Surface Pro 3: Το πιο γρήγορο tablet, ακολουθούν iPad Air 2, Nexus 9

Με την μάχη των tablet να μαίνεται εδώ και χρόνια, πολλές εταιρείες έχουν παρουσιάσει τις δικές τους εναλλακτικές οι οποίες θέλουν να πείσουν τους χρήστες ότι είναι οι πιο δυνατές και γρήγορες. Ποιο είναι όμως το πιο γρήγορο tablet από τις ναυαρχίδες που κυκλοφορούν στην αγορά;

Αυτό φαίνεται να είναι το Surface Pro 3 της Microsoft, το οποίο στο Geekbench έφτασε τους 5069 πόντους, ακολούθησε το iPad Air 2 με 4046 πόντους, 20% λιγότερο από το tablet της Microsoft.

Το Surface Pro 3 είχε τον Core i5, υπάρχουν εκδόσεις με Core i3 και Core i5. Παρόλα αυτά οι επεξεργαστές αυτοί είναι desktop-grade επεξεργαστές, πράγμα που ίσως εξηγεί την διαφορά αυτή στην απόδοση. Παρόλο που έχει 12 ιντσών QHD οθόνη, το Windows tablet καταφέρνει να έχει 9 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας όσο δηλαδή και το iPad Air 2. Στην τρίτη θέση έρχεται το Nexus 9 της Google με 3537 πόντους.

1. Microsoft Surface Pro 3 128GB i5: 5069
2. Apple iPad Air 2: 4046
3. Google Nexus 9: 3537
4. Amazon Kindle Fire HDX 8.9 2014: 3060
5. Apple iPad Air 32GB wi-fi: 2687
6. Samsung Galaxy Tab Pro 10.1: 2650
7. Samsung Galaxy Tab S 10.5: 2594
8. Asus MEMO Pad 7 ME572C: 2351
9. Tesco Hudl 2: 2084
10. Apple iPad mini 3: 1790

Surface Pro 3: Το πιο γρήγορο tablet, ακολουθούν iPad Air 2, Nexus 9, Surface Pro 3: Το πιο γρήγορο tablet, ακολουθούν iPad Air 2, Nexus 9

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
b16bkostas

Αυτό που έχει κάνει η Microsoft είναι εκτός συναγωνισμού;

Darth

απο την αλλη 1000 ευρω για tablet…… είναι μεγάλη υπερβολή……..

Λεόντιος

δλδ σύγκριναν 64 desktop CPU με Arm ?? τί περίμεναν ?

azriel84

Η είδηση εδώ πέρα, είναι πως ένας mobile επεξεργαστής όπως ο -περσινός- Α8Χ καταφέρνει να είναι 20% πιο αργός από έναν καθαρά desktop επεξεργαστή. Χώρια που το iPad είναι 30% πιο λεπτό, έχει το μισό βάρος, σχεδόν μισή τιμή και ίδια αν όχι καλύτερη οθόνη. To Surface είναι ένα πολύ δυνατό υβρίδιο tablet-ultrabook και η σύγκριση με αμιγώς καθαρά tablet δεν στέκει και τόσο ειδικά όσο σκέφτομαι τι μπαταρία ή επεξεργαστή θα μπορούσε να βάλει η Apple ή η Samsung εν έτη 2015-2016 σε ένα tablet με σχεδόν 10mm πάχος και 0.8kg βάρος…

One

To Z4 tablet που ειναι πανάλαφρο 389g και με 17 ωρες μπαταριά δεν το εχει στη λίστα και βγάζει πρωτο το Surface Pro 3 στα 800g και 9 ωρες μπαταρία και τριπλάσια τιμη. Ελεος…

Αλλο πράγμα το ταμπλετ και αλλο το λαπτοπ που ειναι το Surface Pro.

