iPad mini vs. Kindle Fire vs. Nexus 7, Συγκριτικός πίνακας τεχνικών χαρακτηριστικών

Το iPad Mini θα είναι μαζί μας από τις 2 Νοεμβρίου (Ελλάδα αργότερα) με διπύρηνο επεξεργαστή 1GHz, μνήμη RAM 512MB, κάμερα 5 Megapixel, λειτουργικό σύστημα iOS 6 και τιμή που θα ξεκινάει από τα 329 δολάρια Αμερικής. Τα παιδιά από το GSMArena ετοίμασαν έναν χορταστικό πίνακα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού και των Kindle Fire και Nexus 7. Δείτε το τον.

, iPad mini vs. Kindle Fire vs. Nexus 7, Συγκριτικός πίνακας τεχνικών χαρακτηριστικών

Πηγή

Kudos to Konstantinos

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Παρά τα specs, το τελευταίο κουτάκι εκεί κάτω κάτω είναι που κάνει τη διαφορά σ’αυτή την κατηγορία…

space

Νομίζεις για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο η τιμή. IPad κορυφή!!

Βαγγέλης

Σχόλιο απο Αμερική,

Nexus 7 wins hands down. Again Apple releases a product not as good as something that has been out for months. It’s like they aren’t even trying anymore.

Βαγγέλης

@azriel84: Παρά τα specs? Το Νexus είναι κλάσεις πάνω απο τον ανταγωνισμό και τιμολογιακά και τεχνικά.

@space: Καλοδούλευτο.

dimitris

Αγγλία Nexus 7 16 GB: £169
Ipad Mini 16 GB: £269

Για £100 pounds ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παιρνεις:
Καλύτερη εμφάνιση
Πιο πολλα apps
Πίσω κάμερα

Ακομα παιρνεις:
Χαμηλότερη ανάλυση οθονης
2πύρινο αντί 4πύρινο
Λιγότερη RAM
Bluetooth δουλεύει μόνο με Bluetooth άλλων Apple συσκευών
No NFC
No GPS

Andros

Θα μπορούσαμε άνετα να εγκαταστήσουμε το iOS 6 επάνω στο Nexus 7 και να το βαφτίσουμε Ipad 5 mini . Κορόιδα …

azriel84

@Βαγγέλης

ο Dimitris τα είπε όλα. Εμένα μου την σπάει η έλλειψη 3G στο Nexus 7, για μια συγκεκριμένη κατάσταση που το ήθελα. Δεν έχει και πίσω κάμερα ούτε και SD υποδοχή, που είναι λίγο τραγικό για Android συσκευή. Οπότε ναι, επιμένω πως η τιμή είναι o πιο σημαντικός παράγοντας για να αγοράσει κανείς το Nexus. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις της Google στις 29 Οκτωβρίου με επικείμενη αναβάθμιση της συσκευής.

Ben

@azriel84
29/10 έκδοση με 32GB την τιμή του 16GB και άλλη έκδοση με 3G.
Προφανώς θα υπάρχει μοντέλο με 32GB και 3G μαζί.

Tasos

Χμμ.. Μάλλον nexus 7 για εμένα 🙂
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής, πολλά προϊόντα από Αμερική είναι ακριβότερα στην Ευρώπη. Μάλιστα έχουν την τάση να τιμολογούν με ισοτιμία 1-1 ή και και χειρότερα. Μπορεί να μου λύσει κάποιος την απορία αυτή, γιατί να συμβαίνει αυτό; (τεκμηριωμένα παρακαλώ)

GREG

Ένα καλό τάμπλετ, φτάνει να τρέχει οτιδήποτε εκτός iOS. Τα iPad είναι για τους «άσχετους» με την καλή έννοια πάντα. Για αυτούς που δεν ξέρουν τι συμβαίνει «κάτω απ’ το καπό» και περιορίζονται απλά στην εικόνα. Υπερτιμολογημένα προϊόντα, καλά μεν, ακριβότερα από την αξία τους δε. Ένα ακριβό οικοσύστημα που σε καταπίνει και σε «μαδάει». Και δεν μου αρέσει να πληρώνω κάτι περισσότερο απ’ ότι αξίζει.

