iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks]

Το iPad Pro μέσα στην εβδομάδα έγινε διαθέσιμο σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο (όχι όμως και στην Ελλάδα). Η κυκλοφορία του συνοδεύτηκε από δηλώσεις του CEO Tim Cook οι οποίες προκάλεσαν ποικίλα σχόλια. Με αφορμή την κυκλοφορία του Pro δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις PC και για το Surface Book είπε ότι δεν είναι ούτε tablet ούτε notebook.

Όσον αφορά στην απόδοση των γραφικών, σύμφωνα με το Ars Technica, το OpenGL version του GFXBench δείχνει ότι ο A9X αφήνει πίσω όλες τις iσυσκευές αλλά και κάθε Intel GPU, μαζί με την Intel Iris Pro 5200 που βρίσκεται στο 15ιντσο MacBook Pro και την Intel HD 520 του Surface Pro 4. “Μόλις δούμε Iris και Iris Pro chips από τη σειρά Skylake, η Intel μάλλον θα επιστρέψει και πάλι στην κορυφή, αλλά αυτό θα γίνει του χρόνου”, αναφέρει.

Τα benchmarks δείχνουν την πρόοδο που έχει κάνει η Apple στα chip δημιουργώντας μια σειρά από mobile επεξεργαστές που δεν είναι απίθανο να μπουν σε παραδοσιακούς υπολογιστές.

iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks], iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks]

iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks], iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks]

iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks], iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks]

iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks], iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks]

iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks], iPad Pro: Ξεπέρασε MacBook Pro και Surface Pro 4 [benchmarks]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Costas

Καλά εκεί στην Apple τι τους ποτίζουν? Κύριοι ξεκαβαληστε το καλάμι σας γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώσης! Όσο για εμάς τους καταναλωτές πρέπει να πετάξουμε τους υπολογιστές μας και να πάρουμε tablet iPad!

b16bkostas

Τελικά ένα bechmark πρέπει να μην μετράει πολλά πράγματα η να μην μετράει σωστά..

viel

μπραβο τους. στο τελος αντι να ενωσουν το ios με το mac os θα βαλουν το ios στα mac xaxax

Theo

αυτό με τα benchamrks κατάντησε γελοίο. βάλτε στα μηχανήματα ίδιο λειτουργικό και τρέξετε μετά το benchmark.αν βάλω και εγώ αντροιτ στον ι7 υπολογιστή μου προφανώς θα βγάλει πολύ μεγαλύτερο σκορ απο τα windows. δεν σημαίνει κάτι όμως αυτό…

KostasB

Έλεος με την κάθε π@π@ρι@ που βγάζουν. Τα ipad δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αντικαταστήσουν τα pc, να το πάρουν χαμπάρι.

sint

Η αιωνια μουφα με το single core.Συνολικα ειναι η ουσια κ η πραγματικη δυναμη.Το sinlge ειναι εφευρεση ειδικα για συγκεκριμενες συσκευες που υστερουν στο multi.

viel

@sint αχαχαχαχα

nt.z

Συγνωμη;αυτα τα τεστ μονο single εχουν?

azriel84

Τα τεστ είναι για να συγκρίνουμε τα όμοια. Δηλαδή iOS συσκευές με iOS συσκευές, Android με Android κτλ. Όταν βλέπω geekbench iOS vs Android είναι σαν να μου βάζεις 1000άρα μηχανή κόντρα με BMW M5. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

vasilist

XAXAXA Αφού ξεπέρασε και το surface για βάλτε του .ενα vmware και σηκώστε λειτουργικό μέσα στο λειτουργικό να δούμε πως θα τα πάει 🙂
Είνα μια π… στο μάρκετινγκ η apple μα π… χαχα την παραδέχομαι πάντως όσοι δεν έχουν ιδέα απο cpu τσάκου ένα μάρκετινγκ τρίκ.
Απλό παράδειγμα ‘ενας i3 με έναν 6 core i7 έχουν ίδιο single core score αλλα ο i3 σέρνεται σε games και βαριές εφαρμογές, μα γιατί άραγε? οεο?

Stan

Στην αναφορά με surface 4 που κάνει κερδίζει στη μνήμη.Βγαίνει κ με I7 το surface κ με ενα τεραμπαιτ.Κανω λάθος?

