iPad mini Retina, Δυσκολίες στην παραγωγή της οθόνης του

Φαίνετα πως η βασική αιτία για την καθυστέρηση στην διάθεση του iPad mini Retina αφορά σε κάποιο πρόβλημα στην παραγωγή της οθόνης του. Η οθόνη του iPad mini Retina έχει διαγώνιο 7,9 ίντσες και ανάλυση 2048 x 1536 pixels και κατασκευάζεται από τις Sharp και LG Display.

Το πρόβλημα με την παραγωγή έχει σχέση με την τεχνολογία IGZO της Sharp. Ο άλλος προμηθευτής οθόνων για το προϊόν, η LG Display δεν αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα επειδή χρησιμοποίησε amorphous silicon (a-Si) και όχι IGZO. Φημολογείται, ότι η Apple μπορεί να στραφεί στην Samsung και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να παράγει τα panels που υπολείπονται ώστε το tablet να φτάσει στην ώρα του στην αγορά σε επαρκείς ποσότητες.

Η Apple θέλει έτοιμα 15 εκατομμύρια panels για το launch του iPad mini Retina. Αν η Sharp δεν καταφέρει σύντομα να λύσει το πρόβλημα, τότε η Apple θα πρέπει να στραφεί στην λύση LPTS που θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος, ενώ παράλληλα θα μείωνε την παραγωγή. Σε διαφορετική περίπτωση, οι επαναδιαπραγματεύσεις με την Samsung είναι μονόδρομος.

iPad mini Retina, iPad mini Retina, Δυσκολίες στην παραγωγή της οθόνης του

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Προβλημα τους. Ας τα βρουνε.. Κανονικα η sharp πρεπει να φαει ακυρο με τις ατασθαλιες της.

Theodore

Αλλο ειναι το συμερασμα που βγαινει.Οτι η Samsung δηλαδη,ειναι βασιληας στις οθονες.Και γι αυτο, η Απλ την πατησε,αφου δεν ανεθεσε σ αυτην τη δουλεια.

j

Καλά @Theodore είσαι τόσο μεγάλο φαν boy ύπουλες Μ@Λ@……

tech21man

Μιλα για τον εαυτο σου, δεν λεει και τοσο μ234234, οχι καθαρα για τις οθονες αλλα για το γεγονος οτι η apple εξαρταται ακομη και τωρα απο την εταιρεια που τελικα την πατησε κατω παγκοσμιως. Επι καιρο ακουγεται πως θελει να ξεφυγει και να μη φτιαχνει το ταδε Α chip η samsung κτλ, παπαλα εως τωρα.

Αντε και η επομενη πληρωμη για τις πατεντες σε cents του ενος.

Theodore

Το τηλεφωνο μου,ειναι ενα Samsung Note 2,το οποιο και δεν σκοπευω να αλλαξω,γιατι ειναι κορυφη,και οι υπολογιστες μου,ειναι εκτος απο το desktop,ενα λαπτοπ Dell,και το iPad Air,που το αγορασα προχτες,σε αντικατασταση του 4,που ειχα.
Αρα,τα περι φαν μπου,πανε στα σκουπιδια οπως καταλαβαινεις…

Markos

Η LG έχει ήδη διαψεύσει ότι χρησιμοποιεί a-Si αντί IGZO, λέγοντας ότι δε θα είχε νόημα η παραγωγή προϊόντος με δυο διαφορετικές τεχνολογίες στην οθόνη.
Το πρόβλημα δεν είναι της τεχνολογίας IGZO αλλά της Sharp.

j

@tech21man δίκιο έχεις αλλά το ποστ του ρου @Theodore
Είναι άκυρο στου φουλ. Χα.τις καλύτερες οθόνες τις έχει η Sammy. LG sharp Japan display την κάνουν σκόνη στην οθονια

tomtik

Αν δεν υπάρχει επάρκεια τα Χριστούγεννα θα κάνει το techblog έναν διαγωνισμό με ένα κομμάτι;Δεν βλέπω άλλο τρόπο να την αποκτά κάποιος από όσους θέλουμε να την αγοράσουμε πριν το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.