Γιωργος

Στη αμερικη οι τιμες που βλεπεις σε ολα τους τα σιτε, ακομα και στα μαγαζια ειναι χωρις το φπα. Στο ταμειο το προσθετουν. Καθε πολιτεια εχει διαφορετικο φπα. Πχ στο τεξας που ειναι ενας φιλος μου ειναι 8,25% , αλλες πολιτειες δεν εχουν καν και αλλες εχουν περισσοτερο (US sales tax wikipedia). Δεν λεγεται φπα, απλα για να καταλαβαινομαστε.
Στην ευρωπη τα εισαγουμε απο αμερικη , αρα οι δασμοι ειναι αυτοι που ανεβαζουν την τιμη, γιατι το φπα δε το χρεωνουν οταν εξαγεις το προιον. καθε χωρα εχει το δικο της φπα. Στην ευρωπη, νομιζω, εχουμε εναν μεσω οσο 20% φπα.

Tasos

@Γιώργος ναι έτσι φαίνεται να είναι τα πράγματα, thanks!

Tolis

@Andros
Χαχαχαχχαχαχα! Πεθαίνω! +1

space

Αφου το ipad ειναι για ασχετους ασε φιλε μου να το αγορασουμε εμεις και εσυ παρε οτι θελεις και κανε και καμια εξερευνηση κατω απο το καπο να εισαι σιγουρος αλλα μην απογοητευθεις οταν στουσ συγκριτικουσ πινακες το ipad τα πη….αει ολα. Ετσι ειναι βλεπεις το ipad ειναι μουφα αφου το λεσ εσυ! Εμας ομως μας αρεσει να μας ”μαδανε” υπαρχει καποιο προβλημα?

kostas

ok παιδιά το nexus 7 σε spects είναι καλύτερο..αλλα έχετε αναρωτηθεί ότι σημασία παίζει το λειτουργικό(ιός) και όχι τόσο τα υπεραυξημένα χαρακτηριστικά που ενσωματώνουνε μέσα στα tablet..εγώ έχω απογοητευτεί αρκετά από το android περίμενε να έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη αλλα δεν!!προβλήματα σε κάθε συσκευή,όπως είναι η αναβάθμισης η οποιες καθυστερούν και στο τέλος δεν βγαίνουνε όπως επίσης και η μη εξοικονόμηση ενέργειας με αποτέλεσμα να θέλουνε φόρτιση 1-2 φορες την ημερα!!εγώ βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την τιμή του ipad mini μιας και η apple δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες τιμές..όσο αφορά για το nexus 7 το οποιο μπορείς να το αγοράσεις αυτή την στιγμή από eshop στα 299*(16gb) τι να πω ??πολύ καλή τιμή αναγνωρίζοντας και τα θετικά του android αλλα η χαζομάρες που κουβαλά(restart,εφαρμογές,ktlp)εμενα προσωπικά με ωθούν σε ένα ipad έστω και mini παρα σε android..

Panos7GR

@space: Αλλά βλέπουμε και άλλα καταλαβαίνουμε; Σε ποιόν συγκριτικό πίνακα υπερτερεί; Στον συγκεκριμένο πάντως όχι. Αν είναι τριψε τα μάτια σου και ξαναδες αν είναι… Γιατί εγώ διαβάζω ότι το Nexus έχει καλύτερη ανάλυση οθόνης, 4πυρηνο επεξεργαστή χιονισμένο στο 1.3GHz της NVIDIA, 12πυρηνη κάρτα γραφικών της NVIDIA (ΟΚ στο Play Store δεν έχει πολλά games που να το εκμεταλλεύονται αυτό, αλλά στο Tegra Zone μπορείς), έχει ξεκλειδωτο Bluetooth, έχει NFC, μεγαλύτερη RAM (1GB). Και επειδή μιλάμε για συσκευή με Android λογισμικό μπορείς να το κανείς ακόμα καλύτερο πχ με ένα mod μπορεί η μπροστινή κάμερα των 1.2MP να τραβήξει HD βίντεο 720p, με ένα άλλο mod το “Nexus Louder” μπορείς να βελτιώσεις ακόμα περισσότερο τον ήχο του ακόμα και τον ήχο από VOIP υπηρεσιών (πχ Skype), επίσης αν είσαι ιδιαίτερα απαιτητικός χρήστης με μια αλλαγή kernel μπορείς να κανείς overclock τον επεξεργαστή στα 1.8GHz αλλά και την κάρτα γραφικών στα 650MHz(!!), σε ενοχλεί ότι δεν έχει υποδοχή για microSD; Μπορείς με USB OTG να βάλεις να διαβάσει από USB στικακι μέχρι ολόκληρο σκληρό δίσκο κτλ. Αρκεί να μπεις στο XDA αν θες να αλλάξεις κάτι που δεν σε ικανοποιεί. Επιπλέον αν κοιτάς και τις διαστάσεις το Nexus 7 είναι λεπτοτερο… Συνέχεια »

