iPad mini Retina, τα πρώτα benchmarks

Λίγο μετά την κυκλοφορία του iPad mini με οθόνη Retina ήρθαν στην επιφάνεια και τα πρώτα benchmarks τα οποία δείχνουν πως “φοράει” τον επεργαστή Α7 64-bit που υπάρχει στο iPhone 5s και iPad Air, και αποδίδει 5 φορές γρηγορότερα από το πρώτο iPad mini που όπως είναι γνωστό βασίζεται στον Α5 επεξεργαστή (dual-core ARM Cortex-A9).

Σύμφωνα με το Geekbench 3, ο Α7 του ανανεωμένου iPad mini Retina είναι χρονισμένος στο 1.3GHz, στη ίδια συχνότητα με αυτή του iPhone 5s, ενώ όπως θυμόμαστε το iPad Air είναι χρονισμένο στα 1.4GHz, δίνοντας του, θεωρητικά, ελαφρά πιο γρήγορη απόδοση σε σχέση με το iPad mini Retina.

Όσον αφορά τα scores του Geekbench 3, το Retina iPad mini απέδωσε 1390 πόντους, στο μονοπύρηνο τεστ και 2512 πόντους στο πολυπύρηνο τεστ, με τα αποτελέσματα να είναι πολύ κοντά στο iPhone 5s το οποίο είχε 1399 και 2523 αντίστοιχα, και χαμηλότερα σε σχέση με το iPad Air, το οποίο απέδωσε 1466 και 2856 πόντους αντίστοιχα. Όσον αφορά στο πρώτο iPad mini, το οποίο είχε 261 και 493 πόντους αντίστοιχα, βλέπουμε το ότι όντως η διαφορά στην απόδοση είναι πραγματικά σημαντική, σύμφωνα πάντα με το benchmark.

Σχετικά με το γιατί το iPad mini Retina όπως και το iPhone 5s είναι χρονισμένα στα 1.3GHz αντί στα 1.4GHz του iPad Air, αυτό πολύ πιθανόν να έγινε όχι μόνο για τη μείωση της θερμότητας μέσα σε συσκευές με περιορισμένο χώρο, αλλά και γιατί θα έθετε σε κίνδυνο τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με την Apple να θέλει να διατηρεί και να βελτιώνει κάθε φορά την αυτονομία των συσκευών της.

iPad mini Retina, iPad mini Retina, τα πρώτα benchmarks

iPad mini Retina, iPad mini Retina, τα πρώτα benchmarks

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ilias S

Παιδια εγω πιστευω οτι η apple μας φλομωνει στο ψεμα για τον A7 επεξεργαστη οτι ειναι dual core 1.3 GH μην ειναι κανα αλλο και δε θελει να το ανακινωσει. Γιατι τοτε αφου ειναι τοσο καλο το dual core γιατι η samsung θελει να εξελιχθει σε octa core ?; το ιδιο ισχυει και για ipad air και iphone 5s

ilias S

Αλλα προσοπικα μου αρεσουν ολες οι apple καινοτομιες

Jimis

@ilias
Το να φτιάξεις έναν επεξεργαστή προσθέτοντας απλά πυρήνες είναι πολύ πιο εύκολο από το να πάρεις έναν διπύρηνο και με παραμετροποιήσεις και με custom κατασκευή να μπορέσεις να τον κάνεις το ίδιο γρήγορο με έναν 4πύρηνο.
Επίσης οι 2+ πυρήνες καταναλώνουν σαφώς περισσότερη ενέργεια από έναν απλό μονοπύρηνο ή διπύρηνο,έτσι η Apple καταφέρνει και να μην έχει battery drain αλλά και οι συσκευές της να αποδίδουν στο maximus. Αυτό εννοούμε όταν λέμε σωστή σχεδίαση hardware-software…να ξέρεις τι ακριβώς φτιάχνεις και να εκμεταλεύεσαι και τον παραμικρό πόρο από αυτά που διαθέτει η Χ-Υ συσκευή σου ώστε να γίνει καλύτερη. Η Samsung δεν ενδιαφέρεται?ποντάρει στον εντυπωσιασμό?(π.χ octo-core που καλά καλά σε PC δεν χρησιμοποιούμε που κάνουμε πιο απαιτήτικές δουλείες) δεν μπορεί να το κάνει?
Δεν ξέρω λογικά ένα από τα 3 ή λίγο μαζί και από τα 3…

thor

ΔΟΚΙΜΗ ipad mini retina

Μπαταρια που σου καει τα χερια
ηχος ουτε στο μισο του απλου ipad mini
ios 7 μια θολουρα σε οτι γραφεις η διαβαζεις
Βαρος ασηκωτο
καλυτερη εικονα μονο σε movies???
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ IOS7
Συμπερασμα γρηγορα αγοραστε το απλο mini ειναι το τελειο !!! και σε εικονα !!!!! κλασεις ανωτερο του καινουργιου και ισως επρεπε να εχει και ποιο ακριβα !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.