iPad mini και Galaxy S4 πρώτα στη λίστα ευπάθειας από πέσιμο!

Η ασφαλιστική εταιρεία SquareTrade Europe με έδρα την Αγγλία προχώρησε σε μια έρευνα – χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο! – και κατέληξε στα top 10 smartphones και tablets που υπάρχει περίπτωση να τραυματιστούν περισσότερο από μια πτώση ή πτώσεις! Πρώτο στη λίστα με σκορ επικινδυνότητας 7.5 είναι το iPad mini και ακολουθεί το Galaxy S4.

Αναλυτικά η λίστα της SquareTrade Europe:

Top 10
1. iPad Mini – 7.5
2. Samsung Galaxy S4 – 7
3. iPad Air – 6.5
4. Samsung Galaxy S3 – 6.5
5. iPhone 5c – 6
6. Nexus 7 – 6
7. Samsung Galaxy Tab 3 – 5.5
8. iPhone 5s – 5.5
9. Nexus 7 (2013) – 5
10. Moto X – 4.5

H “επιστημονική” διαδικασία που ακολουθεί η εταιρεία!

, iPad mini και Galaxy S4 πρώτα στη λίστα ευπάθειας από πέσιμο!

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pantzos

Για αυτό το λόγο χρειάζεται η θήκη δεν λέω καμιά γκουμούτσα να κάνει το κινητό τσιμεντόλιθο μια λεπτούλα στο σχήμα του κινητού και μια ζελατινούλα στην οθόνη γιατί είναι κρίμα να σου σπάσει το galaxy s4 η οποιοδήποτε άλλο.

theo

ηθικό δήδαγμα είναι ότι τα premium υλικά του iphone είναι το ίδιο ανθεκτικά στις πτώσεις με τα πλαστικά της πλάκας που χρησιμοποιεί η samsung? έλα ρε κλάμα που θα πέσει…

Giorgos

Aλλες εταιριες κανουν ακομη δοκιμες για την ανθεκτικοτητα στο νερο κι αλλες εχουν βγαλει ηδη αδιαβροχα κινητα!

Λευτέρης

Και μη ξεχνάς φίλε theo ότι το galaxy s4 είναι 5ιντσο και λεπτότερο(νομιζω) από τα Iphone! Συνεπώς και πιο εύκολο να σπάσει!

akis

Yeahhhhh! Το nexus 7 μου είναι διαμάντι!

panikos

Το galaxy S4 πολύ χάλια ρε παιδιά με τη μία καταστράφηκε ούτε άνοιγε

Darth

το περίεργο που είναι? samsung έχει απο της ποιο φτηνές ποιότητες κατασκευής (και δεν ενοω ότι είναι πλαστικό απλός είναι πολύ φτηνό πλαστικό και άσχημα κατασκευασμένο)
και ναι το s4 είναι χειρότερο από το s3 όπως και το s3 είναι χειρότερο από το s2

@Λευτέρης λες οτι ευθύνεται επειδή είναι μεγάλο και λεπτό το s4? καμία σχέση για κανε τα ίδια τεστ πχ στο xperia z και find 5 θα δεις ότι αντέχουν πολύ περισσότερα στην κακομεταχείριση

απλός samsung μετά την επιτιχια του s2 καβάλησε το καλάμη φτιάχνει όλο και ποιο φτινοκατασκευασμενα τηλέφωνα και όλο ποιο υψηλές τιμές (μόνο το note την παλεύει αλλά αυτό δεν είναι τηλέφωνο)

Matt

Δεν θέλω να ευνουχίσω το techblog, αλλά γιατί ποστάρετε μια είδηση που και οι ίδιοι σας λέτε ότι στερείται επιστημονικής απόδειξης;

GiannisMix

Συμφωνώ με τον pantzos. Πρέπει να προστατεύουμε ένα μέσο στο οποίο αποθηκεύουμε τόσα πράγματα τα οποία δεν θέλουμε να χάσουμε καθώς και να μη κλαίμε τα λεφτά που έχουμε δώσει. Απ εκεί και πέρα αν πέσει κ πάθει το οτιδήποτε ξενερωμα ειναι. Είτε μια γρατζουνιά είτε πολλές. Οπότε keep it safe 😉

Panagiotis G

δεν βλέπω πουθενά τα Nokia γιατί άραγε!! ποτέ δεν με απογοήτευσε αυτή η εταιρεία

Thodoris

Γιατί δεν είναι επιστημονική η διαδικασία; Όλες οι συσκευές λαμβάνουν την ίδια (κακό)μεταχείριση υπό τις ίδιες συνθήκες, υπάρχει αντικειμενική μέτρηση και οι μέθοδοι είναι σαφείς. Τυπική διαδικασία πειράματος, που είναι και το θεμέλιο της επιστήμης.

