O ηγέτης του webOS, Jon Rubinstein αποχωρεί από την HP

Έχουμε ήδη αναφερθεί στις νέες προοπτικές που διανοίγονται για το webOS μέσα από την απελευθέρωσή του σε μορφή open source που αποφάσισε η HP, ωστόσο με την αποχώρηση του Jon Rubinstein, πρώην CEO της Palm, καθίσταται σαφές ότι ένα μεγάλο κεφάλαιο έχει κλείσει για την εταιρεία.

Όταν είχε γίνει η απορρόφηση της Palm από την HP και το webOS ενσωματώθηκε στα επιχειρηματικά πλάνα της τελευταίας, ο ρόλος του Jon Rubinstein διαφάνηκε μέσα από την πρώτη γενιά προϊόντων που έφεραν πλέον το brand name της HP, αλλά το DNA της Palm, ανάμεσά τους και το εξαιρετικό HP TouchPad.

Σήμερα, ωστόσο, και μετά την αποχώρηση Rubinstein, καθίσταται σαφές ότι η HP δεν εχει τη διάθεση να αναλάβει άλλα ακριβά ρίσκα και θα κρίνει την πορεία του webOS από την ανταπόκριση που θα έχει στην κοινότητα των developers, περιμένοντας να αποκομίσει οφέλη από την ευρηματικότητά τους, όταν το λειτουργικό διατεθεί σε μορφή open source.

Δεν είναι γνωστό προς τα που θα κατευθυνθούν τα επόμενα επαγγελματικά βήματα του Jon Rubinstein, όμως θα ήταν ενδιαφέρον αν στρατολογούνταν από κάποια ανταγωνιστική εταιρεία όπως η Apple ή η Google, έστω και στο ρόλο του συμβούλου, καθώς θα είχε πολλά να δώσει από πλευράς καινοτομικής σκέψης.

, O ηγέτης του webOS, Jon Rubinstein αποχωρεί από την HP

Πηγή

27
0

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βυρωνας

πολλοι λενε οτι πεθανε αυτο το λειτουργικο.. κριμα γτ τα pre τα θεωρω απο τα πιο ομορφα και στυλατα κινητα. και πανω που ειπα οτι θελω να αγορασω ενα δεν τα βρισκω πουθενα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software HP Open WebOS webOS

Open WebOS 1.0, Διαθέσιμη η πρώτη έκδοση

To Σαββατοκύριακο η ομάδα ανάπτυξης του ανοιχτού λειτουργικού συστήματος Open WebOS έδωσε στους ενδιαφερόμενους developers την έκδοση 1.0 για περαιτέρω συζήτηση και δημιουργία εφαρμογών. Αν και η ομάδα ανάπτυξης είχε απώλειες σε προσωπικό τους προηγούμενους μήνες φαίνεται ότι όσοι έχουν μείνει πιστεύουν στην εν λόγο πλατφόρμα και την αγαπούν.

Software Google HP Open WebOS

Οι developers της πλατφόρμας Enyo του WebOS πηγαίνουν στην Google

Οι developers που εργάζονταν για την HP πάνω στην πλατφόρμα Enyo του λειτουργικού συστήματος WebOS αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την HP, προκειμένου να ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της Google, αφήνοντας να αιωρούνται πολλά ερωτηματικά γύρω από το μέλλον του Enyo όσο και το πώς θα τους χρησιμοποιήσει η Google.