iPad (2018): Με Α10 Fusion και 2GB RAM

ipad 2018 a10 fusion 2gb ram, iPad (2018): Με Α10 Fusion και 2GB RAM

Μετά την παρουσίαση του νέου iPad και τη συμβατότητά του με το Apple Pencil, μπορούμε να δούμε τι “κρύβει” στο εσωτερικό του και να δούμε τι παραπάνω έχει από τον προκάτοχό του και αν αξίζει να επενδύσουμε στη νέα πρόταση της Apple.

Το νέο iPad τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή A10 Fusion, χρονισμένο στα 2.2GHz, ίδιο με αυτόν που βρίσκουμε στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, ενώ διαθέτει μνήμη RAM στα 2GB, κάτι που θα περιορίζει τις δυνατότητές του στο multitasking έναντι των iPad Pro των 10.5 και 12.9 ιντσών, τα οποία διαθέτουν τη διπλάσια μνήμη RAM. Μπορούμε να τονίσουμε ότι το iPad του 2017 διέθετε τον επεξεργαστή Α9 και την ίδια μνήμη RAM, άρα έχουμε μια αναβάθμιση στον επεξεργαστή, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση της συσκευής.

Όσον αφορά το benchmark του iPad, για να δούμε πως τα πάει σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, έγινε μια δοκιμή στο Geekbench και τα αποτελέσματα έδειξαν 3.254 πόντους στη single-core δοκιμή, λίγο χαμηλότερα από το iPhone 7. Στη multi-core δοκιμή το iPad 2018 έφτασε τους 5.857 πόντους, παραπάνω από το iPhone 7 Plus παρά το γεγονός ότι διαθέτει 3GB RAM.

Η οθόνη του iPad είναι στις 9.7 ίντσες IPS LCD, με ανάλυση 2048×1536 pixel, ενώ διαθέτει κύρια κάμερα 8MP με κλείστρο F/2.4 και εμπρόσθια στα 1.2MP ενώ παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του Retina Flash, που φωτίζεται η οθόνη κατά τη λήψη φωτογραφιών, προσομοιάζοντας τη χρήση κανονικού flash.

Αυτό που πραγματικά είναι μια σημαντική έλλειψη, είναι η απουσία True Tone οθόνης και ProMotion, δηλαδή την ανανέωση της οθόνης στα 120Hz, κάνοντας το κάθε τι να εμφανίζεται και να λειτουργεί πιο ομαλά. Επίσης, το iPad διατείθεται σε εκδόσεις με 32GB και 128GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, έναντι των 64GB, 256GB και 512GB που συναντάμε στα iPad Pro. Τέλος, η τιμή του ξεκινάει από τα 329 δολάρια και 299 δολάρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ipad 2018 a10 fusion 2gb ram, iPad (2018): Με Α10 Fusion και 2GB RAM

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Απορώ πως πουλάνε. Πραγματικά μπράβο τους. Θέλει μαγκιά χωρίς πλάκα, για να το καταφέρεις αυτό.

JD

2 GB RAM και 1.2 Mp camera , ξεφτίλα.

NtinosMD

ποσα ειπαμε παρηγγειλε ο Ερντογαν;

Agnostos13

@Αλέξανδρος;
Επειδή είναι ένα tablet που ξέρεις οτι θα λειτουργεί…και έχει και λογική τιμή για τα δεδομένα της Apple…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.