forneverarrow

Εμένα μια φορά έπεσε το iPad mini την ώρα που το έβγαλα απο τη θήκη για να το καθαρίσω και έσκασε με τη γωνία στα πλακάκια από ένα μέτρο ύψος. Το μόνο που έπαθε είναι μια λακουβιτσα στο σημείο πο χτύπησε. Κατά τα άλλα τίποτα και δουλεύει άψογα ευτυχώς.

Matt

@Thodoris
Μα δεν το είπα εγώ, ο αρθρογράφος το λέει!

Λευτέρης

Σιγα ρε παιδιά άμα προσέχεις το κινητό σου η το οτιδήποτε που έχεις δεν σε ενδιαφέρει το αν θα πέσει.Λες και αυτοί που έχουν τα πιο ανθεκτικά δεν τους βάζουν θήκη μη πάθει καμιά γρατζουνιά.Κατοχος galaxy s4.

nikmour

@ Panagiotis G
Παναγιώτη και τα Nokia τα έριξαν αλλά άνοιξαν αυτά μία τρύπα στο πάτωμα. Τώρα έχω το 925 το 620 το είχα ρίξει καμιά 100+ φορές (χωρίς πλάκα) και δεν έπαθε τίποτα εκτός από κάποιες λακουβίτσες.

dimitrisdim14

Τα πιο ανθεκτικά κινητά που υπάρχουν είναι τα νοκια παιδιά … Στιβαρά και αθάνατα … Όλα τα Lumia είναι πολύ ανθεκτικά !

Μιχαλης

Και εμένα μου έχει πέσει το lumina 820 πολλές φορές και δεν έχει ούτε γρατζουνια

makismali7

Nokia & sony τα πιο ανθεκτικά κινητά τέλος!!!! Κ επίσης με πολύ ωραίο σχεδιασμό τα περισσότερα τουλάχιστον…ειδικά τα sony..για να μη μιλησουμε για την αδιαβροχοποιηση

jojomos

το δικό μου δεν υπάρχει στη λίστα htc one… Τί έγινε δεν το συμπεριέλαβαν στην έρευνα ή η htc βάζει καλύτερο αλουμίνιο;;;
Μάλλον το πρώτο λέω γω, μιας κι αν μου πέσει το βλέπω να χιλιοκομματιάζεται, στιβαρό μεν, αλλα λίγο βαρύ…

Makis

Βλακώδη τεστ…οτιδήποτε απο αυτά να σου πεσει κάτι θα πάθει ακόμη και εαν δεν σπάσει η οθόνη…

m.ι

Οχι και νοκια ρε παιδια, βηματα μπροστα ειπαμε οχι και πισω. Κςι εγω εχω ενα philips 10 χρονων με μονοχρωμη οθονη που δε σπαει ουτε με σφυρι. Και τι εγινε? Το ipad και το s4 ειναι οικορυφαιες στην κατηγορια τους. Κορυφαια τεχνολογικα και κατα συνεπεια ευαισθητα ως ενα σημειο.

Titribit

@theo

το ηθικό δήδαγμα είναι ότι δεν διαβασες το αρθρο

johnathan elizoglou

Παιδια εγώ είμαι κάτοχος σ4 και είμαι 16 χρονών άρα καταλαβαινετε ότι μου έχει πέσει άπειρες φορές και όμως το μόνο που έχει πάθει είναι τα φύγει χρώμα από το γύρω γύρω :p

Λευτέρης

Ακριβώς τα ίδια είμαστε φίλε @johnathan!

dimitrisdim14

@m.i δηλαδη τα Lumia όπως το 925 και το 1520 είναι πατάτες ; Καλύτερα σε χαρακτηριστικά απο το s4 και σε ποιότητα κατασκευής …

anergos13

Ρε συ φιλε Darth…κοιμασε και ξυπνας και εχεις στο μυαλο σου συνεχεια τον “καλο” λογο για την
sammy??????
“….μονο το note την παλευει αλλα αυτο δεν ειναι τηλεφωνο…”

Ελεεεεοςςςςς!!!!!

τι αλλο θα ακουσουμε θεε μου!!!

μην κατηγορηθω και για off topic γιατι ποιο off topic του darth δεν παιζει….

