iPad Pro: Χαμηλές “πτήσεις” στην Κίνα

Όταν στηρίζεσαι σε μια τεράστια οικονομία όπως αυτή της Κίνας και έχεις επιτυχία στις πωλήσεις των iPhone, περιμένεις ότι οι καταναλωτές θα σε στηρίξουν και σε άλλα προϊόντα όπως το iPad Pro. Όταν αυτό δε γίνεται, όπως δείχνει έρευνα που αποκάλυψε τις πωλήσεις του iPad Pro τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του, τότε κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Η Apple με την κυκλοφορία του iPad Pro στην Κίνα, εκτιμούσε ότι το καταναλωτικό κοινό θα το αποδεχόταν με διθυράμβους όπως με τα περισσότερα gadget της εταιρείας, όπως έγινε με το iPhone 6s. Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον αντίκτυπο του iPad Pro στην Κίνα, μιας και η εταιρεία TalkingData η οποία καταγράφει τις ενεργοποιήσεις συσκευών στην Κίνα έφερε στο φως στοιχεία τα οποία προκαλούν ερωτηματικά.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν έδειξαν την “υποδοχή” των καταναλωτών στο iPad pro στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του στην Κίνα καθώς και τη σύγκριση με τις πωλήσεις των iPad mini 4 και iPad Air 2 για το αντίστοιχο διάστημα. Μέσα στις 4 πρώτες εβδομάδες πωλήθηκαν μόλις 49.300 iPad Pro, αριθμός πολύ μικρός σε σύγκριση με τα 557.800 iPad Air 2 που έφτασαν στα χέρια των καταναλωτών τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του και τα 92.470 iPad mini 4, πάντα για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η τιμή του iPad Pro, και στην Κίνα, είναι αρκετά υψηλότερη από τα συμβατικά iPad και βρίσκεται στα 5.888 Yuan, δηλαδή τα 908 δολάρια Η.Π.Α, κάνοντάς την μια υπερβολικά premium συσκευή και ταυτόχρονα status symbol για την αγορά της Κίνας. Παρά τις χαμηλές πωλήσεις του iPad Pro, η Apple εκτιμά πωλήσεις της τάξεως των 3 εκατομμυρίων τεμαχίων στο πρώτο τετράμηνο της κυκλοφορίας του σε παγκόσμιο επίπεδο και μένει να δούμε εαν τελικά το καταναλωτικό κοινό θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες της εταιρείας.

iPad, pro, low, sales, China, Apple, first, month, release, iPad Pro: Χαμηλές “πτήσεις” στην Κίνα

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Shadgr

Το “μεγάλο” βήμα που έκανε με τα 2 gb ram στο Air 2 δεν θα το επαναλάβει…

Alex

@Shadgr Γιατί το λες αυτό; Το 6s ήδη έχει 2Gb ram

shadgr

Ναι, αλλά τα 2 gb τα πήρε 1 χρόνο μετά το ipad air 2.

Από την άλλη, δεν έβγαλε ipad air 3, γιατί προφανώς δεν είχε να δώσει κάτι καινούριο, ελπίζοντας να πλασάρει το Pro. Το οποίο pro, από την ονομασία του και μόνο βάζει τον απλό χρήστη (τη μάζα, το πρόβατο) να σκεφτεί.
Υπόψη ότι έχω ipad air 2, και γω πρόβατο “ήμουν”..

nikmour

Τα διαγράμματα λένε ότι υποστήριζα εγώ. Η apple πρέπει να ακυρώσει το ipad mini ελέω iphone plus., και να βάλει full macos στο ipad pro.

