iPad Pro: Λιγότερες παραγγελίες από την Apple λόγω τιμής

Η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο το 12.9 ιντσών iPad Pro, αλλά φαίνεται ότι οι προμηθευτές έχουν μικρότερο αριθμό παραγγελιών από αυτόν που περίμεναν. Ο λόγος της πιο συντηρητικής προσέγγισης από την Apple, λέγεται ότι είναι η τιμή του iPad Pro που κυμαίνεται μεταξύ 799 και 1079 δολαρίων.

Επιπλέον, μην ξεχνάμε τα αξεσουάρ του iPad Pro, όπως Apple Pencil (99 δολάρια) και Smart Keyboard (169 δολάρια), οπότε η χαμηλότερη τιμή αναμένεται λίγο πιο πάνω από τα 1000 δολάρια.

Σύμφωνα με πηγές από προμηθευτές η Apple κινείται σε χαμηλά επίπεδα λόγω της υψηλής τιμής και έχει παραγγείλει 2.5 εκατομμύρια κομμάτια τα οποία θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους. Στην περίπτωση που δεν καταφέρει να αγγίξει τους στόχους των πωλήσεων, την περίοδο των γιορτών, τότε οι παραγγελίες του πρώτου τριμήνου του 2016 θα είναι ακόμη πιο χαμηλές. Επιπλέον, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις είναι η κυκλοφορία του Microsoft Surface Pro 4.

Μπορεί η Apple να καταφέρει να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό με το iPad Pro;

iPad Pro: Λιγότερες παραγγελίες από την Apple λόγω τιμής, iPad Pro: Λιγότερες παραγγελίες από την Apple λόγω τιμής

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Ούτε για αστείο.Ακόμη και δωρεάν να έδινε keyboard , pencil .

makis88

Δεν νομίζω. Καλό το ipad γενικά αλλά μέχρι 350 ευρώ δίνονται για τέτοιου είδους συσκευές με βάση αυτό που προσφέρουν (σερφάρισμα και apps). Ευχαριστημένος κάτοχος ipad mini μεν, αλλά δεν έδωσα και 1000 ευρώ για να το αποκτήσω! Αστεία τιμή!

ΚΝ

Λογικο να μην παει καλα …. Γιατι δεν ανταποκρίνεται σε απαιτήσεις καταναλωτικού κοινού. νόημα θα ειχε αν συνοδευόταν με αντίστοιχο πλήρους πληκτρολογιου φορητού υπολογιστή και να ηταν ενα είδος υβριδικού υπολογιστή οπως εχει η MS, Asus, Toshiba κτλ. Ετσι ώστε να προσομοίωνε την εικόνα ενός Mac air (οχι πλήρως) αλλα αρκετα λειτουργική για αρκετό κοσμο στα βασικα.
Με αυτόν τον τροπο με κοστος περιπου 900 κάποιος θα εχει ενα υβριδικό υπολογιστή και tablet με το ισχυρό ονομα της Apple και θα πουλούσε πολυ καλύτερα. Αν ειχε και Mac OS θα ειχε σίγουρη επιτυχία.
Μην ξεχνάει η Apple οτι εχει μεγαλο ανταγωνισμό σε αυτην την κατηγορία με πραγματικά ισχυρές παρουσίες και λύσεις.

Agnostos13

Αν δεν προωθηθουν σοβαρες επαγγελματικες εφαρμογες δεν εχει μελλον. Για απλη χρηση και το Air ειναι υπεραρκετο στα μισα λεφτα…
MacPad is the future!

Αλεξ

Κατά την γνώμη το iPad για ψυχαγωγία είναι πολύ καλύτερο από το Surface αλλά για κάποιον που το θέλει για επαγγελματικό λόγο το Surface είναι πάρα πολύ καλύτερο από το iPad.

vasilist

Τέτοια τιμή για email, internet και app δεν περνάει με τίποτα σε άτομα που αγοράζουν για την τεχνολογία και του τι προσφέρει.
Θα πουλήσει μόνο σε άτομα που το θέλουν γιατί έχει το μήλο, υπάρχουν και αυτοί οι αγοραστές και καλά κάνουν δηλαδή αφού τα έχουν ας τα σκάσουν.
Πέρα πέρα από τα πολύ καλά και πολύ πιο φθηνά android tablet τώρα υπάρχει και το surface που έχει windows 10 που πατάει android και ios για πλάκα από άποψη λειτουργικότητας και εφαρμογές windows.

Nikolakis

Ναι σωστά όλα αυτά αλλά μη ξεχνάμε ότι το ipad pro είναι πολύ φθηνότερο από το sf4.
Και για να μη ξεχνιόμαστε…
Τα Windows ΠΟΤΈ δεν ήταν καλό και σταθερό λογισμικό.
Νομίζω ότι θα πάει καλά και το περιμένουμε όλοι.
Όσο για τις τιμές..
Δεν νομίζω ότι έχετε δίκιο κάποιοι που λέτε.. Οκ για ίντερνετ και Facebook και email… Δε δίνεις τόσα.
Αν συγκρίνετε ότι και με τα κινητά δε συμβαίνει καθόλου το ίδιο.. Γιατί ένα κινητό με 20.€ τη κάνει πολύ καλά τη δουλειά του..
Αλλά όλοι κυνηγαμε τα καλά και ακριβά.
Τώρα είναι κ θέμα γούστου για το λογισμικό επίσης. Δε κατάφερα να εξοικιωθω ποτέ με Windows πάνω σε ταμπλετ και κινητά. Βρίσκω το ios……. Πολύ ανώτερο.

Nikolakis

Μη βρισετε, @@@ με 200€ ήθελα να γράψω. @@:))

NtinosMD

Για πραγματικη δουλεια ειπαμε …. surface pro με windows 10. Το iOS δεν ειναι γι αυτη τη δουλεια. Το MacOS ισως, αλλα με τιποτα το iOS. Period.

kakalos

Για επαγγελματίες μόνο surface. Αυτό το ταμπλετ απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά εκεί η Ms έχει το πάνω χέρι.

Άκαρδος

Χωρίς να βγάζω hate, αλλά συσκευή που έχει την λέξη “Pro” στην ονομασία και φοράει λειτουργικό για ψυχαγωγία (iOS, που είναι για να παίζεις Angry Birds στην τουαλέτα, YouTube και Facebook) η τιμή είναι τουλάχιστον αστεία. Τώρα για το γεγονός που πουλάει τα αξεσουάρ ξεχωριστά και σε τέτοιες τιμές, ασχολίαστο.

tolkien

xaxxaax σωστος ο @Ακαρδος.
Ετσι ειναι ομως. κι εγω εχω ipad air2 αλλα δεν μπορει να συγκριθει με την ΚΑΜΜΙΑ ομως με το Microsoft Surface Pro 3 που εχω. Αλλο το να εχεις ενα λειτουργικο mobile(ψυχαγωγιας οπως το ανεφερε παραπανω ο φιλος) και αλλο ενα λειτουργικο που κανεις οτι θες χωρις περιορισμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.