Μήνας

Εγώ που έχω το s4 είναι πραγματικά από τα χειρότερα και πιστεύω πως στην πάροδο του χρόνου όλοι όσοι έχουν αγοράσει θα μείνουν απογοήτευμενη… Τώρα πολύ είτε έχουν Samsung είτε Apple ή κάτι άλλο έχουν κολιματα και δεν μπορούν να δουν τα λάθη στης εταιρίες που τόσο αγαπάνε

mitsos

Α μπραβο ετσι κι οχι με το χερι το μηχανημα κανει σωστες συγκρισεις

Darth

@anergos13 note είναι phablet και μάλιστα πολύ καλό αλλά τηλέφωνο δεν είναι (smartphone ήθελα να πω sorry ίσος για αυτό παρεξηγήθηκες)

ναι note είναι πολύ καλό ειδικά για την μερίδα του κόσμου στο οποίο απευθύνεται ειναι μονόδρομος, όλα τα άλλα όμως από το κακό στο χειρότερο πάνε

και όχι δεν κράζω μόνο την samsung, κράζω αυτούς κάνουν χοντρές πατάτες και βλακείες, κράζω όποιος και αν είναι γιατί αν δεν κράξεις εσυ σαν αγοραστής που τους τα σκάει τα λεφτά τότε θα τα κάνουν χειρότερα.

και αν είσαι κάνας θανατικός της samsung η μέτοχος της δεν εχει κανένα δικαίωμα να μου μιλάς με αυτόν των τρόπο που “έθιξα” την εταιρεία σου κανε μου μήνυση ναι άλλα να μου μιλάς ετσι δεν…..

betalabs

Αν μην τι άλλο κινητά σαν το Samsung s4 θα περιμένα να έχουν μεγαλύτερη αντοχή.θεωρώ ότι συσκευές σε αυτό το ευρος τιμης θα πρέπει να έχουν ενα υψηλό επιπεδο αντοχής χωρις να χρειάζεται να δαπανησεις Επιπλέον λεφτά για την προστασία τούς!!!!

del@po

Το θέμα είναι να μην πέσει…. Αμα σου πέσει άστα…!!!!!

GiannisMix

οι εταιρειες πουλανε ενα προιον και τις συμφερει να σου χαλασει σε ενα ευλογο διαστημα ετσι ωστε να μην πεις οτι πηρες μαπα πραγμα αλλα ταυτοχρονα να μη το εχεις κ μια ζωη ετσι ωστε να χρειαστει να ξανααγορασεις. σε προστασια μονο η sony βαδιζει σε καλα χναρια κ αυτο επηρεασμενη απο την αγορα της ιαπωνιας η οποια ζηταει το τουμπανο με διαρκεια ζωης και οχι κατι που απλα να εχει δυναμη (σε ολα τα αντικειμενα ειτε αυτα ειναι αμαξια ειτε ειναι κινητα).
οσον αφορα τωρα τα υπολοιπα μην ξεχναμε τα κινητα πλεον εινα υπολογιστες τσεπης ειτε αυτο λεγεται iphone ειτε android smartphone ειτε wp. παντα εσπαγαν τα κινητα δε νομιζω ποτε να το κραζαμε αυτο. οπως επισης σπανε κ τα λαπτοπ. απλα ολα θελουν προσοχη. οπως προσεχεις οτιδηποτε αγοραζεις. ειτε βαλεις προστατευτικο στη πορτα του αυτοκινητου ειτε οχι προσεχεις πως την ανοιγεις μη βρει καπου (τουλαχιστον οφειλεις να προσεχεις διαφορετικα δε φταιει κανενας κατασκευαστης)…

Alex

Από χ…..μο?

anergos13

φιλε darth …ουτε σε Γραφειο Τελετων δουλευω για να με “θανατικος”…ουτε κολλητο δικηγορο….
Και πανω απ ολα δεν ειμαι Υπερβολικος και Ισοπεδωτικος οπως η αφεντια σου…..
end of discussion!!!!!😎

KostasB

Πάντως το δικό μου S4 αν και ήπιε ένα καυτό νες μέτριο με γάλα και αν έπεσε με τα μούτρα από ύψος 1 μέτρου περίπου ζει ακόμη και έχει πάρει (επιτέλους..) και την 4.4.2.
Πάντως όλα είναι θέμα τύχης σ’ ότι και να συμβεί σε μία ηλεκτρονική συσκευή.
Το δικό μου ευτυχώς το είχα βάλει τζαμάκι από πάνω και δεν έσπασε η οθόνη στο πέσιμο αλλά ράγισε το τζαμάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.