NVIDIA, Προσθέτει 5ο πυρήνα στον τετραπύρηνο Kal-El για καλύτερη διαχείριση ενέργειας

Φαντάζομαι πως ήδη αρκετοί γνωρίζετε για τον Kal-El (Tegra 3), τον τετραπύρηνο επεξεργαστή από την NVIDIA. Περιμέναμε πως θα τον βλέπαμε σε κάποιο μοντέλο tablet τον Αύγουστο αλλά πιθανότατα θα πρέπει να τον περιμένουμε από τον Οκτώβριο και μετά. Ο τετραπύρηνος λοιπόν Kal-El ουσιαστικά έχει 5 πυρήνες!

Οι τέσσερις είναι ARM Cortex A9 κατασκευασμένοι με αρχιτεκτονική ΤSMC των 40nm. Ο πέμπτος που φέρει και την ονομασία “Companion Core” είναι κατασκευασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει πολύ μικρές απαιτήσεις σε ενέργεια για να λειτουργήσει. Ουσιαστικά ο “Companion Core” τρέχει στο background, ώστε να γίνονται οι απλές λειτουργίες της συσκευής χωρίς να καταναλώνεται σημαντικά η μπαταρία. Η πατέντα αυτή ονομάστηκε από την NVIDIA, Variable Symmetric Multiprocessing (vSMP).

Η λειτουργία του 5-πύρηνου Kal-El έχει ώς εξής:
• Companion Core, Background λειτουργίες, Email, συγχρονισμοί λογαριασμών κ.α
• Core 1, Μονοπύρηνη λειτουργία, απλά παιχνίδια σε 2D, απλές λειτουργίες, χρήση GPS κ.α
• Core 1+ Core 2, Διπύρηνη λειτουργία, Browsing με Flash περιεχόμενο, multitasking κ.α
• Core 1+Core 2+ Core 3+ Core 4, Τετραπύρηνη λειτουργία, παιχνίδια με υψηλές απαιτήσεις σε γραφικά, πολύ γρήγορο σερφάρισμα, multimedia διεργασίες κ.α

Εντυπωσιακές επιδόσεις υπόσχεται λοιπόν ο 5-πύρηνος Kal-El (Tegra 3). Ας ελπίσουμε πως όντως θα τον δούμε σε κάποιο tablet μέσα στον Οκτώβριο και θα μας εντυπωσιάσει σε συνεργασία με κάποια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android Honeycomb ή από το νέο έτος με Windows 8.

, NVIDIA, Προσθέτει 5ο πυρήνα στον τετραπύρηνο Kal-El για καλύτερη διαχείριση ενέργειας

, NVIDIA, Προσθέτει 5ο πυρήνα στον τετραπύρηνο Kal-El για καλύτερη διαχείριση ενέργειας

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

πιστευω οτι αυτη η λεπτομερεια που δινει μεγαλυτερη αυτονομια θα δωσει την πρωτα στον καλ-ελ αν τυχον υπαρξουν και αλλοι τετραπυρηνοι απο αλλες εταιριες

bill1989

εγω πιστευω οτι μπορει να γινει και εξαπυρηνος…!αμα κανουν λιγο αριστερα το πανω το κουτακη θα χωραει ακομα ενας..χαχαχαχαχαχαχα

bill1989

πλακα κανω ετσι??!ενδιαφερουσα κινηση απο την nvidia και θα ειναι ενδιαφερον να δουμε την διαχειριση ενεργειας..

Techfan

Τώρα πλέον όλα εξαρτώνται από το software, οπότε πρέπει να ανησυχείτε 😉

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Φανταζομαι tablet KalEl με Windows 8 ! Γουαου

Κώστας Βλαχάκης

Ναι σωστά! Το προσέθεσα και στο άρθρο μιας και ανακοινώθηκε πρόσφατα η υποστήριξη της NVIDIA στα αναμενόμενα Windows 8 🙂

Kryptonite

Έμαθα ότι ο Superman θα κάνει μήνυση γιατί του είχαν πει για 4 πυρήνες να δώσουν το όνομα του…. και έβαλαν 5ο χωρίς την έγκρισή του!!! χαχαχα

manolis44

Λοιπόν παιδιά αυτός ο πενταπύρηνος επεξεργαστής είναι πολύ μα παρά πολύ καλώς αλλά ένας φίλος μου έχει οχταπύρηνο επεξεργαστή και είναι πολύ καλύτερος από αυτόν είτε το πιστευτέ είτε όχι και θα σας πω πώς το έκανε να είναι οχταπύρηνος επεξεργαστής άπλα πρώτα πρώτα είχε στην αρχή ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή υπολογιστή που όταν τον πρώτα αγόρασε μετά πήρε ακόμα έναν υπολογιστή ίδιο με αυτόν τον πρώτο με τους ίδιους επεξεργαστές και άνοιξε τον καινούργιο πύργο με κάτι ειδικά στραβοκατσάβιδα έπειτα άνοιξε και το παλιό πύργο με αυτά τα ειδικά στραβοκατσάβιδα έβγαλε τους τέσσερις πύρινες από τον καινούργιο πύργο δηλαδή τον επεξεργαστή και τα έβαλε στον παλιό πύργο ακριβώς κάτω από τους άλλους ένωσε τα τρία βασικά καλώδια φάση => S γείωση => ~ και ουδέτερος => Ν και τα υπόλοιπα καλώδια όλα τα αλλά ήταν ειδή έτοιμα και δεν χρειάζονταν να τα πειράξει τα βίδωσε με της βίδες τους έπειτα έβαλε και πίσω το καπάκι του πύργου τα βίδωσε και αυτά και ήταν έτοιμος ο οχταπύρηνος πύργος του εντωμεταξύ τον άνοιξε τον υπολογιστή και άνοιξε πολύ γρήγορα και φόρτωσε παρά πολύ γρήγορα και μια χαρά τώρα εγώ τον ζηλεύω που έχει οχταπύρηνο πύργο έχει τα παιχνίδια του κόσμου με τελεία… Συνέχεια »

Nik0s

Εγω εκανα το ιδιο με 2 οκταπυρηνους.Ωραια cpu αυτος ο καλ ελ.αχρειαστος βεβαια.

manolis44

μπράβο σου τυχερέ και εσύ δηλαδή έχεις οχταπύρηνο επεξεργαστή ε πω πω πω τι να πω που εγώ δεν έχω μακάρι να ήξερα και εγώ θα το έκανα τέλος πάντων μπράβο σου νικώ.

α και κάτι ακόμα νικώ δηλαδή τώρα που εσύ έχεις με δύο οχταπύρηνους επεξεργαστές παίζεις HD GAMES με ανάλυση 1920*1080 πίξελ απλά λίγο πιο καλά από του φίλο μου. γιατί το να έχεις δύο οχταπύρηνους επεξεργαστές σε έναν πύργο είναι το καλύτερο ενώ ο φίλος μου έχει έναν οχταπύρηνο επεξεργαστή σε έναν πύργο. και πάλη μπράβο σου νικώ.

EastEnd13

εγω εκανα ενα 16 πυρηνο…για να βλεπω μπαλιτσα σε αναλυση 2567×1423…
καλα ενταξει…μιλαμε αλλη φαση…..
υ.γ. μη το κανετε θελει ειδικες γνωσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.