Jolla Tablet: 540 ακόμα συσκευές και μετά τέλος

Ακόμα 540 Jolla Tablets αναμένεται να σταλούν σε όσους υποστήριξαν την crowdfunding καμπάνια της εταιρείας. Όλα δείχνουν ότι το Sailfish OS δεν έχει και πολύ μέλλον μπροστά του αφού αυτά θα είναι και τα τελευταία Jolla tablets που θα κατασκευαστούν.

Η Jolla σε επίσημο blog post της αναφέρει ότι το 2015 ήταν μία κακή οικονομική χρονιά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει. Αποφασίστηκε να σταλούν οι 540 παραγγελίες που υπολείπονται, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο 2016. Τον Οκτώβριο είχαν αποσταλεί 121 Jolla Tablets.

Οι υπόλοιποι υποστηρικτές της καμπάνιας crowdfunding για το Jolla Tablet μέσω του Indiegogo θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία. Το πρώτο κύμα των επιστροφών χρημάτων θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, ενώ το επόμενο κύμα θα γίνει σε ένα χρόνο.

H τύχη του λειτουργικού συστήματος Sailfish που είναι βασισμένο στο Linux είναι άγνωστη, παρόλο που η Jolla δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να πείσει άλλους κατασκευαστές να το χρησιμοποιήσουν. Πάντως, δεν αναμένεται να δούμε άλλες προτάσεις hardware από την Jolla στο μέλλον.

Jolla Tablet, Jolla Tablet: 540 ακόμα συσκευές και μετά τέλος

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Veritas

Firefox os τελος.Sailfish…τελος..Ευχομαι να μην εχει την ιδια τυχη και το ubuntu phone.
Παρατηρω οτι μια Microsoft με τους τεραστιους οικονομικους πορους και ενα αξιολογο λειτουργικο, στα κινητα,το παλευει τοσο καιρο και δεν μπορει να ανταγωνιστει την Google και την Apple.Ειναι οποιος παρουσιασει πρωτος την ιδεα.

ChrisG

δεν γνωρίζω με το store του Sailfish 2,0 τι γίνεται καθώς δεν υπάρχει κάτι λεπτομερές…αλλά απο το Perfomance που είδα σε reviews στέλνει ios και android στα “θυμαράκια”.γιατί δεν έπεισε και γιατί δεν προτιμήθηκε αυτό είναι θέμα των υπευθύνων(και συμφερόντων κατά πάσα πιθανότητα).ίσως αν στηριζόταν ως δεύτερο λειτουργικό με μία εταιρεία μεγάλη(όπως το tizen της samsung),και έμπαινε σε τέτοιες συσκευές με συχνές ενημερώσεις να θέριζεσαι.είναι κρίμα διότι φαίνεται κάτι αξιόλογο και αποδοτικό.

Gabriel

καταρχήν και τα smartphones που βγάλανε ήταν πανάκριβα χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.
@Veritas
τι ακριβώς θες να πεις με το όποιος τα παρουσιάζει πρώτος; δεν νομίζω να θες να πεις ότι Apple και Android ήταν τα πρώτα OS/smartphones! γιατί και οι 2 που αναφέρθηκες, το 2000 όταν βγήκε το πρώτο POCKET PC 2000 δεν είχαν καν ιδέα τι είναι το smartphones!

Agnostos13

@Gabriel
Το πρωτο δημοφιλες λειτουργικο smartphone ηταν το Symbian…

Stefanos

Αν κρατούσε η Nokia το Symbian και το προωθούσε καλύτερα…..

Stathis

@Veritas Αν ίσχυε αυτό που λες με το “όποιος το παρουσιάσει πρώτος” τώρα το Symbian θα ήταν βασιλιάς και Nokia/Sony (Ericsson) στην κορυφή (πχ το p800 μου το 2002 σίγουρα θα διαφωνούσε μαζί σου).. προφανώς είστε λίγο μικροί για να θυμάστε τι υπήρχε πριν το 2007 και το IOS 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sailfish Sailfish OS Sony

Sony Xperia X: Διαθέσιμο για download το επί πληρωμή Sailfish X OS

Μέσα στη χρονιά ανακοινώθηκε ότι Jolla και Sony θα συνεργαστούν για να φέρουν το Sailfish OS της πρώτης στα Xperia smartphones της δεύτερης. Η αρχή θα γινόταν από το Xperia X (SIM version), ενώ τον Αύγουστο ανακοινώθηκε το Sailfish X.

Smartphones Sailfish Sailfish OS

Oysters SF: Το πιο προηγμένο smartphone με Sailfish OS

Ανακοινώθηκε επίσημα το Oysters SF, ένα smartphone το οποίο δεν δημιουργήθηκε από την Jolla, αλλά τρέχει Sailfish OS και θεωρείται το καλύτερο μοντέλο που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Φορά οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6753 και μπαταρία 3000mAh.

Tablets Jolla Jolla OS

Jolla Tablet, ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες

Την Τετάρτη η Jolla ανακοίνωσε το πρώτο της tablet το οποίο όμως δεν το διαθέτει στην αγορά όπως θα περιμέναμε αλλά το έβαλε στο Indiegogo ξεκινώντας μια crowdfunding καμπάνια προκειμένου να μαζέψει 380,000 δολάρια. Τελικά η καμπάνια πήγε πέραν των προσδοκιών της φτάνοντας το 1 εκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες.

Tablets Jolla Jolla OS

Jolla, ξεκίνησε crowd-funding καμπάνια για το νέο της tablet

Σε crowd-funding πλατφόρμες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε φιλόδοξους άγνωστους κυρίως δημιουργούς που θέλουν να μαζέψουν χρήματα και να υλοποιήσουν την έξυπνη ιδέα τους. Μετά τη Nokia με το Nokia N1, και η Jolla αποφάσισε να φτιάξει το δικό της tablet αλλά το λανσάρει με λίγο γιο διαφορετικό τρόπο από τη Nokia.