Το νέο iPad εναντίον του ανταγωνισμού, Ο απόλυτος συγκριτικός πίνακας

Η γαλλική ιστοσελίδα journaldugeek ετοίμασε τον απόλυτο συγκριτικό πίνακα των πιο hot tablets της εποχής. Το νέο iPad με iOS 5.1 τα βάζει με όλους και συγκεκριμένα με τέσσερις άξιους εκπροσώπους του λειτουργικού συστήματος Android. ASUS Transformer Infinity, Samsung Galaxy Note 10.1, Acer Iconia Tab A700 και Huawei MediaPad 10 FHD “ξεδιπλώνουν” τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και οι συγκρίσεις με το νέο iPad δικές σας…

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.
, Το νέο iPad εναντίον του ανταγωνισμού, Ο απόλυτος συγκριτικός πίνακας

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
athanton

Το infinity αν δεν ειχε android θα ηταν μακραν πρωτο…

Panos

Για μενα ASUS

syngi

Το μονο στο οποιο υστερει το ipad ειναι η μπροστινη καμερα και το βαρος και οτι δεν εχει ενσωματωμενο microsd card slot και πρεπει να αγορασεις ανταπτορα. Στα υπολοιπα χαρακτηριστικα ειναι πολυ πιο μπροστα απο τον ανταγωνισμο. Αλλα και μεχρι να κυκλοφορησουν τα υπολοιπα tablet θα κοντευουν τα βγουν τα win 8, οποτε ….

stavros

Δεν με ενδιαφέρουν οι συγκρίσεις, με ενδιαφέρει η συσκευη να έχει την δικη της προσωπικότητα και να είναι κάτι το ολοκληρωμενο από όλες της απόψεις. και νομίζω ότι αυτό μονο η apple μπορεί να το προσφέρει. Το ίδιο είναι να ξέρεις ότι η apple σου παρέχει συνεργασία software με hardware μαζι? Δείτε για παράδειγμα πως καταφέρανε να κρατήσουν την μπαταρια στης 10 ώρες!!!! Ξέρεις ότι κάποιοι εργάζονται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο προιον και αυτό φαινετε…ολα τα υπόλοιπα είναι απλα σαν κλώνοι μεταξύ τους. Δείτε για παράδειγμα ποσα προιοντα έχει η samsung με την ονομασία galaxy…τα απαξιώνουν μονοι τους.

MasterMind

Έτσι οπως τα βλέπω….Transformer!

john mollas

Πέσ’τα @stavros 9 στς 10 συκευές της samsung είναι galaxy x (όπου x το αντίστοιχο μοντέλο ) και ακούω ακόμα μερικούς να συγκρίνουν την apple με την samsung η ακόμα χειρώτερα το android με το ios !! όλοι μέρα τρα ίδια λέω και έγω !!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΔΙΟΣ

Μακράν infinity.Full body aluminium,ΙPS+,πρακτικότητα και διαφορετικότητα.Να δούμε πόσο θα βγει όμως.

mmike

Έχει λεχθεί / γραφεί παντού! Το μεγαλείο της ολοκληρωμένης εμπειρίας χρήσης του iPad δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε κανέναν πίνακα τεχνικών χαρακτηριστικών και φυσικά βρίσκεται πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό. Ούτε φυσικά η εικόνα της νέας του οθόνης, υποθέτω προκαταβολικά. Οπότε κατά τα άλλα όποιος θέλει αγοράζει ό’τι θέλει, και ελπίζω σύμφωνα πάντα με τις πραγματικές ανάγκες και τις απαιτήσεις του και όχι με βάση κάτι τέτοια πινακάκια, και κυρίως όχι σύμφωνα με τις ιδεοληψίες του.