Παναγιώτης

Μετά και τις δηλώσεις του κούκ … ολο τέτοια τεστ θα βγαίνουν για να πάμε να το αγοράσουμε…
Είπαμε η Apple τα βλέπει ως marketing και έχει απ’ οτι φαίνεται το καλύτερο marketing !!!
Αν είχαν βάλει mac os ίσως… και να το σκεφτόμασταν

Loki

Μα η βασική πηγή του άρθρου είναι το Macrumors.
Τι περιμένατε;
Προφανώς, και τα benchmarks θα είναι μονοδιάστατα.
Το ίδιο θα έκανε και το windowscentral για το surface pro για άλλο τομέα που υπερτερεί.
Ήρεμα…
Είναι απλά αριθμοί.
Η εμπειρία χρήσης και η απροβλημάτιστη λειτουργικότητα είναι αυτό που μετράει.
Όπως επίσης και η επιλογή ανάμεσα σε iOS και W10.

Νικολας

Εν τω μεταξυ το surface εχει 3250 και το ipad 3233…

Nio

Το iPad έχει καλύτερα σκορ σε 3 από τα 9 benchmarks σύμφωνα με τις παραπάνω μετρήσεις.
Σε όλα τα άλλα υπερτερεί το surface.

Ηλίας Χ.

Παιδιά προσγειωθείτε!!!
Το Single score μετράει, και όχι το Multiscore. Τι να τους κανεις τους πυρήνες? Αφού τρέχει μόνο μια εφαρμογή την φορά το iPad. Σιγά… (Ναι ναι, πες 2 μαζί, Facebook και Browser )

Το iPad είναι το καλύτερο μηχάνημα ever!!!
OK, δεν έχει τα προγράμματα για να αντικαταστήσει ένα PC, αλλά βγάζει καλύτερο score στο Geekbench και αυτό μετράει.

Ασε το άλλο. Ακόμα έχει Grid 5χ4, σε 13″ οθόνη!!!!! Εμπρός πίσω που έλεγε και ο Πώποτας…

Panagiotis Koundis

Είδε κανείς σας τα screenshots; γιατί εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι το surface χάνει μόνο στα fps! ΔΙΟΡΘΏΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ Ή ΒΆΛΤΕ ΆΛΛΑ SCREENSHOT

Agnostos13

Με το βασιλια του bloatware (Windows) λογικο θα μου ακουγοταν να μην τραβαει το Surface οσο το iPad. Σαν συσκευη ειναι καλυτερη το Surface αλλα υστερει λογω Windows.
Ας ερθουν τα Mac σε Tablet και τοτε θα δουμε πραγματικα ποσα απιδια πιανει ο σακος…

παπαροκάς tiamat

Πραγματικα τα ιδια λεγαμε για το geekbench και χτες.
Δεν ειναι φυσιολογικο να αποπροσατολιζει ετσι, αρνουμενο να μετρησει τη δυναμη του επεξεργαστή στο συνολο του!

Πλεον ειμαι βεβαιος οτι τα παιρνει απο την apple για να το κανει αυτο.

Ειπα και χτες -να το επαναλαβω- το τεστ αυτο που κανει ειναι ιδιο με το να μου δεσουν το ενα χερι, να φαω ξυλο απο μια κοπελα και να ερθει μετα το geekbench να βγαλει πορισμα κοιταχτε, η γυναικες ειναι πιο δυνατες απο τους αντρες, χωρις να εξεταζει τι θα γινοταν αν ειχα διαθεσιμο και το δεύτερο χερι!…

ChrisG

το παραμύθι συνεχίζεται…ας πάνε επιτέλους μερικοί να κάνουν κάνα σοβαρο review και μετρήσεις στο surface pro που είναι σοβαρο μηχάνημα και ας αφήσουν το geekbench στην apple για να παίζει μαζί του και να αυτοπερηφανεύεται.το geekbench είναι γτπ κοινώς και είναι το μόνο με το οποίο προσπαθούνε να προμοτάρουν τα υπερτιμημένα προιόντα τους.
τυχαίο που αναφέρουν μόνο το single score;καθόλου τυχαίο.

Almir

Μεχρι χτες για τα iPhone, iPad κ iOS δεν ειχαν καθολου σημασια οι μετρησεις κ τα benchmarks. Δεν ειχε σημασια ουτε το μεγεθος της οθονης, ουτε το ram της συσκευης και σημερα έρχονται να αναμετρηθουν με το Surface κ μαλιστα στο “single core”.
Πως αλλαζουν ετσι οι καιροι;
Οχι για τιποτα αλλο, αλλα συγκρινουμε ανομοια πραγματα…

tolkien

ΜΑ ΠΟΣΟ κατεστραμενοι ειναι εκει στην Apple ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ πρεπει να βλεπουμε ΕΜΕΙΣ οι καταναλωτες μονο τα benchmarks και να λεμε “Α οκ ειναι πιο γρηγορο αυτο, ΑΡΑ αυτο θα παρω.”!!!!!?????
Μιλαμε για ενα tablet. Kαθαρα tablet που η εταιρεια προσπαθει να σε περιορισει στο λειτουργικο της και μονο στο store της. Απορω δεν καταλαβαινει ο κοσμος τι σημαινει αυτο?
Αλλο ενα mac ή Windows που κανεις οτι θες ανετα και αλλο τωρα ενα mobile OS.
Ασε μας Tim που θα αντικαταστησει τα laptop και γενικα ενα κανονικο pc (παρε το Surface Pro και μετα τραγουδα)
ΥΓ. Αυτος πρεπει να παρει ποδι απο την Apple ΑΜΕΣΑ

chris

ορισμενοι εδω μου φαινεται οτι ψαχνεται αφορμες για να κραξετε
για τους απλους users που δεν καταλαβαινουν και πολλα η δεν θελουν
να καταλαβουν γιατι δεν τους ενδιαφερει και χρησιμοποιουν τον υπολογιστη τους για διασκεδαση (οχι βαρια games)και επικοινωνια ειναι μια χαρα και περισευει
και δειτε τους ανθρωπους γυρω σας και πειτε μου ποσοι πραγματικα χρειαζονται pc
και ποσοι ταμπλετ ανεξαρτητος εταιριας
προφανος οποιος χρειαζεται υπολογιστικη δυναμη δεν θα παει σε κατι τετοιο
και ειναι κατι που σιγουρα το ξερει και ο ιδιος αλλα αυτο το κοινο ειναι μειονοτητα
σε σχεση με τους καταναλωτες που απλα θελουν να κανουν το χαβαλε τους
πλεον η τεχνολογια μας αρεσει δεν μας αρεσει
ειναι mainstream και θα την δουμε να βεβηλωνεται οσο
και να ειμαστε καμενοι εμεις και να λεμε τα δικα μας για το τι ειναι λαθος και σωστο
φαουλ ας πουμε οτι ειναι να αγορασεις το macbook 12″
αυτο ναι ειναι ενα προιον που δεν θα επρεπε να υπαρχει
θα επρεπε να εφτιαχναν με αυτη την αισθητικη το macbook air

Makis

Πέρα από τα benchmarks και τα θετικά ή αρνητικά σχόλια, για μένα (και ας λέτε ότι θέλετε), το λειτουργικό της Apple είναι λιγότερο προβληματικό σε σχέση με windows-android σε mobile, και σε σχέση με windows σε υπολογιστές. Τώρα γιατί και πως και οι πυρήνες και τα multitasking, άσε…..Κάτοχος PC, Mac, Android (smartphone), πρώην κάτοχος windows mobile (930) και Ipad, τα μήλα δουλεύουν χωρίς προβλήματα. Παραμετροποιήσεις, έτσι για να λέμε, και κλειστά λειτουργικά, έτσι για να λέμε και πάλι, με αφήνουν παντελώς αδιάφορο.

Chris

Θα τρελλαθουμε!!! Τι σχεση εχει το ipad pro με το surface? το πενάκι? το ενα φοραει ΚΑΝΟΝΙΚΟ λειτουργικό και το αλλο Mobile…..περιμενω να δω τι αλλο θα σκεφτουν στο marketing για να μας δείξουν την ανωτερότητα της Αpple. Και πρέπει και μπορεί να δημιουργήσει κατι ανώτερο απο το ipad pro….προς στιγμήν η MS έχει τα ηνία μετα τις φετινές παρουσιάσεις…. αυτη ειναι η γνώμη μου τουλάχιστον….

astanapanerefile

Τα ipad τρώνε σκόνη και τάπες από τα εκπληκτικά Surface book 4.
Και όχι μόνο είναι και tablet και τέλειο laptop είναι και πολλά περισσότερα (digitizer κτλ.), αλλά επίσης είναι το μόνο tablet που μπορεί να συναγωνιστεί τα ισχυρά desktops !

Android & Windows User

Αυτή η εταιρία δεν έχει λόγο ύπαρξης, τι τους ποτίζουν εκεί μέσα στην Apple ;
Το iPad Pro και τα υπόλοιπα tablets είναι πολύ κατώτερα σε επιδόσεις από τα Desktop εφόσον έχουν επεξεργαστές από παλιούς υπολογιστές τελεία και παύλα !!!!!!!!!!
Σε λίγο θα μας πουν ότι ο Apple A9X είναι ανώτερος από τον Intel Core i7 να είμαστε και λίγο σοβαροί· ο Apple A9X είναι mobile στα 1,7GHz dual core
Αυτή η εταιρία δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχουν καλύτερες συσκευές από αυτές που βγάζει για παράδειγμα το Galaxy S6 το πατάει το iPhone 6s
το Surface Book πατάει και το iPad Pro και το Macbook Pro πάει και τελείωσε

Windows και Linux for ever

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.