Evan

Γιατι νομιζετε οτι θα ερθει σε καλη τιμη το Ipad mini? Αυτο που η apple βγαζει κατι χειροτερο απο τον ανταγωνισμο και ολοι το λενε καλυτερο δεν το καταλαβαινω… Σα να εχεις ενα αμαξι με 1400κ.ε και να κανεις κοντρες με ενα 1800αρι λεγοντας του οτι το δικο σου καιει πιο λιγο…Οσο για την αυτονομια….σας κραταει το Ιpad χωρις φορτιση μια μερα και εχετε παραπονα απο το Nexus? Οταν αγοραζουμε λαπτοπ με 1000 ευρω και κρατανε 3-4 ωρες δεν κλαιμε γιατι ειμαστε λογικοι ανθρωποι…

space

Εσυ φιλε μου περιμενε την επομενη γενια εγω παντως επειδη γουσταρω και φτιαχνομαι με την apple θα το προτιμησω απο το κακασχημο nexus με τους 1000 πυρηνες. Οσο αναφορα τους συγκριτικουσ πινακες αναφερομουν πολυ απλα στα συγκριτικα τεστ μεταξυ των συσκευων οταν αυτα θα γινουν (βλεπε μετρησεις benchmarks για iphone). Nexus θα βρεις πολλα σε κανα μηνα θα εχει πεσει και η τιμη του κανενα 100ευρω, αφου τα android ειναι του καλαθιου πλεον βρισκεις και με 100 ευρω. Μπορεις να το βρεις σε ηλεκτρονικο καταστημα σιγουρα πολυ φθηνοτερο σε κανα μηνα. Α και επειδη εμεινα αναυδος με αυτα που γραφεις να σου πω οτι στο ηλεκτρονικο καταστημα που θα μπεις γραφει ”κατηγορια tablet – ipad” ”κατηγορια κινητα- iphone” Το Nexus θα το βρεις στο σωρο δηλαδη στα tablets.

Βαγγέλης

space: Νομίζω απλά οτι δεν εχω συναντήσει πιο χειραγωγημένο άτομο απο εσένα. Ελπίζω όταν φτάσεις στην ηλικία που ψηφίζεις να μην πηγαίνεις με τέτοια μυαλά.

Λυπάμαι και μόνο που διάβασα το παραπάνω ποστ.

space

Θα σε πικρανω και παλι φιλε μου αν σου πω οτι η δικη μου ζωη δεν περιστρεφεται γυρω απο πυρηνες ram bluetouth NFC και τα λοιπα που αναφερεις. Αγοραζω apple γιατι με φτιαχνει ετσι απλα γιατι δεν ειναι του σωρου εχουν ποιοτητα και στα test σκιζουν. Προφανως εχεις ”μπλεξει ” τα καλωδια σου” και μπερδεψες την ηλικια μου. Το οτι ενα ατομο εχει διαφορετικη γνωμη απο εσενα δεν σημαινει οτι ειναι ανηλικο. Το σχολιο σου περι εκλογων και ψηφου ειναι αρκετα παροχημενο στο διαδικτυο μην αντιιγραφεις φιλε μου τουσ αλλους. H apple φιλε μου δημιουργει τα προιοντα και ολοι μετα την αντιγραφουν. Αν δεν ειχε παρουσιασει το ipad δεν θα μιλαγες τωρα για το ”πανεμορφο σου” nexus. Παντως για να σταματησω να σε στεναχωρω να σου πω οτι εδω ειμαστε και ελα πεσ σου αν τον Ιανουαριο σου λες εγω (βαζω και παραπανω) θα θυμαται κανενας το nexus σου.

Βαγγέλης

Παρωχημένα είναι και τα σχόλια σου περι Apple, δεν εχω Nexus ούτε καν tablet οποτε δεν με στεναχωρείς τόσο πολύ όσο νομίζεις. Επίσης δεν μίλησα για πυρήνες ούτε για καλώδια. Νομίζω είσαι απλά σε παραλήρημα αν δεν μπορείς να δεις πιο απο τα 3 προιόντα που συγκρίνονται δίνει τα περισσότερα στον καταναλωτή.

Απο την στιγμή που η εταιρεία που έχεις μετοχές, παρουσιάζει πλέον πληθώρα προϊόντων, αλλάζει αυτόματα την παλιά της πολιτική. Να δούμε σε λίγο καιρό ποιος θα έχει προϊόντα του κουβά αν θα τα αλλάζουν κάθε 6 μήνες.

Τέλος μην ξεχνάς οτι η εταιρεία σου δεν θα έβγαζε το mini αν δεν υπήρχε ο ανταγωνισμός και οχι το αντίθετο οπως υποστηρίζεις. Αναγκάστηκε και απέτυχε. Νομίζω είναι απλό και σε όλους μπορεί να συμβεί.

Αποστόλης

Οσοι εραστες της apple ειναι να πάρετε το iPad mini λόγω τιμής … (Σε σχέση με τα νέα iPad 3 & 4)
Καλύτερα προτιμήστε το iPad 2. Δεν θα το μετανιώσετε… 😉 αν μιλάμε βεβαια και για 16GB.

space

χαχα”αναγκάστηκε και απέτυχε” εισαι το λιγοτερο γραφικός και το περισσότερο για γέλια.

Βαγγέλης

Δεν έχει νόημα η συζήτηση μαζί σου. Fanboys υπάρχουν πολλά αλλα εσυ είσαι το κάτι άλλο. Δεν φοράς παρωπίδες απλά, είσαι τυφλός.

space

Aποστολη εγώ έχω το ipad2 το χρησιμοποιώ στη δουλεια μου αλλα στο iPad 4 θα παω λογω μεγέθους πάντως για διακοπές δεν θα με χαλούσε καθόλου και το iPad mini και σκέφτομαι να το αγοράσω κάποια στιγμη.

MixalakisS

όχι ρε ipad 4 αν είναι πάρτε, θα πυροβολάει το μηχάνημα, θα τρέχει κολασμένα τα πάντα απροβλημάτιστα, 275000+ εφαρμογές έχει, στυλατο ειναι, τι άλλο θες ? να κινείται ο ήλιος ? κατεβαστε το weather channel 😛

Panos7GR

@space: Και στο site που μπαίνω για ανέκδοτα πρώτα έχει την κατηγορία “ανέκδοτα με Ξανθιές” και μετά την κατηγορία “Ανέκδοτα”. Αυτό τι σημαίνει; Ότι τα ανέκδοτα με ξανθιές ειναι πιο ποιοτικά ή ότι οι ξανθιές είναι πιο ποιοτικές γκομενες;; Όπως επίσης πιτσιρικάς όταν έμπαινα σε site με μεταχειρισμένα μηχανάκια στην κατηγορία 50cc είχε πρώτα-πρώτα τα Runner, αυτό σημαίνει πως τα Runner ήταν τα καλύτερα 50άρια; Μάθε πως αυτά μπαίνουν με βάση την ζήτηση. Ποιό πουλάει περισσότερο και είναι της μόδας αυτή την περίοδο! Επίσης όταν μιλάς για Nexus συσκευή να έχεις υπόψιν ότι είναι συσκευή της ίδιας της Google. Αυτή έχει όλη την εποπτεία για πως θα φτιαχτεί η συσκευή, από το hardware έως το software ακόμα και την ΤΙΜΗ! Αυτή ορίζει τις τιμές που θα πωλούνται από τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ (το τονίζω) προμηθευτές σε κάθε χώρα. Και αφού το έφερες το θέμα εκεί την ποιότητα κατασκευής του Nexus την υπογράφει η ASUS, αν έχεις ακουστά. Για το ποιό είναι πιο όμορφο είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Εγώ από τα τρία παραπάνω που συγκρίνονται το Kindle Fire το θεωρώ ομορφότερο. Επιπλέον σε παρακαλώ μην μου συγκρίνεις τον επεξεργαστή Α5 που φοράει το iPad mini, με τον Α6 που φοράει το iPhone 5.… Συνέχεια »