Υ.Γ. Μου προκαλεί εντύπωση πάντως ότι παρά πολλοί που αρνούνται το iPad δεν το έχουν πιάσει ποτέ στα χέρια τους, όπως και το αντίθετο άλλωστε. Κάτοχοι iPad καταδικάζουν τα android tablets χωρίς να τα έχουν δουλέψει 5 λεπτά. Οι διαφορές δεν είναι και χαώδεις δα… Απλά το iPad δείχνει και είναι πιο ολοκληρωμένο προϊόν, υποστηριζόμενο φυσικά από το μακράν πιο οργανωμένο οικοσύστημα Apple.
Αυτά από έναν ιδιοκτήτη προϊόντων και από τα δύο στρατόπεδα.

Μιχάλης

Ανούσια σύγκριση. Μόνο το hardware δεν λέει κάτι και το ξέρουμε. Το iPad δεν ήταν ποτέ τέρας hardware.

mariosk89

@stavros
το θέμα είναι να έχει ο χρήστης τη δική του προσωπικότητα και όχι να του επιβάλλουν οι άλλοι ποιο προιόν να πιστεύει πως έχει προσωπικότητα. το γεγονός πως προιόντα οριακά διαφορετικά, έχουν διαφορά τιμής 200+ ευρώ, κάτι λέει από μόνο του για την προσωπικότητα του χρήστη που αγοράζει iPad

Headachegr

Στα χαρτια και στους συγκριτικους πινακες, η barca δεν θα επρεπε να χανει ΠΟΤΕ και σε καμια διοργανωση. Αλλο η πραξη, αλλο η θεωρια… Οσο “τσιμπανε” μερικοι στο promotion της apple αλλο τοσο τσιμπανε καποιοι αλλοι στις “αναλυσεις” και τα συγκριτικα…

Alex

Asus Infinity απο μενα παροτι ειμαι κατοχος ipad 2.

Sakis

Asus Transformer με τα χίλια!

michalis

Η apple ανεκαθεν είχε τον ελεγχο του υλικολογισμικού και τα συστήματα που εβγαζε ήταν ολοκληρωμένα, πήγαιναν σφαίρα και ας μην είχαν τον γρηγορότερο επεξεργαστή ή κάρτα γραφικων. Εγώ έχω το gtab της viewsonic με tegra2 με έκδοση2.2 και 9 μήνες αργότεραδεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να πάρει επίσημα κάποια από τις 2.3, 3, 3.2, 4 ενώ το ipad τρέχει ομαλότατα την 5. Τινα τα κάνω εγώ τα χάι ντουπερ χαρακτηριστικά όταν δεν τα χαίρομαι;

GREG

Δεν είχα δει την παρουσίαση αλλά την είδα χθες εδώ: https://youtu.be/zERWsFGfhyg Πραγματικά, το iPad ήταν ένα επαναστατικό προΐόν, ήταν το πρώτο του είδους του και αυτό οδηγεί τις εξελίξεις. Αυτά που δεν δεν μου άρεσαν τώρα. Ο Tim Cook μοιάζει με ηθοποιό που αντέγραψε τον τρόπο ομιλίας, τις εκφράσεις και το περπάτημα του Steve Jobs. Μέγα λάθος να μην δείξει την προσωπικότητά του. Δεν έχει φωτογένεια, πάει τελείωσε. Στο 21:47 κάνει σύγκριση μεταξύ apps στο iPad και στο Samsung Galaxy Tab λέγοντας ότι οι Android εφαρμογές είναι «τεντωμένες» εφαρμογές φτιαγμένες για μικρή οθόνη κινητού. Δίκιο έχει αλλά και πάλι το twitter φαίνεται μια χαρά στον browser και δεν χρειάζεται να το βλέπεις μέσα από το app όπως και το facebook και όλα τα άλλα. Στο 23:30 ανακοινώνει το όνομα : The new iPad. Δείχνει τις αντιδράσεις του κοινού το οποίο δεν ενθουσιάζεται από την επιλογή του ονόματος. Ένας κύριος μάλιστα μένει άφωνος με ένα παγωμένο σαστισμένο χαμόγελο και αναρωτιέται τι στο καλό είναι πάλι αυτό. Σε ένα διαφμιστικό σποτ δείχνει ανθρώπους σε καθημερινές στιγμές να χρησιμοποιούν το iPad στη δουλειά τους. Ωραία όλα αυτά αλλά… είναι ποτέ δυνατόν στο μηχανουργείο ο μηχανικός να είναι ξαπλωμένος κάτω από το αμάξι, να… Συνέχεια »

Δημητρης K.