Karxarias

To tablet της xiaomi αν δεν κάνω λάθος είναι ανάμεσα στα πιο δυνατά. Ας με διορθωσετε αν το έχω μπερδέψει

Darth

@azriel84 οχι και desktop……… undervolted mobile(laptop) cpu ειναι… που ειναι μόνο μια σκια απο εναν desktop cpu

m f

Συγκρίνουμε μήλα με πορτοκαλια.Ταμπλετ το surface???

george

παιδια μια ερωτηση απο εναν ασχετο.δηλαδη οταν λεμε ας πουμε 8core επεξεργαστης σε smartphone δεν εχει καμια σχεση σε δυνατοτητες με καποιον σε pc;ηθελα να την κανω αυτη την ερωτηση γιατι εχω ενα pc με 2πυρηνες στα 2,4 ghz με 4 γιγα ram κ ο φιλος μου πχ ενα note3 4πυρηνες στα 2,3 ghz 3 μνημη ram κ στο browsing για παραδειγμα οχι δεν εχουν επαφη ειναι σαν αμαξι με ποδηλατο.ιδικά βαριες σελιδες οπως π.χ sport24 με τα διαφημιστικα τα βιντεακια κ αλλα τετοια (παντα σε desktop εκδοση η σελιδα οχι mobile για το note) η διαφορα ειναι χαοδης.παιζει ρολο ο ογκος το οτι ειναι πιο μεγαλοι των pc;το οτι το ενα ειναι windows desktop κ το αλλο android παιζει κ αυτο;

Xristos

Το mipad της xiaomi 4core στα 2, 2 και 2g ram Nvidia k1 στα 230 ευρώ
Σε Πια Θεσει ειναι

Μανώλης

Πες τα ρε Darth.. Οι επεξεργαστές που φοράνε τα Surface είναι ULV (ultra low voltage) και δεν έχουν καμία σχέση με full desktop επεξεργαστές.. Η είδηση είναι το ότι η Microsoft κατάφερε να κάνει ένα ultrabook τόσο μικρό, φορητό και με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.. Όσο για την παραγωγικότητα που προσφέρει ένα Surface σε σχέση με ένα iPad ή ένα Android tablet είναι μέρα με την νύχτα.. (Υπόψιν, το tablet έχω είναι Android)

Makis

@azriel84

Ακριβώς….και μιλάμε σύγκριση με το pro, όχι το απλό surface 3, και μάλιστα με i5 και όχι i3. Εξαιρετικός ο Α8Χ!!!

John

@One
Ξεκόλλα από την Sony επιτέλους , υπάρχουν και άλλες μάρκες, το Surface είναι εξαιρετικό (αλλά και πολύ ακριβό). Πρόσφατα παρουσίασε η HP και την σειρά X2 για το 2015 με αρκετά δυνατά μοντέλα.

Agnostos13

Surface=Laptop με εξωτερικο πληκτρολογιο…

Καμια επαφη με τα παραδοσιακα tablet σε:
-Διαστασεις
-Βαρος
-Αρχιτεκτονικη
-Τιμη

Μαλλον με τα ultrabook θα επρεπε να το συγκρινουν!

Λεόντιος

το θέμα είναι το instruction set των CPU/soc δεν συγκρίνονται windows family με iOS κ android
δεν συγκρίνεται Βάνκελ κινητήρας με ατμοσφαιρικό με κμπρέσορ με τούρμπο στα ίδια κυβικά π.χ.
δεν μπορεί το pure android με το bloarware android με τ custom ROM στην ίδια πλατφόρμα/κινητό να είναι ίδιο !!!!

One

@John Πες μου πιο ελαφριά tablet στις ίδιες δυνατότητες και θα ξεκολλησσω. Δε το θέλω και είμαι κολλημένος.

nik

Το surface pro είναι ένα φοβερό εργαλείο, τα υπόλοιπα είναι παιχνιδομηχανές, τπτ παραπάνω.

