράφονται στο άρθρο…

Jimis

@Αποστόλη

Νμζ δεν ειναι πλέον κρυφό πως ΚΑΘΕ άρθρο που κανει αναφορές σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ απο το οικοσύστημα της Apple εχει από κάτω τουλάχιστον 20-30 σχόλια με άτομα που κράζουν χωρίς να υπάρχει τις περισσότερες φορές ΚΑΝΕΝΑΣ που να “παινεύει” την Apple.

Αυτο μονο κουραστικό και κομπλεξικό μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς…
Ας σταματήσουμε να βάζουμε ταμπέλες σε ανθρώπους(Apple/Android fanboy κτλ). Δηλαδή δεν μπορεί καποιος να εχει μια γνώμη; Και να σου πω ποιο ειναι το χειρότερο; Οτι κανονικά αυτοί που βγάζουν χολή και απλά μπαίνουν κάπου για να κράξουν έπρεπε να τρώνε κατευθείαν ban. Θεωρώ αδιανόητο να ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 5-10 ή και 100 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΦΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Και νμζ οτι αυτο εκφράζει τους περισσότερους.

Jimis

@Αποστόλη

Νμζ δεν ειναι πλέον κρυφό πως ΚΑΘΕ άρθρο που κανει αναφορές σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ απο το οικοσύστημα της Apple εχει από κάτω τουλάχιστον 20-30 σχόλια με άτομα που κράζουν χωρίς να υπάρχει τις περισσότερες φορές ΚΑΝΕΝΑΣ που να “παινεύει” την Apple.

Αυτο μονο κουραστικό και κομπλεξικό μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς…
Ας σταματήσουμε να βάζουμε ταμπέλες σε ανθρώπους(Apple/Android fanboy κτλ). Δηλαδή δεν μπορεί καποιος να εχει μια γνώμη; Και να σου πω ποιο ειναι το χειρότερο; Οτι κανονικά αυτοί που βγάζουν χολή και απλά μπαίνουν κάπου για να κράξουν έπρεπε να τρώνε κατευθείαν ban. Θεωρώ αδιανόητο να ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 5-10 ή και 100 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΦΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Και νμζ οτι αυτο εκφράζει τους περισσότερους εδώ μέσα.

Spyros

Κάλιο αργά παρά ποτέ κάτοχος iPad Air, το άλλο που θέλω να σχολιάσω ειναι ότι κάποιοι android user έφτασαν στο σημείο να κοροϊδεύουν το iPad, σαν πρώην κάτοχος note 2014 edition είχα τη συγκεκριμένη λειτουργία με 2,3,4 παράθυρα αλλά ρε παιδιά αυτό δεν λέγεται multitasking αλλά lagtaskin

Giannis Charp

Τι σκοτώνεστε ρε μάγκες,η Google με την Apple τα βρήκαν μεταξύ τους εδώ και κάνα μήνα περίπου,εσείς ακόμη να τα βρείτε μεταξύ σας!

Manos Vs

Παιδια, εγω δεν ειπα το σχολιο στον tiamat για να κραξω, απλα επειδη λεει πραγματα που δεν ισχυουν. Και ξαναλεω, ΛΑΓΚ ΣΤΑ ΑΝΤΡΟΙΝΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ! ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ!

Nio

Συγνώμη κιόλας αλλά όποιος δεν θέλει δεν διαβάζει τα σχόλια.
Απωθημένα είναι αυτά από τα πρώτα fanboys του κόσμου. Αυτά που δημιούργησαν την κατηγορία fanboys. Τα Apple Fanboys. Η apple το ένα, η apple το άλλο. Μας τα ‘χατε ζαλίσει.
Τώρα που έμεινε “λίγο” πίσω σε “λίγα” πράγματα η εταιρεία, δεν μπορείτε να δεχθείτε μια κριτική???
Εσείς δεν τα δέχεστε…. Η apple τα δέχεται όλα. Μέχρι και κολοτουμπες κάνει… αμέ….
Που στο κάτω κάτω αλήθεια είναι, που θίξαμε και την εταιρεία σας.
Και τι σχέση έχει η ανάγνωση του άρθρου με τα σχόλια? Μην τα διαβάζεις αν νιώθεις ότι θα λιποθυμήσεις.
On Topic Μπραβο στην apple, αλλα πρεπει να κανει περισσοτερα βηματα την φορα.

Jimis

@Nio

Τα σχόλια ειναι για να ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ το άρθρο και όχι για να διαβάζω βρισιές και χαρακτηρισμούς που μόνο σκοπό εχουν την χολή.

Αν εσυ μέσα στα τόσα ΑΣΧΕΤΑ με το θέμα σχόλια,βρίσκεις κάποια που είναι χρήσιμα και επικοδομητικά τότε μπραβο. Επισης,μονο πολιτισμένη συζήτηση δεν γίνεται στα σχόλια.

ChaosLegion

@tom +1 no comment…

Alexis

Manos o tiamat ειρωνικά το είπε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.