Μετά τα πρώτα benchmarks του A12X Bionic του iPad Pro στο Geekbench, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο AnTuTu, με τα αποτελέσματα να εντυπωσιάζουν. Το AnTuTu αποκάλυψε τους βαθμούς που σκόραρε το νέο tablet της Apple και επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του chipset που “φορά” η συσκευή. Το iPad Pro πέτυχε 557.679 πόντους […]
Το AnTuTu αποκάλυψε τους βαθμούς που σκόραρε το νέο tablet της Apple και επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του chipset που “φορά” η συσκευή. Το iPad Pro πέτυχε 557.679 πόντους στο AnTuTu, δηλαδή κατά 50% υψηλότερο από τα iPhone XS και iPhone XS Max που μετρήθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα.
Το αποτέλεσμα μπορεί να αναλυθεί σε τέσσερις κατηγορίες: CPU, GPU, UX και τη διαχείριση της μνήμης. Αρχικά, η CPU σημείωσε μικρή βελτίωση κι από 131.895 ανέβηκε στους 159.136 βαθμούς. Όσον αφορά στο UX και τη διαχείριση μνήμης τα πράγματα είναι πάνω κάτω τα ίδια με την CPU αλλά στο θέμα της GPU ο A12X δείχνει τις δυνάμεις του.
Ο A12 Bionic που φορά το iPhone XS Max σκόραρε λίγο παραπάνω από 153.000 πόντους ενώ ο A12X σχεδόν διπλασίασε το αποτέλεσμα αυτό σκοράροντας 315.108 βαθμούς, κάτι που οφείλεται στην καλύτερη βελτιστοποίηση που έχει γίνει, με τη GPU να δείχνει πολύ βελτιωμένη, με την Apple παραδοσιακά να πετυχαίνει υψηλές επιδόσεις στον τομέα των γραφικών.
Παρά το ότι οι επιδόσεις παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τον A12 Bionic που βρίσκουμε στα iPhone Xs, Xs Max και XR, η Apple έχει υποσχεθεί πως δε θα επηρεαστεί η αυτονομία του iPad Pro παρά το ότι υπάρχει ξεχωριστή NPU για τις AI λειτουργίες και περισσότερα τρανζίστορ από τον προηγούμενο επεξεργαστή.
Η Apple στα 50 της δηλώνει ότι το iPhone θα παραμείνει στο επίκεντρο και στην εποχή της AI, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κατηγορίες προϊόντων.
Η νέα έκδοση macOS 26.4 φέρνει ορατές βελτιώσεις σε browser, σημειώσεις, αγορές οικογένειας, υπότιτλους και emoji, με έμφαση στην πιο εύκολη καθημερινή χρήση.
Η Apple ανακοίνωσε το WWDC26 για τις 8-12 Ιουνίου, με online παρουσίαση νέου software, AI εξελίξεις, πάνω από 100 sessions και ειδική εκδήλωση στο Apple Park.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου