iPad vs. Motorola Xoom, Κερδίζει το Moto μέχρι να έρθει το 2

Έναν ενδιαφέρον πίνακα με τεχνικά χαρακτηριστικά παρουσιάζει το Droid-Life συγκρίνοντας το iPad με το Motorola Xoom. Μπορεί το Xoom να νικάει κατά κράτος το iPad σε αυτό το chart, όμως για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου (λέγε με και Steve) θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι το iPad είναι μοντέλο άνοιξη 2010 ενώ το Xoom δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα…

, iPad vs. Motorola Xoom, Κερδίζει το Moto μέχρι να έρθει το 2
, iPad vs. Motorola Xoom, Κερδίζει το Moto μέχρι να έρθει το 2

Πηγη

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jended

Ατυχέστατη η σύγκριση

Salih Emin

Νομίζω οτι απο εδώ και πέρα η ατάκα σου (δεν είναι και iphone) θα αλάξει εεεεε ??? θα λές : “ε…. δεν είναι και motorola zoom…”
😛 😛 😛 😛

Σταμάτης

Το chart θέλει να δείξει ότι η τιμή του xoom είναι δικαιολογημένη συγκριτικά με το Ipad.

Kostas Kazantzis

Άντε να δούμε τι θα πρωτοπάρουμε όλα μαζί έρχονται…

Iakovos

Οκ…ολα αυτα μεχρι να κυκλοφορησει το νεο ipad…το android ευτυχως ποτε δε θα γινει iOS. Φιλοτιμη προσπαθεια παντως

Ιάσονας

Το μοντέλο που υποστηρίζει 4g δεν θα “τρέχει” στην Ελλάδα ε..;

giannis

“Μπορεί το Xoom να νικάει κατά κράτος το iPad σε αυτό το chart, όμως για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου (λέγε με και Steve) θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι το iPad είναι μοντέλο άνοιξη 2010 ενώ το Xoom δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα… ”

ωραία άρα θα το συγκρίνουμε με το νέο ipad?γιατί πιστεύεις ότι θα έχει τόσο δυνατά χαρακτηριστικά το ipad2?εγώ και όλοι νομίζουμε πως όχι.Συν ότι θα έχει όλους τους γνωστούς περιορισμούς του

δημητρης

Που το ξερεις οτι το android δεν θα φτασει ποτε το ios?το εχει πει ο νοστραδαμος?

TAkis

Το android ευτυχως ποτε δε θα γινει iOS. Φιλοτιμη προσπαθεια παντως” … προσπαθησε να κατεβασεις mp3 η torrent στο μη πειραγμενο ios και τα ξαναλεμε..α μετα δες κ flash video..μαλλον το σωστο ειναι οτι το ios δεν θα γινει ποτε android..φιλοτιμη προσπαθεια παντως

Ιάσονας

Το android όντως έχει ξεπεράσει κατά πολύ το iOS για εμένα πλέον. Κάνει πράγματα απίστευτα…
Προχθές ήμουν σε γυρίσματα βίντεοκλιπ.. και χρειάστηκαν να παίξουν ένα κομμάτι του καλλιτέχνη σε 2χ ταχύτητα. 5 iPhone.. κανείς δεν μπορούσε. Εγώ android… προφανώς κέρδισα. Κατέβασα με 3g όλο το album σε rar.. πρόγραμμα για να ανοίγει rar.. Player για 2Χ… success!

Mario

Οτι tablet και να βγει…ipad δεν θα ειναι ποτε, ουτε θα γινει ποτε. μπορει να “υστερει” σε specifications σε σχεση με τον ανταγωνισμο αλλα μηπως τα αλλα tablet παστωνονται με παραπανω specifications για να τραβηξουν τα βλεμματα? ισως και με χαρακτηριστικα που δε θα χρειστουμε ποτε σε tablet…πχ να δω καποιον στο δρομο να τραβαει βιντεο με tablet! Οσον αφορα τo flash player και εμενα δε μ αρεσει που δεν το εχει τo ipad αλλα σκεφτειτε λιγο και το θεμα της αυτονομιας…

Nightmare

H ειρωνεία είναι πως παρόλο που το Xoom είναι πιο καινούριο, με ΠΟΛΥ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά…. το iPad συνεχίζει να είναι ακριβότερο! και σύμφωνα με την πολιτική της Apple (τα προϊοντα τους δεν χάνουν την αξία τους μέχρι να εξαντληθούν… έλεος) δεν θα πέσει η τιμἠ του iPad… ή θα πέσει λίγο….
με αυτή την λογική όμως θα ανεβαίνουν συνεχώς οι τιμές των Apple προϊόντων…. δλδ το iPhone 5 θα κάνει 1000?? :/

Ιάσονας

Μαριο αυτό που λες είναι πολύ υποκειμενικό. Εγώ από την μεριά μου λέω ότι το iPad είναι μούφα… και το πιστεύω κι όλας αλλά δεν θα σε πείσω ποτέ.
Πάντως το επιχείρημα μου είναι πως το iOS δεν μου κάνει για smart λειτουργικό. Smartphones+tablets θέλουν ένα έκυπνο λειτουργικό. Το iOS είναι σταθερό και με πολλά apps και αυτό είναι το καλό του αλλά κατά τάλλα δεν συγκρίνεται με την χρηστικότητα που προσφέρει το android, Πόσο μάλλον το Honeycomb για ταμπλέτες..

TAkis

Οσον αφορα το θεμα της αυτονομιας ειναι αστεια δικαιολογια της apple και καραμελα των fanboys..Δεν χρειαζεται να το χεις μονιμα on,οποτε θες το ανοιγοκλεινεις και κανεις την δουλεια σου χωρις προβληματα αυτονομιας…

Sakis

Η ιστορία εχει δειξει ότι το hardware τελικά δεν λεει τίποτα εάν δεν το οδηγεί το καταλληλο software. Έχουμε δει android phones με spec πολύ ανώτερα από ένα απλό iPhone 3G ,αλλά το τελευταίο τελικά να εχει πολύ πιο responsive look’n’feel. Το iOS είναι κομμένο και ραμμενο για το iPad. Το android για κανένα.

Danielsan

Ειμαι σιγουρος οτι το iPad δυο δεν θα εχει καλύτερα χαρακτηριστικα απο αυτο. Αλλα οτι και να βαλουν οι υπολοιποι κατασκευσατες δεν θα φτάσουν το iPad γιατι τους λείπει το iOS. Το android ειναι ενα λογισμικο ερασιτεχνικου επιπεδου.

Σταμάτης

Ρε με όλα τους περιορισμούς που βάζει η apple δεν έχει έναν υπολογιστή άλλα ένα cdplayer.
Δεν το έχουν χωνέψει μερικοί ότι το iOs γίνεται να είναι χειρότερο από κάτι άλλο και για αυτό ψάχνουν δικαιολογίες…

vaggos

kalo polu kalo alla ontos den einai apple

Γιώργος

Ρε παιδια ποιός νοιάζεται?
Μεχρι και το HP slate ήταν καλύτερο όταν βγήκε το ipad αλλά είδαμε ποιό πούλησε!

Μηχ. Μηχ.

Παιδια, το οτι πουλαει καποιος περισοτερο δε συμαινει αυτοματως οτι ειναι και καλυτερος. Λεω την μουσικη για παραδειγμα , που ολα τα εμπορικα σκουπιδια πουλανε και η καλη μουσικη μενει μονο για τους ψαγμενους. Ολα ειναι θεμα μάρκετινγκ. Ειμαι χρηστης iOS εδω και 1,5 χρονο μεσα απο το iphone 3GS. Εξαιρετικη συσκευη, στιβαρη, ποιοτικη. Το λειτουργικο αηδιαστικα εργονομικο, φοβερη δουλεια. Και αυτα που ειναι να κάνει, τα κανει τελεια. Οπως συγχρoνισμο με Exchange Server, ταχυστο ζουμ σε σελιδες με μολις 600Mhz επεξεργαστη, ευκολη αναγνωση και αποστολη email και αλλα πολλα. ΑΛΛΑ! Νιωθω φοβερα περιορισμενος, μου την ΣΠΑΕΙ που δε μπορω να περασω τραγουδια απο καποιο πισι φιλου μου, ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ που χρειαζομαι τα iTunes για να περασω τα τραγουδια απο το δικο μου πισι. ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ που αυτο το κινητο χρειαζεται την υποστηριξη απο καποιον υπολογιστη και δεν ειναι ανεξαρτητο. Διαβασα οτι σε μερικα ανδροιδή μπορεις να κανεις μεχρι και αναβαθμιση over the air, οπου και να σε. ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ που δεν εχει native υποστηριξη του DLNA, και εχει φτιαξει το δικο της airplay. ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ που για να φτιαξω μια εφαρμογη για παρτη μου πρεπει να γραφτω και να πληρωσω και 99€ στην apple. ΜΟΥ… Συνέχεια »