Panos7GR

Εν έτη 2001* ήθελα να πω… Παρακαλώ ας διορθωθεί από τον διαχειριστή, μην γεμίζω χωρίς λόγο σχόλια το άρθρο.

MixalakisS

όχι πάνο δεν εβγαλε το πρώτο ταμπλετ η microsoft ψάξε καλύτερα 🙂

Panos7GR

Πρώτο tablet εμπορικά διαθέσιμο είπα! 😉
Όπως επίσης το πρώτο full touch smartphone το έβγαλε η IBM, αλλά πρώτο εμπορικά διαθέσιμο ήταν το iPhone.

MixalakisS

υπήρχαν open source επιλογές και φυσικά to apple newton (δεκαετια 80) και πολλές άλλες αποπειρες της μηλοεταιρειας απο την δεκαετια του 70.
Το να έχεις μια ταμπλέτα και να έχεις απλά μια touch screen με το λειτουργικο του desktop ήταν μια παταγώδης αποτυχία, κάτι που γινοταν και με τα win 7 σε κάποια ταμπλετ της τελευταιας 2ετιας.

Panos7GR

Μιχάλη μου ανοίγουμε μια μεγάλη κουβέντα τώρα που μας βγάζει off topic και “χαλάμε” το άρθρο. Γι αυτό αυτό το σχόλιο θα είναι το τελευταίο μου πάνω σε αυτό το θέμα της περί ιστορίας των tablets. Eπειδή διακρίνω ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο, θα ήθελα να σε διορθώσω λιγάκι. Το Newton της Apple ήταν PDA (την ονομασία αυτή την έδωσε η ίδια η Apple σε αυτή την κατηγορία συσκευών) ή αλλιώς λέγονταν και palmtop (ελληνιστί υπολογιστής παλάμης). PDAs είχαν και άλλες εταιρίες πχ HP. Τα PDAs θεωρούνται περισσότερο πρόδρομοι των smartphones παρά των tablets. Μάλιστα τα πρώτα PDAs με δυνατότητα να εκτελούν τηλεφωνικές κλήσεις τα έβγαλε η Nokia με την σειρά Communicator που μάλιστα ήταν τα πρώτα μοντέλα που τρέχανε το Symbian OS. Για το ποτέ άρχισε η Apple να ασχολείται με το σχεδιασμό ενός tablet παραμένει άγνωστο. Ποτέ δεν το έχει αποκαλύψει, όπως επίσης δεν έχει αποκαλύψει για το από ποτέ ασχολιόταν με το σχεδιασμό του iPhone. Αν πάντως κρίνουμε από διάφορες πληροφορίες που προέκυψαν από τις διαμάχες στα δικαστήρια με την Samsung, πρεπει να άρχισαν κατά το 2000. Το να τρέχει ένα tablet ένα desktop λογισμικό δεν το θεωρώ κακό (άλλωστε αυτό δεν είναι και το μέλλον των… Συνέχεια »

space

Η κατηγοριοποίηση στα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν έχει να κάνει με αναζητηση και εύρεση όπως εσφαλμένα αναφέρεις. Κανείς δεν μίλησε για αναζητηση και ότι κάποια βγαίνουν πρώτα και τα υπόλοιπα δεύτερα. Υπαρχει σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα και τις εταιρίες κινητής χωριστή κατηγορία tablet και άλλη κατηγορία iPad. Το ιδιο συμβαινει και με τα κινητά. Τώρα αν δεν μπορείς να το δεχτείς και φτιάχνεις σενάρια για πρώτο δεύτερο και ανεκδοτα με ξανθιές τι να σου πω….περι ορέξεως. Το nexus ειναι οτι πιο άσχημο έχω δει πλαστικουρα απίστευτη. Τώρα οτι το προμοταρει η google δεν μου λέει και κατι.

