iPad 2, Δες 3D χωρίς γυαλιά

Δύο ερευνητές από την Γαλλία βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο για να προβάλουν εντυπωσιακά 3D εφέ στην οθόνη του iPad 2 χωρίς να απαιτείται χρήση ειδικών γυαλιών. Οι Jeremie Francone και Laurence Nigay μετέφεραν την τεχνογνωσία από μια αντίστοιχη παλαιότερη υλοποίηση, κάνοντας χρήση της ενσωματωμένης κάμερας της συσκευής.

Η λειτουργία του συστήματος βασίζεται στην χρήση της κατά τα άλλα χαμηλής ποιότητας μπροστινής κάμερας του iPad 2, η οποία χρησιμοποιείται για τη ανίχνευση της θέσης του προσώπου, θυμίζοντας κάτι από τις λειτουργίες του Kinect. Στη συνέχεια σύμφωνα με αυτή, προβάλλεται το περιεχόμενο σε κατάλληλη γωνιά ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση του 3D.

Η πατέντα αυτή έχει απεριόριστες δυνατότητες και η εφαρμογή της κυρίως σε παιχνίδια μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

, iPad 2, Δες 3D χωρίς γυαλιά

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
FaTaL

Για Android υπάρχει κάτι αντίστοιχο?

victor

πολη εξυπνο!!! Bravo στα παιδια!!!!

Dinos

είναι app?

alexandros

Πανέμορφο! Συγχαρητήρια στους δημιουργους!

jek

Πολυ καλο!! Μπραβο τους!! Φαινεται και μεσα απο την κάμερα το 3D

telas

Πολύ καλή πατέντα, το είχα δεί παλαιότερα σε WII

Christos K.

Καλό, μου θύμισε κι εμένα αυτό από το wii (https://www.youtube.com/watch?v=Jd3-eiid-Uw) και την αντίστοιχη εκδοχή σε PS3 (https://www.gametrailers.com/user-movie/desktop-vr-on-the-playstation/169289), καθώς και ένα concept της TAT (https://www.youtube.com/watch?v=7SImOIMcMlk).

Ελπίζω αυτήν την φορά να δούμε μια πιο ολοκληρωμένη υλοποίηση και να μην μείνει απλώς στα σχέδια….

Petros xalkida

Φανταστικό!!!
Μπράβο στους δημιουργούς!!!
Για Android συσκευές τίποτα???

argiriscuderias

τοσο καλο μια ψευδεσθηση,δηλαδη τα evo 3D optimus 3D πως θα ειναι?

spyros

πολύ καλό όντως!

kostantinos99

Aπιστευτη εφαρμογη που κυλοφορει καιρο και ηρθε η ωρα να αναγνωριστει επιτελους με το ipad.Και σιγουρα δειχνει πολυ πιο 3δ απο τη στερεοσκοπικη εικονα μιας και φαινεται για realtime 3d.Η εφαρμογη του στις οθονες 3d θα δημιουργησει τον απολυτο συνδιασμο ενω και οι εφαρμογες του φαινονται απρα πολλες.Μπραβο!

michalis_Mclaren

μπράβο στην Microsoft που μετά απο το xbox επένδυσαν και στην μετέπειτα υποστήριξη του με το kinect που θα φέρει τεράστιες αλλαγές στην τεχνολογία πέραν των όσων έχει ήδη φέρει το ίδιο σαν συσκευή!

Thanasis

ωραιοοοοοοοοοοοοοοο

Alan

Το μενού ήταν όλα τα λεφτά για μένα…

takis1994

νταξει οι ανθρωποι ειναι πολυ μπροστα..υπεροχο

Panos

απλα ΜΑΓΙΚΟ…

Kostas

Καμιά σχέση με 3D οθόνη όμως. Απλά χρησιμοποιεί την κάμερα σαν navigation (αντι πχ του joystick). Φαντάζομαι και οι γυροσκοπικοί αισθητήρες παίζουν τον ρόλο τους.

Πάντως καμιά σχέση με αυτό που υπαινίσσεται ο τίτλος.

Marios Basileiou

Φοβεροι οι τυποι!!Σιγουρα καποιος θα αγορασει την πατεντα τους συντομα!!

Alex

Για μια στιγμή νόμιζα ότι αυτές οι φάτσες θα ξεπεταχτούν απο την οθόνη !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.