ΤΑkis

Η πλακα ειναι οτι τα fanboys δεν εχουν την παραμικρη ιδεα περι android αλλα παρολα αυτα σχολιαζουν περι εργονομιας και περι τελειοτητας του ios οταν για να περασουν μια ταινια στο ipad πρεπει να την κατεβασουν στο pc,να την μετατρεψουν σε mp4,να την περασουν στο itunes και μετα synchronize στο ipad…TΕΛΕΙΟ…στο galaxy tab παιδια απλα την κατεβαζεις μεσω torrent kai την βλεπεις…τοσο απλα…

George

Ας μην ξεχνάμε οτί τα tablets είναι υποκατάστατα των netbooks και όχι απλά gadgets για να δίνουμε τόσο βάση στο πόσο smooth scrol-άρουν οι οθόνες πέρα δώθε και στα εφέ από το να δίνουμε έμφαση στο τι δυνατότητες σου δίνει το καθένα και τι ελευθερία κινήσεων έχεις για τις εργασίες που θες να κάνεις…Aν το επόμενο ipad έχει Mac OS X και όχι iOS με θύρες usb και hdmi τότε ναι θα είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό…

Σταμάτης

Ρε η apple στηρίζεται στο itunes και στο appstore. Σου λέει έχεις δώσει 100 euro για τραγούδια και 50 euro για παιχνίδια/εφαρμογές, για πήγαινε στο android τώρα…θα έχεις χάσει πληροφορίες αξίας 150 euro. Για αυτό δεν θα ξεκλειδώσει ποτέ τίποτα και όλα θα έχουν drm.

Hdmi/usb δεν βάζουν διότι δεν έχει νόημα! Θέλουν να σου πουλήσουν και το ανταπτοράκι ή να δώσουν δικαιώματα σε άλλες εταιρίες να πουλάνε για την δικιά της θύρα περιφερειακά. Και το θέμα του usb είναι να μπορείς να μεταφέρεις με την λογική drug n drop εύκολα και γρήγορα, εάν βάλουν το itunes στο ipad/ipod και θα κάνεις sync με το flashaki σου τι νόημα έχει?

Jason Matsoukas

O μηχ μηχ τα είπε πολύ ωραία. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του (και εγώ πρώην χρήστης iOS – 2G-3GS)

George

Σταμάτη αυτό που λες εσύ δεν ακυρώνει αυτό που λέω εγώ και ο Μηχ Μηχ αλλά τα συμπληρώνει…

Συμπέρασμα το ipad δεν πρόκειτε ποτέ να είναι αποδοτικό όσο αποδοτικό θα είναι ένα android tablet πόσο μάλλον ένα tablet με windows 7 που πρόκειτε να βγει σύντομα…

Σταμάτης

@George Μα να συμπληρώσω ήθελα 😀

Συμφωνώ απόλυτα!

Μηχ. Μηχ.

Αυτη ειναι η ομορφια να ειναι ανεξαρτητες συσκευες, ειδικα στα tablet PC, ειναι αδιανοητο να χρειαζεσαι αλλον υπολογιστη για να τα φορτωσεις με τραγουδακια και ταινιες. Ελεος δλδ! Και τωρα τα κινητα που γινονται πολυπυρηνα και με εξοδους για γιγαντιες τηλεορασεις, πρεπει να ειναι ενα πραγματικο mini pc οχι μονο στο hardware αλλα και την ιδεολογία του λειτουργικου. Πληρης ανεξαρτησια. Αλλα οπως τα ειπε ο φιλος απο πανω, η apple πουλαει πακέτα, σε βαζει σε διαδικασια να αγοραζεις εφαρμογες, τραγουδια, ταινιες, σειρες, αξεσουαρ, ανταπτορες, τα παντα ολα. Απλα πριν στραφω στην πλατφορμα του android θελω να σιγουρευτω οτι υποστηριζει και δουλευει τελεια με τα πρωτόκολα LDAP, calDAV, MS exchange. Κατι για το οποιο τα iOS τα υποστηριζουν πληρως και τα βρισκω πολυ χρησιμα στην προσωπικη ζωη(επαφες φιλων) και στην δουλειά(τηλεφωνα πελατων).
Υ.Γ. Η κινηση της microsoft να αντιγραψει την apple στο να κλεισει κι αυτη τα κινητα και να συνδεεσαι με το ZUNE για να περασεις τραγουδια κλπ μου φαινεται πολυ αστοχη και λανθασμενη.

Mario

Μετά απο τρία κινητά android, x10 mini έχω τώρα, πιστεύω πως το android ειναι βολικο και εύχρηστο για κάθε χρήστη. Για καινούριους στον κόσμο των smart phones αλλα και για πιο ψαγμενους με τις hi end συσκευές. Αλλα ρε παιδιά μια βδομάδα με το iPad στα χέρια…απλά είναι άλλη φάση…κι ας έχει όλα τα μειονεκτήματα που λέτε, που και όντως έχει κάποια. Το είπα και πριν όμως το iOS και ειδικά στο iPad είναι άλλη εμπειρία που γνώμη μου είναι πως τα android tablets θέλουν ακόμα αρκετή εξέλιξη για να τη φτάσουν.

Σταμάτης

@Mario ε κάτσε να πιάσεις και ένα android tablet με 10″…

Vasilis_G

Παιδιά μην χολοσκάτε άδικα είτε fanboys του μήλου είτε φίλοι των ελεύθερων λογισμικών … Σημασία έχει τι αναζητάς απο μια συσκευή είτε smartphone είτε tablet. Αν θέλεις πλήρη ελευθερία κινήσεων χωρίς περιορισμούς και τα συναφή αποκρουστικά παίρνεις μια συσκευή με android ή windows mobile, να ξέρεις όμως ότι δεν θα έχεις την αίσθηση όταν θα ακουμπάς στην οθόνη του σαν να κόβεις βούτηρο σε θερμοκρασία δωματίου όπως κάνουν τα iOS. Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει η αίσθηση της ελέυθερίας κα αποζητάς ένα “χρυσό κλουβί” τότε το Μήλο φαντάζει η καλύτερη επιλόγή, θα έχεις όμως στα δαχτυλά σου ότι τελειοτερο υπάρχει σε άγγιγμα (μιλάμε ότι λές και καταλαβαίνει τι θες να πληκτρολόγήσεις και το κάνει απο μόνο του σαν να διαβάζει σκέψη,τέτοια αίσθηση πήρα εγώ απο ένα iPhone4) Το άλλο καλό των Android? έχει συσκευές για όλα τα βαλάντια υπάρχει και το ταπεινό SE x8 με 200 ευρουλάκια υπάρχει και το Galaxy S με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια…Τα ανάλογα ισχύουν και στα Tablets… Αν με ρωτήσετε τι διαλέγω ? την οθόνη του iPhone4 (iPad) αλλά σε Super Amoled και android λειτουργικό ελεύθερο κ ωραίο… αστειέυομαι φυσικά η άποψη μου είναι ότι απ’ την στιγμή που “ξυλώνομαι” 500-600e για μια συσκευή με… Συνέχεια »

Μηχ. Μηχ.

Ειναι μια μεγαλη αληθεια οτι ειναι τρομερα ελκιστικες συσκευες τα iOS, πραγματικα χερεσαι να αλληλεπιδρας μαζι τους με το αγγιγμα σου. Σε κερδιζουν. Κι εγω ετυχε να πιασω στα χερια για κανα 5λεπτο το iPad ενος καθηγητη και ηταν πολυ καλη εμπειρια. Αλλα ως εκει.

Tony

Οπως τα λεει ο φιλος μου ο Μario ειναι παιδια
ολοι προσπαθουν να φτασουν την Apple αλλα…

Damianos

Επειδή είμαστε στη εποχή της εικόνας και όλα έχουν να κάνουν με το πόσο εντυπωσιακό θα είναι ένα κινητό εξωτερικά αλλά και στα εφέ του λογισμικού.Μπορεί όντως το iphone να στερείται σε πολλά σημεία από ένα droid κινητό αλλά στην καθημερινή του χρήση,σε όλες τις απλές λειτουργίες όχι μόνο υπερτερεί αλλά αφήνει όλα τα υπόλοιπα κινητάκια πίσω κατά πολύ.Απλούστατα όταν σε κάθε λειτουργία ή στην μετάβαση από την μία εφαρμογή σε μία άλλη,όλα κυλούν τόσο soft και ομαλά,χωρίς να κολλάει το κινητό λόγω γραφικών…αυτό τουλάχιστον για εμένα είναι υπεραρκετό.Και όλα αυτά τα λέω γιατί έπεσε στα χέρια μ ένα Galaxy tab και η αφή και το scroll του,ακόμα και τα γραφικά του κολλούσαν πιο πολύ και από το iphone 3G που έχω…και είχα πάει με την θέληση να ξεφύγω από τους περιορισμούς της apple στο tablet που θα πάρω…αλλά και να θες να αλλάξεις,δεν σε βοηθούν οι υπόλοιπες εταιρίες με τις πρόχειρες πατάτες που βγάζουν (και αυτά όσων αφορά τα android) γιατί για τα w7 τα έχω και στο pc,τα είδαμε και στο review του HD7 πως το φάγανε το κόλλημα τους…

