Modbook Pro, Ένα Tablet βασισμένο στο Macbook με δύο λειτουργικά

Δεν είναι το iPad η απαρχή της φιλοσοφίας της ταμπλέτας στην Apple. Η αρχή έγινε από την Axiotron, η οποία στο μακρινό παρελθόν είχε παρουσιάσει το Modbook, ένα μοντέλο 13 ιντσών. Η εταιρεία έπαψε να υπάρχει και πλέον έχουμε την Modbook Inc. η οποία και μας παρουσιάζει το Modbook Pro, ένα tablet με δύο λειτουργικά Mac OS X και Windows 7.

Το tablet βασίζεται σε ένα ανακατασκευασμένο Macbook με οθόνη 13.3 ιντσών και όλο το γνήσιο hardware ενός φορητού υπολογιστή της Apple. Συνοδεύεται από ένα ψηφιακό πενάκι της Wacom, το οποίο και έχει 512 επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση για ατελείωτη δημιουργικότητα επί της οθόνης. Μάλιστα, η οθόνη αυτή είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία ForceGlass, για να μπορεί κανείς να της φερθεί όπως σε ένα χαρτί.

Το καλό είναι ότι έχει ενσωματωμένο ένα 8X ταχύτητας SuperDrive DVD burner, μαζί με γραφικά Intel HD Graphics 4000 για ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Έχει επίσης μία θύρα Gigabit Ethernet, FireWire 800, μία θύρα USB 3.0, θύρα Thunderbolt™, SDXC card slot και audio line in/out.

Μιλάμε για έναν all in one υπολογιστή στο χέρι σας και όχι για ένα tablet με περιορισμούς. Kατά την ταπεινή μας άποψη, είναι απείρως χρηστικότερο από όλα τα iPad, Android tablets, αφού έχει όλα όσα απολαμβάνει ο χρήστης Macbook σε μία συσκευασία πιο compact. Δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του ακόμα, ούτε είναι πλήρως γνωστές οι πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα του. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το φθινόπωρο του 2012. Περιμένουμε και άλλες πληροφορίες για τη συσκευή, την οποία βλέπουμε με ένα σκεπτικισμό, είναι η αλήθεια…

Modbook Pro
Λειτουργικό σύστημα: Mac OS X, Δυνατότητα συνδυασμού με Windows 7
Επεξεργαστής: dual core Intel Core i5 2.5GHz ή dual core Intel Core i7 2.9GHz
Μνήμη RAM: Μέχρι 16GB
Οθόνη: 13.3 ίντσες, Ανάλυση 1280×800 pixels, πενάκι Wacom και ForceGlass
Κάμερα: όχι
Δεύτερη κάμερα: όχι
Ενσωματωμένη μνήμη: 2.5–inch SATA drive (έως 1TB HDD ή έως 960GB SSD)
Κάρτα μνήμης: SDXC
Wi-Fi n, Bluetooth 4.0, USB 3.0, Gigabit Ethernet, FireWire 800, Thunderbolt™, audio line in/out
Μπαταρία: 63,5 Watt built-in
Διαστάσεις: Δεν ανακοινώθηκε
Βάρος: Δεν ανακοινώθηκε

, Modbook Pro, Ένα Tablet βασισμένο στο Macbook με δύο λειτουργικά

, Modbook Pro, Ένα Tablet βασισμένο στο Macbook με δύο λειτουργικά

, Modbook Pro, Ένα Tablet βασισμένο στο Macbook με δύο λειτουργικά

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Αγριανιτης

Δεν θα αρχισει η apple τα περι πατεντων και τα σχετικα με αυτο το προιον??
Περα απο αυτο μια χαρα ειναι…χρηστης windows 7 εδω αλλα μ’αρεσει! 🙂

venisk

Επιτέλους κάτι που δεν είναι ακόμα μια άχρηστη tableta για καθυστερημένους που θέλουν να δείξουν ότι έχουν λεφτά στις καφετέριες..

MpRoU

Προσωπικά μ’αρέσει αν και πιστεύω η χρήση hhd και αντιγραφικού είναι υπερβολή. Έχε καλύτερα μπόλικες θύρες να κουμπώνεις ότι θέλεις. Και σε βάρος κερδίζεις και σε αυτονομία και σε αξιοπιστία.

Teo

έχει και ποδαράκια,σαν τραπεζάκι σαλονιού είναι
xaxaxaxaxaxaxaxa

Αποστόλης

Ενδιαφέρον προϊόν, πολύ ενδιαφέρον θα έλεγα.

