iPad Pro, έρχεται στο δεύτερο τρίμηνο 12.9 ιντσών οθόνη και γραφίδα;

Ο Ming Chi-Kuo της KGI Securities είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους αναλυτές της Apple, αναφέρει ότι μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 η Apple θα κυκλοφορήσει το πολυσυζητημένο μεγάλο iPad. Οι πληροφορίες λένε ότι το iPad Pro, ή όπως αλλιώς ονομαστεί θα έρθει με 12.9 ιντσών οθόνη και stylus το οποίο θα είναι προαιρετικό.

Η αναφορά κάνει λόγο για προαιρετική γραφίδα διότι δεν είναι απαραίτητη για τη χρήση του iPad, αλλά και λόγω του ότι αν συμπεριλαμβανόταν μέσα στο iPad η τιμή θα ανέβει αρκετά. Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά της γραφίδας, προς το παρόν δεν θα έχει κάτι ιδιαίτερο, όμως στο μέλλον αναμένεται να προστεθεί γυροσκόπιο που θα επιτρέπει στον χρήστη να γράφει στον αέρα.

Επιπλέον, λέγεται ότι θα χρησιμοποιεί Lightning connector και όχι ασύρματη φόρτιση που θα ανέβαζε κι άλλο την τιμή ενώ η Apple εκτιμάται ότι θα διαθέσει 2 με 2.5 εκατομμύρια κομμάτια με τα οποία θέλει να προσελκύσει περισσότερο τους επαγγελματίες που θα αγοράσουν το iPad Pro.

Ωστόσο, εμείς να θυμίσουμε ότι ο Steve Jobs δεν είχε καθόλου καλή άποψη για τις γραφίδες λέγοντας: “Who wants a stylus? You have to get them and put them away and you lose them. Yuck. Nobody wants a stylus”.

ipad pro stylus, iPad Pro, έρχεται στο δεύτερο τρίμηνο 12.9 ιντσών οθόνη και γραφίδα;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cmvr

εύχομαι με intel επεξεργαστή και full OSX να γίνει το αντίπαλο δέος του microsoft surface.

Τομ

@cmvr και γω αλλα για να μην εχει ειπωθει κατι μεχρι στιγμης δεν νομιζω. Αρα semi-pro θα ειναι οχι pro. Pro ειναι μονο τo surface τα windows ultrabook και το macbook.

Γιάννης Σφακακης

Το σχόλιο για τη γραφίδα από το διαχειριστή είναι απλά για εντυπώσεις και τροφή για τους “nerds”. Έλεος!!!!!

Τοτε ο Στιβ εννοούσε ότι τα κινητά δεν χρειάζονται γραφίδα που και για μένα έχει απόλυτο δίκιο, και όχι τα iPad (δεν είχε βγει ακόμα iPad τοτε).

Εάν ζούσε πιστεύω θα είχε δώσει μεγαλύτερο βάρος για τα πρότζεκτ των iPad αφού θα είχε καταλάβει ότι θα είναι το μέλλον… Και ναι ίσως τώρα να υπήρχε ήδη iPad με γραφίδα.

azriel84

@ Γιάννης Σφακάκης

Και γαμώ τα σχόλια!

j

Επισης να μην ξεχνάμε πως τα κινητά τότε ήταν 3.5 (νομίζω) ίντσες. Τωρα που χρειάζεται ειναι 5.5-6……

Panos7GR

Προφανώς και αναφερόταν τότε ο Jobs στης γραφίδες της εποχής. Εκείνη την εποχή κυριαρχούσε η resistive οθόνη αφής στα κινητά και το πενάκι ήταν απαραίτητο για σωστή εμπειρία χρήσης. Το να χειρίζεσαι τη resistive οθόνη με τα δάκτυλα ήταν κάτι περισσότερο από εκνευριστηκό γι αυτό και το 2007 όταν παρουσίασε το iPhone που φορούσε τη capasitive οθόνη αφής, είπε ότι είπε για τα πενάκια και είχε απόλυτο δίκιο!
Τώρα όμως που τα πενάκια δεν είναι μόνο για να επιλέγεις σωστά αυτό που θες και να μη σου βγαίνει η πίστη, αλλά πλέον είναι “εργαλεία” αν ζούσε φυσικά και θα ήταν υπέρ της κατεύθυνσης αυτής. Νομίζω και εν ζωή που ήταν ήδη η Apple κατέθετε πατέντες για τέτοια πενάκια.

Τώρα με το iPad Pro, μακάρι να βγω λάθος, αλλά φαντάζομαι να είναι απλά ένα iPad με μεγαλύτερη οθόνη. Το χαρακτηρίζουν επαγγελματικό γιατί με τη μεγάλη του οθόνη ο χρήστης θα έχει μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας και λογικά θα δούμε multi-window, αν όχι σκ@τα Pro θα είναι.

Agnostos13

Αν τρέχει MacOS θα ειναι iPad Pro, αν τρέχει iOS θα είναι iPad Plus…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.