Microsoft Surface, 1 εκ. τεμάχια πωλήθηκαν τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο

Μπορεί οι πωλήσεις των Windows Phone να είναι αρκετά θετικές για τη Microsoft, αποκτώντας σταδιακά ένα πολύτιμο μερίδιο αγοράς, όμως tablet το Surface δυσκολεύεται μιας βρίσκεται σε μία πολύ πιο δύσκολη κατηγορία. Σύμφωνα με τη UBS, μόλις 1 εκ. τεμάχια του πρώτου tablet της εταιρείας πωλήθηκαν τη περίοδο των Χριστουγέννων, την ίδια περίοδο μάλιστα που στην Apple αναμένονται πωλήσεις τις τάξεως των 20 εκ. τεμαχίων.

Microsoft Surface, Microsoft Surface, 1 εκ. τεμάχια πωλήθηκαν τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο

Η αρχική εκτίμηση της UBS ήταν γύρο στα 2 εκ. τεμάχια, ενώ και ο CEO της Microsoft Steve Ballmer είχε εκφράσει τις προσδοκίες της εταιρείας για “μερικά εκατομμύρια” πωλήσεις στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας της ταμπλέτας.

Τα νούμερα μπορεί να φαίνονται απογοητεύτηκα, αλλά μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της εταιρείας σε μία αγορά που κυριαρχείται από το καταξιωμένο iPad αλλά και τα διάφορα οικονομικά tablet με λειτουργικό Android έχουν κερδίσει αρκετό κοινό, τη στιγμή που η φρέσκια πρόταση της Microsoft ξεπερνάει την τιμή των 600 δολαρίων.

Η Microsoft θα συνεχίσει τις προσπάθειες παρουσιάζοντας νέα πιο ισχυρά μοντέλα tablets με Windows όπως το επόμενο Surface 2 με τον NVIDIA Tegra 4.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos Ath.

Το έφερε και το κίτρινο κατάστημα στα 599€ / 32GB…

Θα το αγόραζα λόγω του λειτουργικού αλλά και της ποιότητας κατασκευής αλλά είναι ακριβό ακόμη!

νικος

γύρω

Nickolas

Αν είχε τα κανονικά windows και όχι τα rt πιστεύω θα έκανε καλές πωλήσεις, αλλά τώρα για ποιο λόγο να μη πάρει κάποιος το iPad που ξεκινάει απο χαμηλότερη τιμή έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές?!

kostis

οταν εχεις ενα μη εδραιωμενο ακομη os (RT) τοτε φροντιζεις να το δωσεις σε τιμη κατω απο τις ταμπλετες που κυριαρχουν στην αγορα.
Ετσι εχεις ελπιδες για καλες πωλησεις.
Αυτο ομως η m$ δεν το ελαβε καθολου υποψιν της….οποτε τα αποτελεσματα ειναι τα αναμενομενα.

Geo

”Konstantinos”

Ποιό είναι το ”κιτρινο” καταστημα;

md03582

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers featured Microsoft Microsoft Surface

Η Microsoft αποκαλύπτει τρεις νέους υπολογιστές Surface: laptop, tablet και PC

Η Microsoft παρουσίασε την Τετάρτη τρεις υπολογιστές Surface, με αφορμή τον εορτασμό της 10ης επετείου του tablet Surface.

Gear Microsoft Surface

Surface event: Όλα όσα ανακοίνωσε η Microsoft

Πλούσια ήταν η συγκομιδή από το Microsoft Surface event με αρκετές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

Smartphones Microsoft Microsoft Surface

Microsoft Surface Duo 2: Μία ολοκληρωμένη foldable πρόταση

Το Microsoft Surface Duo 2 παρουσιάζεται ως μία συνολική βελτίωση του προηγούμενου μοντέλου.

Gear Microsoft Surface

Microsoft Surface: Μαθαίνουμε τα specs του Go 3 και του Pro 8

Απέχουμε μερικές ημέρες από την επίσημη παρουσίαση της Microsoft, αλλά μαθαίνουμε από τώρα αναλυτικές πληροφορίες για τα Surface Go 3 και Pro 8.