GiannisMix

Το surface είναι τρελό εργαλείο αλλά μη το συγχέουμε με desktops ή laptops. Έκαστος στο είδος του. Και το surface είναι μια κατηγορία μόνο του κυριολεκτικά.
note: το Asus Transformer T100 TAL που έχω πόσο μεγάλες διαφορές έχει από το surface στη πράξη ρε παιδιά υπό τη συνθήκη ότι δεν χρησιμοποιώ προγράμματα όπως AutoCAD κ. α.

ΚΝ

λογικο ειναι το surface να ειναι καλυτερο γιατι ειναι ενα επαγγελματικό εργαλείο και για όποιον θελει κατι παρόμοιο. Όσο για τα χρήματα το iPad air2 με 128 μνημη ειναι στα 800+ και αν βαλεις καποιο πληκτρολογιο ή και δυνατότητα για να παιρνει καποιο στικακι ξεπερνάει 1000+.
Κατι παρόμοιο με λιγότερες δυνατότητες συμφωνώ ειναι το Asus tranformer που ειδικα πριν λίγους μηνες έδινε και γνήσια office 2013 για παντα και προσωπικά το προτινα σε πολλους φίλους και οπως μου είπαν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.
Τωρα αν κάποιος θέλεις απλα διάβασμα, Ίντερνετ και παιχνίδι υπαρχουν αρκετές επιλογες και εδω το iPad Air ειναι πολυ καλη επιλογή οπως και Samsung A κτλ.
Εγω προσωπικά προτίμησα πριν 1 να παρω το iPad Air και ειμαι ικανοποιημένος πλήρως για αυτο πιυ το ήθελα, τωρα πιστεύω υπαρχουν περιςςοτερες επιλογες σε αυτες τις τιμες.

tolkien

@azriel84 Κουλαρε και λιγο. Το ipad οπως και το android δεν μπορει να ειναι καλυτερο απο ενα λειτουργικο οπως ειναι αυτο την microsoft (πχ Windows 7 , 8.1, 10) που μπορεις να κανεις οτι θελεις. Τωρα αν εσενα δεν σε νοιαζει πως μπορεις να κανεις παπαδες σε ενα λειτουργικο και σε νοιαζει που ειναι ποιο λεπτο 20% ειναι καθαρα λαθος για μενα.
Εγω εχω αγορασει και το ipad air 2 64gb και το surface pro 3 i5 128 gb και μπορω να πω οτι το ipad air 2 το εχω για απλα πραματα (fb, skype,youtube και mini games) ενω με το surface pro 3 τα πραγματα που μπορεις να κανεις δεν συγκρινονται.
ΟΣΟ για την τιμη που ειπε καποιος παραπανω, ΑΜΑ το ψαξεις καλυτερα δεν κανει 1000 ευρω αλλα πολυ λιγοτερα (και δεν ειναι καθαρα tablet ωστε να λες να δωσεις 1000 ευρω για tablet, αλλα με το cover γινεται αψογω laptop. Αρα τα λεφτα για αυτο που αγοραζεις ειναι μια χαρα. Και παλι μιλαω οτι οποιος το ψαξει το βρισκει με λιγοτερα απο 1000 ευρω την i5 εκδοση.

ακις

Εγώ έχω το ipad air 2 64gb και το χρησιμοποιώ για μουσική, σε dj φάση όσο και σε επίπεδο editing.Μέχρι τώρα δεν έχει κολλήσει πουθενά με ανοιχτά ως και 4 προγράμματα μουσικής.
Θεωρώ πως είναι πολύ δυνατό tablet και χωρίς lag μπορείς να παίξεις midi πλήκτρα άνετα. Πάντως για μένα η αυτό που μετράει είναι πως το software με το hardware έχουν δέσει τόσο καλά ώστε να μπορεί να χειριστή audio αρχεία με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικα .Για μένα το κορυφαίο tablet στο 2015.

azriel84

@Darth έχεις δίκιο αλλά και πάλι ARM επεξεργαστής vs Intel είναι, όπως και να το κάνουμε έχει διαφορά 🙂