MixalakisS

@ Panos7GR καλημέρα, το newton ήταν προδρομος της ταμπλέτας όπως ξέρουμε σήμερα mobile λειτουργικό, απλά ήταν με πενάκι [Υπάρχουν και άρθρα και φωτογραφιες για τις πρώτες απόπειρες ταμπλέτας απο τη δεκαετια του΄70 αλλά δεν κοινοποιώ άρθρο να μην διαγραφτεί απο τον κώστα :P]. Δεν έτρεχε desktop λειτουργικό οκ, αλλά ήταν fail όπως ήταν fail κάτι ταμπλέτες με τα win7. Τα win8 tablets[που είχαν πρόδρομο το tablet pc] αδιαμφισβήτητα είναι μια πολύ καλή κίνηση, πάρολο που΄εγώ δεν θα το επαιρνα διότι πλέον δεν χρησιμοποιώ windows, για αυτους που τα χρησιμοποιούν θα είναι πολύ καλύτερα σίγουρα 🙂
Επίσης υπήρχαν απόπειρες απο την open source κοινοτητα για ταμπλετοπληκτρολογια πιο παλιά.
Αλλά για να επανέλθω στο θέμα και θα περίμενα κάτι καλύτερο απο πλευράς specs, έστω έναν α5χ επεξεργαστή, θα ήταν καλύτερα. Πανέμορφο, με πολλές εφαρμογές [και ειδικα στα ελληνικά] και λογικά ωραια εμπειρια χρήσης τα πλεονεκτήματα του, τιμή, χαρακτηριστικά τα αρνητικά του. Αν είχα λεφτά θα επαιρνα το ipad mini 2 , μέχρι τοτε τπτ 😛

Manolis

θέλω να κάνω μια ερώτηση σε αυτούς που γουστάρουν apple λόγω της εμφάνισης και του status…

εκτός από πιο όμορφο και πιο πετυχημένο, ένα ι pad τι άλλο σε δείχνει?
ρωτάω γιατί έχω άποκτήσει λίγο κοιλιά και ψάχνω τρόπο να μην την βλέπουν οι γκόμενες…
με ενα ipad mini στο χέρι , θα ρίξω κανένα σμπάρο λέτε?

χαχαχαααχαχα
α ρε trendonia …
είναι δυνατόν σε site τεχνολογίας να κράζετε προϊόν που έχει καλύτερα χαρακτηριστικά?
πηγαίντε στο μαρί κλερ να τα πείτε αυτά … εδω μιλάμε βάσει specs

tsekboy

@Panos7GR: Πραγματικά συγχαρητήρια για τη αποστομωτική απάντηση στον space.

Είμαι κάτοχος iphone4 και ψάχνομαι πλέον για android. Απλά θεωρώ κοροιδία το 5. Είδε η κοπέλα μου το mini και της άρεσε. Λόγω του επαγγέλματος της, σκέφτηκα να της το κάνω δώρο τα χριστούγεννα. Βλέποντας τα παραπάνω specs όμως αναθεώρησα. Στη προκειμένη περίπτωση θα ήταν λάθος μου να δώσω χρήματα για το μίνι. Το ipad4 ναι, είναι αρκετά καλό. Αλλά το μίνι, για να μην πώ κοροιδία, θα πώ είναι ένα ακριβό πειραματικό ως προς τις πωλήσεις. ΄Αν πουλήσει καλά θα επαναπαυτούν κι άλλο στην apple. Αν πατώσει, θα κοιτάξουν να το κάνουν αντάξιο (ελπίζω και καλύτερο για λόγους ανταγωνισμού) του Nexus7.

κι ο Manolis είπε μια μεγάλη αλήθεια:

“είναι δυνατόν σε site τεχνολογίας να κράζετε προϊόν που έχει καλύτερα χαρακτηριστικά?
πηγαίντε στο μαρί κλερ να τα πείτε αυτά … εδω μιλάμε βάσει specs”

Καληνύχτα και καλή τύχη.