Λευτέρης

Όταν υπάρχει το surface 4, γιατί να πας σε iPad pro; Πόσο έχει πουλήσει το surface όμως, το οποίο είναι άπαικτο, αλλά πανάκριβο;

ChrisG

ως προσωπική άποψη το λέω η apple τα τελευταία χρόνια τα έκανε μαντάρα όπως η στύλ (π.χ samsung)που έβγαλε πολλά μοντέλα και συσκευές.ένα βλέμα να ρίξει κάποιος στο skroutz κυκλοφορεί απο iapd mini 300 ευρώ μέχρι και ipad pro 1300 ευρώ.πολλά μοντέλα που μόνο μπερδέυουν και τιμές σόκ για τριετίας ipad.η απλότητα έχει χαθεί μαζί και το μέτρο της λογικης.θα μου πεί κάποιος πότε υπήρχε λογική στις τιμές της apple;ποτε…κουβέντα να γίνεται…αλλά θεωρώ πως ΚΑΘΕ(εννοώ τους πάντες)εταιρεία θα έπρεπε να έχει 2 tablet και 2-3 κινητά με το ανάλογο budget.να αφήνουνε τα μοντέλα πάνω απο χρόνο να κυκλοφορούνε ώστε να πιάνει τόπο και λογική η αγορά μιας συσκευής.η samsung το έχει παραγα@@…και η apple μπήκε στο ίδιο τρυπάκι.όταν έχεις μετρημένες συσκευές μπορείς και να τις υποστηρίξεις.διαφορετικά…το χάος. συγκεκριμένα η apple έπρεπε να έχει 2 ipad ένα στα 350 και ένα στα 500.2 κινητά όπως και έχει plus και μη,στα 550 και 700 ευρώ.τα υπόλοιπα υπερβολές.ο κόσμος ξυπνάει και βλέπει την υπερβολή σε όλους και την κατρακύλα,την κοροιδία και οι τσέπες με τον καιρό αδειάζουν,ακόμη και αυτών που κάποτε έιχαν.πώς γίνεται να πουλάς ipad air 2 16gb cellular 3core και ανάλυση 2048*1536(10inc) 500 ευρώ και Iphone 16gb με 720p(4.7inc) σχεδόν ανάλυση… Συνέχεια »

Stavros

Δεν τα εκανε μανταρα.
Πολυ απλα το target group του ipad pro δεν εχει καμια σχεση με τα αλλα ipad. Επισης ειναι φανταζομαι πιο περιορισμενο αρα και με αλλο στοχο.
Προσωπικα δεν θα το επαιρνα και θαταν καλυτερη προταση με macos.

Shadgr

Επειδή είχα αλλάξει πολλές εταιρίες και σε κινητά, αλλά και σε ταμπλέτες (όπως πολλοί εδώ μέσα άλλωστε), βαρέθηκα να τους πληρώνω για το τίποτα. Και ειδικά κάθε χρόνο.
Κράτησα τις συσκευές που βολεύουν εμένα και θα μείνω με αυτές.. τους χρειάζεται μια τιμωρία και ελπίζω να κάνουν και άλλοι το ίδιο…

ΚΝ

Βασικά το iPad pro έχει περιορισμένο κοινό αγοράς και είναι ακριβό για ότι πρόσφερει με δεδομένα Apple. Με τα ίδια χρήματα αγοράζεις 2 iPad Air. Επίσης, τα αξεσουάρ είναι μη πρακτικά και άσχημα. Σε αυτό το είδος υπάρχουν εταιρίες που πραγματικά προσφέρουν καλύτερα προϊόντα και υπερεργαλεια υβριδικά κιόλας.
Προσωπικά το είδα από κοντά και είναι όμορφο με ενδιαφέρον για κάποιον για διάβασμα ή ίντερνετ , αλλά όχι πρακτικό.

ΝΙΚΟΣ

Το όνομα pro ,δλδ professional δικαιολογείται επί της ουσίας ή απλά μπήκε για να δικαιολογηθεί η τιμή και να κάνει μια αρπαχτή η apple? Όπως έγραψε και ο @KN πρακτικά ένα Tablet σαν το ipad air με μεγαλύτερα εικονίδια και οθόνη.Πασαλείμματα κοινώς

Bloodmaster

Να βαζανε καμια 4k οθονη και κανα mac os να δικαιολογησουν την τιμη. Αλλα υι χρειαζεται? Κοπανανε ενα pro εκει και ετοιμο για τα προβατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.