Η Sony Mobile θα παρουσιάσει 12ιντσο Android tablet [φήμες]

Φήμες θέλουν την Sony Mobile να παρουσιάζει tablet με οθόνη 12 ιντσών κάπου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από προμηθευτές ηλεκτρονικών εξαρτημάτων με έδρα την Ταϊβάν. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι θα είναι high-end μοντέλο με πενάκι (stylus) και στόχευση την αγορά των επαγγελματιών γραφικών τεχνών.

Στην Ιαπωνία το brand VAIO εξακολουθεί να παρουσιάζει φορητούς υπολογιστές και πρόσφατα εμφανίστηκε εκεί ένα 12ιντσο tablet (12.3″) με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και λειτουργικό σύστημα Windows 8.1.

Εδώ όμως οι πληφορορίες επικαλούνται την Sony Mobile που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να περιμένουμε ένα Android tablet.

Sony 12inch tablet, Η Sony Mobile θα παρουσιάσει 12ιντσο Android tablet [φήμες]

Sony 12inch tablet, Η Sony Mobile θα παρουσιάσει 12ιντσο Android tablet [φήμες]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George E.

Ενδιαφέρον το tablet αν ισχύει, αλλά με ένσταση στο λειτουργικό. Αν θες επαγγελματική χρήση τα Windows είναι μονόδρομος για την ώρα. Για όποιον έχει εμπειρία από surface καταλαβαίνει. Εξάλλου στο Android υπάρχουν οι προτάσεις των Γιαπωνέζων…

Τομ

Επαγγελματικη χρηση windows. Σοβαρη χρηση για τα γυρω γυρω ios. Επομενως;

Αλέξανδρος

@Tom τα θες και τα λες; Σοβαρή χρήση για ένα λειτουργικό που δεν κάνει δύο πράγματα ταυτοχρόνως;
Έχουμε θέμα….

Haris M.

Κανουν rt (tablet)

Αλέξανδρος

@Haris M. συμφωνώ, απλά εκεί έχουμε θέμα με τις εφαρμογές και ότι είναι καρακλειδωμένο από τη μαμά Ms.

Τομ

Αλεξανδρε υπαρχουν πολλες εφαρμογες στο app store για επαγγελματικη χρηση και πολλα λογισμικα εταιρων που τρεχουν σε ipad τα οποια τα δουλευουν εργαζομενοι. Αν τωρα εσυ επαγγελματικη χρηση εννοεις κατι αλλο απο επαγγελματικες εφαρμογες δεν καταλαβαινω και παρακαλω εξηγησε μου. Δεν ειπαμε να στησεις GIS σε ipad αλλα για καποια πραγματα χρησιμευει. Τα android tablet που χρησιμευουν επαγγελματικα; Να εχεις email και browser ανοιχτα την ιδια στιγμη; Μπα..

Αλέξανδρος

Tom επειδή εγώ είμαι όντως επαγγελματίας και έχω γραφείο ανελκυστήρων στη Θεσσαλονίκη μπορώ να σου πώ με βεβαιότητα ότι με ένα android tablet ή και phablet μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.
Επαγγελματικό εργαλείο είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και δυο πράγματα ταυτοχρόνως π.χ είσαι στο internet και θες να γράψεις επιτόπου μια σημείωση ή να ανοίξεις μια αριθμομηχανή ή να μιλάς στο skype και παράλληλα να ψάχνεις ένα αρχείο στο file manager κ.τ.λ
Επαγγελματικό εργαλείο δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να διαβάσει ούτε ένα στικάκι ή ένα σκληρό δίσκο και πόσα άλλα που δεν μπορεί να κάνει.
Αν νομίζεις ότι έτσι κάνεις τη δουλειά σου φίλε μου κάνεις λάθος.
Κυρίως χρειαζόμαστε word,excel και pdf οι περισσότεροι. Τώρα αν κάποια θέλει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους υπαλλήλους της και δεν υπάρχει στο android ή το θέλει η εταιρεία μόνο για ios αυτό είναι άλλο θέμα.
Πάντως στο δικό μου τον κλάδο (και στους περισσότερους) οι περισσότερες εταιρείες θα φτιάξουν πρόγραμμα για android και ξέρεις γιατί, διότι οι android συσκευές είναι φθηνές και σίγουρα έχουν όλοι από μια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.