@tolkien Ακριβώς σ’αυτό που λες στηρίζω τον ισχυρισμό μου πως δεν υπάρχει σύγκριση Surface Pro 3 με iPad γιατί είναι κάτι διαφορετικό και σε επίπεδο hardware και σε διαστάσεις και σαν κατηγορία. Φυσικά όταν θέλω να κάνω απλά πράγματα θα τα κάνω με το iPad που είναι πιο φορητό και πρακτικό από το Surface και αν θέλω full Windows θα πάρω το νέο υπέρλεπτο Macbo…εεε συγγνώμη, το νέο υπέρλεπτο Yog…εεε πάλι συγγνώμη, το Surface Pro 3 εννοώ. Το έπιασες που το πηγαίνω 🙂

dimitrisdim14

Παιδιά πολύ ωραίο μηχάνημα το iPad air 2 … Το έχει ένας φίλος μου και είναι πολύ γρήγορο και δυνατό … Τρέχει τα πάντα χαλαρά μέσα από το στορ … Αλλά μέχρι εκεί ! Ένα άλλο φιλαράκι που έχει το pro3 ειναι μεγαλύτερο και πιο ογκώδες αλλά ρε παιδιά κάνει τα πάντα … Τρέχει ότι γουστάρει … Έχει βάλει μέσα μέχρι και emulator και παίζει εφαρμογές αντροιτ … Και σε τιμές δεν έχουν και μεγάλες διαφορές όπως λένε και από πάνω …

X

Στα λεφτά του Surface 3 παίρνεις Ipad 2 Air + Asus t100 – Και έτσι έχεις το καλύτερο Tablet(Ipad) και ένα πολύ αξιόλογο Wndwos Tablet που κάνει τα πάντα και έχει 12 ώρες αυτονομία. Better Luck next time MS

Χ

Και θα περισσέψουν και 100 για ένα Android :)))))))

mariam

Δεν περνεις τπτ κι εχεις το κεφαλι σου ησυχο….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Microsoft Microsoft Surface Pro 3 Surface Pro 3

Microsoft Surface Pro 3: Νέο update ευελπιστεί να διορθώσει το πρόβλημα μπαταρίας

Από το καλοκαίρι οι χρήστες του Microsoft Surface Pro 3 ξεκίνησαν να παραπονιούνται για προβλήματα με την μπαταρία των Microsoft Surface Pro 3, η οποία κρατούσε λιγότερο απ΄ότι θα έπρεπε κανονικά.

Tablets Google HTC Nexus 9

Nexus 9: H HTC σταματά την παραγωγή του tablet

Η HTC, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του Nexus 9 tablet για λογαριασμό της Google, επιβεβαίωσε και επίσημα μέσω του CNET ότι σταματά την παραγωγή του tablet. To Nexus 9 είχε ανακοινωθεί μαζί με το Nexus 6 τον Οκτώβριο του 2014.

Business Apple iPad iPad Air 2

Apple: Η σειρά του iPad mini είχε τις καλύτερες πωλήσεις στα iPad

Λόγω της ολοένα αυξανόμενης δημοφιλίας των phablets, οι πωλήσεις των tablet επηρεάστηκαν και σημείωσαν σημαντική πτώση. Από την πτώση αυτή δεν μπόρεσε να γλιτώσει ούτε και η Apple, που τα προηγούμενα χρόνια πήρε μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

News Android Smartphones Nexus 5 Nexus 6

Android 6.0 Marshmallow αναβάθμιση για Nexus 5, 6, 7 και 9

Κάτοχοι των Nexus 5 και Nexus 6 smartphones και Nexus 7 και Nexus 9 tablets μπορείτε από σήμερα να αναβαθμίσετε σε Android 6.0 Marshmallow. Συγκεκριμένα θα πρέπει να είστε σε θέση να flasάρετε τη συσκευή σας αλλά αυτό είναι κάτι σχετικά συνηθισμένο στους περισσότερους Nexus users.