ΥΓ
Venisk, … το σχόλιο σου είναι, να ‘χαμε να λέγαμε… ή … όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια… διαλέγεις και παίρνεις…. 😉

Panos7GR

Η τιμή του πάει με το κιλό;;;; Το κόβω βαρύ για tablet με τόσα καλούδια που φοράει… Κανένα κιλό κ κάτι ψιλά, πιστεύω να είναι. Γι αυτό θα συμφωνήσω με τον MpRoU, καλύτερα να βάλουν αρκετές θύρες USB για περιφερειακά παρά να το φορτώνουν. Πάντως είναι φοβερό και τρομερό μηχάνημα και μου κάνει εντύπωση που ξεπήδησε τόσο γρήγορα ένα τέτοιο tablet!

Επίσης να πω και την μπηχτη μου… Για να δω τι έχουν να πουν όλοι εκείνοι που έβγαζαν τρελό τον Bill Gates γι αυτό που λέγε για τα tablets ότι θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα PCs; Οι δυνατότητες του συγκεκριμένου tablet δεν θυμίζει έντονα Ultrabook – laptop;;;

Haduuken!

Α φίλε Πάνος άλλο το ένα άλλο το άλλο , εδώ το πήρανε και του βάλανε τάτσκρην , δεν είναιταμπλέτα , είναι μεταλλαγμένο το προϊόν . Σταμάτα να υποστηρίζεις το μπιλλυ, είναι σα να λες οτι ο χιτλερ είναι κουλ . Τεο +1 χαχαχα .

Panos7GR

Γιατί τι είχε ο Χίτλερ και δεν ήταν κουλ;;;;
Χαχα πλάκα κάνω, βέβαια…:P
Δεν τον υποστηρίζω, υποστηρίζω την συγκεκριμένη άποψή του που για εμένα είναι πραγματοποιησιμη. Δεν ξέρω το ποιόν του Gates, ουτε με ενδιαφέρει, αλλά να ξέρεις πως με το να απορρίπτεις σκέψεις/ιδέες/απόψεις από άτομα που δεν “χωνεύεις” ή ασήμαντα για εσένα χωρίς να τις ακούσεις, θα καταλήξεις σαν τον μισητό για εσένα Gates (όπως έκανε εκείνος δηλαδή απορρίπτοντας ιδέες επειδή δεν τις καταλάβαινε κτλ, όπως είπες σε εκείνο το post).
Όσο για το θέμα μας, μεταλλαγμένο MacBook, ίσως, αλλά θα προορίζεται για tablet και μάλλον έτσι θα χαρακτηριστεί από την εταιρία του. Οπότε σαν tablet πρέπει να το βλέπουμε ή σαν μια νέα γενιά tablet, τέλος πάντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Mac OS X Siri

Siri: Screenshots δείχνουν την έλευσή της στο OS X

Η Apple ετοιμάζεται να φέρει την ψηφιακή βοηθό Siri στην επόμενη έκδοση του OS X. Ενώ αναμένουμε να ρίξουμε μια ματιά στο νέο feature, κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference (WWDC) τον Ιούνιο, το MacRumors έχει screenshots που δείχνουν τη Siri σε Mac.

News Apple Mac OS X macOS

Mac OS X: Η Apple αλλάζει την ονομασία σε macOS;

Η Apple ίσως ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στην ονομασία του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιεί σε υπολογιστές. Αντί για OS X, το λειτουργικό που μπαίνει σε laptops και desktops, είναι πιθανό να αποκαλείται macOS.

Computers Mac OS X Microsoft Windows 10

Windows 10: Έφτασε σχεδόν στο 13% το μερίδιο αγοράς

Η Microsoft έχει κάνει ουκ ολίγες προσπάθειες για να προωθήσει τη νέα έκδοση του desktop OS της και σε κάθε περίσταση δείχνει πόσο πολύ θέλει να υιοθετηθεί από τους χρήστες. Σε πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια επέλεξε να γίνει πιο επιθετική προς τα Macs.

Computers Apple Mac OS X Microsoft

Windows: Η νέα διαφημιστική καμπάνια με “καρφιά” στους Mac [videos]

Η κόντρα Windows ή Mac δεν είναι καινούρια και δεν είναι λίγες οι φορές που Microsoft και Apple ρίχνουν καρφιά η μια στην άλλη, θέλοντας να τονίσουν πόσο πιο καλό είναι το δικό τους λειτουργικό έναντι του αντίπαλου.