φιλε greg το i-pad δεν ηταν το πρωτο tablet της αγορας,απλα οταν βγηκε λογο καλης διαφημισης και φυσικα τεχνολογιας εκανε τη διαφορα.προσωπικα δεν ειμαι apple fan,θεωρω το android ποιο ευχρηστο αλλα αν διαλεγα ενα απο αυτα τα ταμπλετ θα ηταν το i pad γιατι αν αποφασισεις να το διωξεις καποια στιγμη,φευγει πολυ ευκολοτερα.

NIKOS

ΦΙΛΕ GREG ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!

Λευτέρης

Θα συμφωνήσω και εγώ με την σειρά μου με τον Greg
Παράλληλα έχω να τονίσω ότι ο κάθε ένας έχει διαφορετικές ανάγκες.

Σχολεία του τύπου όλα τα Android είναι αντιγραφές μεταξύ τους τα θεωρώ λίγο άκυρα.
Ισά ισά που το να βλέπω ΠΧ στη καφετέρια πάνω στο τραπεζάκι 5 iPhone 4 ακριβός ίδια, με το ίδιο Home Screen, το θεωρώ περισσότερο έλλειψη προσωπικότητας.

Μιλώντας καθαρά για τον εαυτό μου έχω να πω τα παρακάτω

Καλός η κακώς αυτό που ζηλεύω στα προϊόντα της Apple είναι οι ποιότητα κατασκευής, οι οθόνες και η μεγαλύτερη σταθερότητα των εφαρμογών λόγο κλειστού οικοσυστήματος.

Οι λόγοι πού δεν προτίμησα συσκευές iOS είναι συγκεκριμένοι:
Α) Θεωρό αδιανόητό η συσκευή μου να μην έχει File Browser
B) Θεωρό αδιανόητo η συσκευή μου να μην λειτουργεί ως Mass Strorage Device (λόγο δουλειάς, μου είναι απαραίτητό)

Οπότε κλείνω προς Asus πλευρά και ας έχει λιγότερο χρόνο αναμονής και λιγότερά ppi.

Apostolos

To iPad είναι μακράν το καλύτερο tablet της αγοράς , γιατί όπως προαναφέρθηκε , η apple δεν βγάζει κάθε μήνα νέο και νέο tablet ή κινητό με διαφορετική ονομασία , το οποίο να έχει 2 ή 3 νέα χαρακτηριστικά ( όπως κάνει η sony ericsson ….. 100 xperia έχει βγάλει ) αλλά κοιτά την λεπτομέρεια στις συσκευές τις , πράγμα που δεν το κάμει καμία άλλη εταιρία….. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η apple δεν βγάζει πολλά προϊόντα ώστε να κάνει εντύπωση . κοιτά την λεπτομέρεια και βελτιώνει στο έπακρο τις συσκευές τις .

Υ.Γ: Μερικοί κοιτούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και βλέπουν ότι υστερεί με κάποιας άλλης εταιρίας. Έχετε όμως αναρωτηθεί γιατί ποτέ δεν κολλάνε τα προϊόντα της apple ? Άρα με αυτά που είδη διαθέτει καταφέρνει να κάνει τα προϊόντα της ασυναγώνιστα και σε ταχύτητα αλλά και σε όλα τα άλλα , όπως designe , γραφικά κ.α

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.