Panos7GR

@space: Φτιάχνω σενάρια; Όπως νομίζεις φιλαράκο μου… Εγώ πάντως σου είπα την αλήθεια για την κατηγοριοποίηση που γίνεται στα οποιαδήποτε sites, ανάλογα με την ζήτηση. Εγώ απλά σου ανέφερα 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα για να σου εξηγήσω και να καταλάβεις, αλλά μάλλον έχεις “κάψει ασφάλεια” ή απλά από επιλογή σου δεν θες να καταλάβεις. Και το δέχομαι! Δεν θα το συνεχίσω άλλο. Πάντως εγώ σε ιταλικό e-shop που αγοράζω τα τελευταία χρόνια τεχνολογικά προϊόντα (λόγω χαμηλότερης τιμής από τα αντίστοιχα ελληνικά) αυτή τη διάφορα tablets και iPad, δεν την βλέπω πουθενά. Σαν υποκατηγορία (iPad, Android tablets), ναι! Όχι σαν διαφορετικές κατηγορίες όμως. Και δεν μίλησα για αναζήτηση! Διάβασε καλύτερα το προηγούμενο σχόλιό μου. Τέλος πάντων εδώ δεν μπήκα για να μαλώσω με κανέναν απλά ήθελα να πω την άποψή μου σχετικά με την σύγκριση που έγινε στον παραπάνω πίνακα. Και αναμφισβήτητα ΒΑΣΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ το Nexus 7 είναι καλύτερο. Η ομορφιά το ξαναλέω είναι υποκειμενική… Κι αν δεν πιάσεις στα χέρια σου το Nexus 7 μην ξαναπεις για πλαστικουρα! Όταν το πιάσεις στα χέρια σου θα καταλάβεις τι εννοώ οτι πρόκειται για προσεγμένη συσκευή! 😉 @MixalakisS: Δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρείς το PDA πρόδρομο των tablet. Επειδή είχε οθόνη αφής; Μην… Συνέχεια »

GoGoBear

Αυτο που ατομα σαν τον space δεν θα μαθουν ποτε ειναι να δουν πως αντικειμενικα, τοiPad ειναι απλα ενα iPod touch σε μεγαλυτερο μεγεθος. Απο καθε αποψη. Αν εχει λεφτα να σκορπαει, δικο του θεμα. Το παιδι δεν ξερει απο τεχνολογια, ουτε προφανως και θα μαθει και τοποθετειται στο 75% του πληθυσμου που αποτελει την χαρα του καθε μαρκετιστα.

DimitrisK

Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν τον “space” αλλιώς η Apple θα είχε κλείσει από καιρό. Ο απόλυτα καμένος και άσχετος, σχολιάζει χωρίς να γνωρίζει που πάνε τα 4. Σίγουρα είναι ένα πολύ καλό προιόν το ipad, σαν σύνολο. Το πιο δυνατό του ατού είναι το λογισμικό του (γιατί από Hardware είναι άθλιο) και το ότι συνεργάζετται με το συγκεκριμένο ΚΑΙ ΜΟΝΟ Hardware, το οποίο είναι και κλειδωμένο μόνο για επικοινωνία μεταξύ των Apple προιόντων. ‘Ετσι εξηγείται και το γιατί έχουν παρωπίδες οι κάτοχοί τους. Επειδή δεν μπορούν να δουν και να συνεργαστούν με τίποτα άλλο. Αυτό σε συνδυασμό με το υπερβολικό Marketing για “ψωνάρες τύπου space φέρνει την τιμή του περίπου 4 φορές πάνω από το πραγματικό του κόστος. Είναι κρίμα να μην μπορείς να βλέπεις πέρα από αυτό, μπαίνεις στο μαντρί της apple και κάνεις “μπεεεε” όποτε σου βαράνε παλαμάκια. Και θα πρέπει να αλλάζεις το iΜαραφέτι κάθε χρόνο, διότι θα βγαίνει το νέο μοντέλο (πρέπει να είσαι must) και θα σταματάει η υποστήριξη για το παλιό! Αλλά αν είσαι ψωνάρα, είσαι περήφανος που σε δουλεύουνε και τρελλαίνεσαι στις δόσεις για τα iProducts, κι ας μην έχεις ούτε για καφέ σε πλαστικό από καντίνα. Ξυπνήστε κατσίκια! COMPUTER FOR THE… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.