Samsung Galaxy Tab S5e: θα υποστηρίζει συγχρονισμό μηνυμάτων και κλήσεων με τα Samsung smartphones

Galaxy Tab S5e, Samsung Galaxy Tab S5e: θα υποστηρίζει συγχρονισμό μηνυμάτων και κλήσεων με τα Samsung smartphones

Οι άνθρωποι της Samsung θέλουν να πείσουν την μονίμως online γενιά των Millenials να προχωρήσουν στην αγορά Android tablet από την εταιρία τους και αυτό πιστεύουν ότι θα το πετύχουν με το καινοτόμο Galaxy Tab S5e.

Η συσκευή θα έχει οθόνη μεγέθους 10,5″, βάρος 400 γραμμάρια και πάχος 5,5 χιλιοστά. Η οθόνη του θα είναι τεχνολογίας Super AMOLED με δυνατότητα HDR, με ποσοστό επιφάνειας κάλυψης συσκευής 81%. Επίσης θα περιλαμβάνει τέσσερα ηχεία με στερεοφωνική έξοδο, ρυθμισμένα από την AKG και με πιστοποίηση Dolby Atmos, υβριδικό πλήκτρο ενεργοποίησης που θα λειτουργεί και ως σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος, USB 3.1 μέσω θύρας Type-C, συμβατότητα DeX για multitasking σε μεγαλύτερες οθόνες, Wi-Fi διπλής ζώνης, Bluetooth 5 και GPS.

Δυστυχώς, η οθόνη δεν θα είναι συμβατή με οποιoδήποτε S Pen και υποδοχή ακουστικών 3,5″ δεν θα υπάρχει, αντ’αυτής θα έρχεται μέσα στη συσκευασία ένας μετατροπέας υποδοχής σε USB-C. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου tablet της Samsung στον παρακάτω πίνακα:

Galaxy Tab S5e, Samsung Galaxy Tab S5e: θα υποστηρίζει συγχρονισμό μηνυμάτων και κλήσεων με τα Samsung smartphones

Αλλά για να είναι απαραίτητο (e-ssential) αυτό το tablet στο κοινό του -αυτή είναι και η έννοια του «e» στο τέλος του ονόματος-, η Samsung πιστεύει ότι χρειάζεται το κατάλληλο λογισμικό για να καταφέρει να πετύχει αυτό τον στόχο.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η υπηρεσία Bixby AI θα βρίσκεται σε tablet και θα ξεκινάει από την έκδοση 2.0 όταν κυκλοφορήσει. Δεδομένου ότι όλο και περισσότερα Android tablets χρησιμοποιούνται ως ο τεχνολογικός κόμβος του σπιτιού, η Samsung προβλέπει ότι οι χρήστες θα ενεργοποιούν ή θα απενεργοποιούν τα φώτα, τους θερμοστάτες ή τις τηλεοράσεις τους μέσω της πλατφόρμας Smart Home της Samsung “SmarThings”.

Εκτός αυτού, όμως, οι τάσεις στη τεχνολογική βιομηχανία οδηγούν στην προώθηση ενός χαρακτηριστικού που έχουν φέρει κάποιοι πάροχοι υπηρεσίων κινητής τηλεφωνίας, αλλά λίγοι από αυτούς είναι πραγματικά σε θέση να υποστηρίξουν: “Call and Message Continuity”, το να υπάρχει μια “συνέχεια” δηλαδή, ένας συγχρονισμός των υπηρεσίων τηλεφωνίας ανάμεσα σε διαφορετικού τύπου συσκευές, μέσω διαδικτύου. Είναι ένα χαρακτηριστικό που θα υπάρχει αποκλειστικά στο Tab S5e προς το παρόν, και θα επιτρέπει στους κατόχους λογαριασμών της Samsung (Samsung accounts) να συγχρονίσουν το Galaxy smartphone τους με το tablet για να λαμβάνουν τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα, εφόσον και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά βέβαια η παραπάνω δυνατότητα εξαρτάται και από τον εκάστοτε φορέα κινητής.

Συνοπτικά μιλώντας, δεν πρόκειται για κάποια τεχνολογική ναυαρχίδα στα tablet, ειδικά για όσους αναζητούν ένα ισχυρό εργαλείο παραγωγικότητας, όπως το Galaxy Tab S4 (που απεικονίζεται παραπάνω), αλλά περισσότερο για μια σύχρονη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων. Έτσι, το Tab S5e θα τιμολογηθεί και ανάλογα.

Το S5e θα διατεθεί σε μαύρο, λευκό και χρυσό χρώμα την Άνοιξη του τρέχοντος έτους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Samsung και από μεγάλα καταστήματα λιανικής ξεκινώντας από τα 399,99 δολάρια. Κάθε αγορά της συσκευής θα έρχεται με δωρεάν 4μηνη συνδρομή στο YouTube Premium και δωρεάν 3μηνη συνδρομή στο Spotify Premium και μόνο για τα νέα μέλη. Εκδόσεις με δυνατότητα LTE θα είναι διαθέσιμες αργότερα μέσα στο έτος.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.