11xronos giannis (katerinh)

NAI RE KOSTA ALA TO IPAD EINAI POLY PIO KALO SE LITOURGIKO

mario

σκεφτείτε λίγο πως στο market του android μπορείς να βάλεις theme που οι εφαρμογές να έχουν τα εικονίδια του iOS. Δηλαδή να κάνεις το android να μοιάζει με iOS. Το αντίθετο φυσικά δε συμβαίνει!

Danielsan

Γιατι να το κανεις να μοιαζει με το ios και να μην παρεις κατευθειαν iPhone? Συμβαινει και το αντιστροφο. Αλλα κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει λογος να το κανεις

https://www.youtube.com/watch?v=KZ52An0ap4o

Jason Matsoukas

Μάριο, μάλλον δεν έχεις μπει στο cydia:Ρ
Τα μισά themes είναι για να κάνουν το ios σαν το linux;
Σημαίνει κάτι αυτό;

Jason Matsoukas

Ρε παιδιά, έλεος με το πως θες να μοιάζει.. είναι διαδικασία παιχνιδιού αυτή και όχι επιχείρημα για το ποιό είναι καλύτερο λειτουργικό!

Και εγώ στα λίνουξ θέλω να τα κάνω να μοιάζουν με windows και τα windows να μοιάζουν με λίνουξ. Τα λίνουξ όμως είναι καλύτερα 🙂

mario

το cydia όμως προκύπτει μετά από jailbreak, δεν είναι official. όσο για το θέμα τις λειτουργικότητας της κάθε πλατφόρμας είναι σχετικό. Βασικό είναι τι θέλει να κάνει ό καθένας με την συσκευή του και επίσης τι ποσό θέλει να διαθέσει.. υπάρχουν android συσκευές με πολυ λιγότερα χρήματα από το ipad, iphone.

atma

Προσωπικά, αν και είμαι linux user, να την βράσω την «ελευθερία» όταν όλες οι επιλογές που έχω είναι από μέτριες έως χάλια.

Το iPad είναι «καλύτερο» γιατί τρέχει iOs .-

Σταμάτης

Ένα είναι το επιχείρημα αυτών που υποστηρίζουν το iOs: Δεν είναι τόσο smooth, Και εξωτερικά δεν έχει μέταλλο και γυαλί!

Για το smoothness ακόμα δεν είδαμε το Xoom (και γνωρίζουμε ότι πολλές custom roms έχουν λύσει τέτοια θέματα σε απλά κινητά/tablets)
για τα υλικά είναι απλή επιλογή σε άλλοι δεν θέλουμε το extra βάρος!

Το android προσφέρει extra: Μεταφορά όλων των αρχείων όπως γουστάρετε! Εφαρμογές όπου δεν επιτρέπονται στο iOs! Υποστήριξη τρελού customization! Σωστά Notifications!
Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι Out Of The Box, ενώ εάν κάνετε Root, παίρνεται ακόμα περισσότερα, εάν αλλάξετε και Rom άλλα τόσα!

Τώρα εάν σαν πειράζει ένα περιστασιακό προβληματάκι πάρτε τον ακριβό κουβά και μην μας πρήζεται όταν συζητάμε τα features…

kostas_falcon

Το honeycomp σε οποια ταμπλετα εχει δοκιμαστει μεχρι τωρα ειναι πολυ smooth οπως ακριβως και του ipad. Συμφωνα με καποιες πληροφοριες που εχουν διαρευσει για το ipad2 δεν υπαρχουν μεγαλες αλλαγες – περα οτι θα φοραει και αυτο dual core. Οι καμς θα ειναι μαλλον 1mpx η κυρια και 0,3 η μπροστινη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.