iPad και iPad 2 σαρώνουν στην Αμερική

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό είτε από φθηνά είτε από ακριβότερα και δυνατά Android tablet το iPad δείχνει ότι δύσκολα θα χάσει την θέση του. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα το 82% των χρηστών tablet στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι κάτοχοι του iPad ή του iPad 2. Το Samsung Galaxy Tab βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 4%, ενώ το διπύρηνο Motorola Xoom κατέχει μόλις το 2% της αγοράς.

, iPad και iPad 2 σαρώνουν στην Αμερική

Το πρώτο iPad δημιούργησε ουσιαστικά την κατηγορία των tablet, γιατί είτε θέλουμε να το παραδεχόμαστε είτε όχι, μέχρι την έλευση του όλες οι προσπάθειες ήταν σχεδόν ερασιτεχνικές. Αυτό που κατάφερε η Apple με το iPad ήταν να πείσει τον πολύ κόσμο ότι το tablet είναι κάτι χρήσιμο, γιατί είναι πιο εύχρηστο από PC, πιο φορητό από laptop και έχει μεγαλύτερη οθόνη από smartphone.

Η αγορά από τότε μεγάλωσε ραγδαία, αλλά μέχρι σήμερα η μόνη που φαίνεται να έχει ωφεληθεί από αυτή την αύξηση είναι η ίδια η Apple. H Samsung έριξε νωρίς στη μάχη το Samsung Galaxy Tab, μια εναλλακτική πρόταση 7 ιντσών και κέρδισε ένα μικρό ποσοστό της αγοράς της τάξης του 4%, ενώ η Motorola με το Xoom δεν έχει κεφαλαιοποιήσει σε καμία περίπτωση στο βαθμό που θα ήθελε το δυνατό της tablet μένοντας στο 2%.

Με το Android 3.0 Honeycomb να ωριμάζει και συσκευές όπως το Samsung Galaxy Tab 10.1 και το Acer Iconia Tab A500, αλλά και τα Blackberry Playbook και HP TouchPad να προσφέρουν εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα φαίνεται δύσκολο το iPad 2 να μπορέσει να κρατήσει τα ποσοστά του σε τέτοια επίπεδα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να μάθουμε την έκβαση της μάχης είναι περιμένουμε.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
idnik

“το tablet είναι κάτι χρήσιμο, γιατί είναι πιο εύχρηστο από PC, πιο φορητό από laptop και έχει μεγαλύτερη οθόνη από smartphone”

Μεγάλη κουβέντα!!! Συμφωνώ απόλυτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.