Πτώση στις παραγγελίες tablet κατά 12.6% το τρίτο τρίμηνο του 2015

Ο κόσμος φαίνεται να γυρνάει σιγά σιγά την πλάτη στα tablet μιας και οι παραγγελίες σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκονται σε καθίζηση αφού μειώθηκαν κατα 12.6% στο τρίτο τρίμηνο του 2015. Η μείωση αυτή παρατηρείται για τέταρτη φορά στη σειρά, γεγονός που δείχνει την κρίση στην αγορά των Tablet.

Τα στατιστικά στοιχεία της International Data Corporation (IDC), εταιρείας ερευνών, δείχνουν ότι όλοι οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν πρόβλημα μιας και οι παραγγελίες των tablet μειώνονται συνεχώς για τέταρτο τρίμηνο στη σειρά, με το ποσοστό της μείωσης να φτάνει το 12.6% και τις παραγγελίες στα 48.7 εκατομμύρια συσκευές.

Πιο συγκεκριμένα, αν ρίξουμε μια ματιά στην Apple, που διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, θα δούμε ότι αυτό συνεχώς μειώνεται μιας και την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι βρισκόταν στο 22.1% με 12.3 εκατομμύρια συσκευές, ενώ φέτος μειώθηκε στο 20.3% και τα 9.9 εκατομμύρια συσκευές. Και δεν είναι η μόνη, αφού και η Samsung υπέστει απώλειες μιας και μειώθηκαν οι παραγγελίες από τα 9.7 εκατομμύρια στα 8 εκατομμύρια συσκευές με το μερίδιο αγοράς να υποχωρεί από το 17.4% στο 16.5%.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές ενώ σημαντική είναι η αύξηση των λοιπών κατασκευαστών οι οποίοι, αθροιστικά και όχι μεμονωμένα, κατέχουν το 49.1% της παγκόσμιας αγοράς των tablet. Τα στοιχεία σίγουρα δεν είναι ενθαρρυντικά αφού παρατηρείται μείωση του ενδιαφέροντος για την αγορά των tablet, κάτι που πολλοί θα θεωρήσουν φυσιολογικό μιας και το μέγεθος των smartphone αυξάνεται συνεχώς.

Πτώση στις παραγγελίες tablet κατά 12.6% το τρίτο τρίμηνο του 2015, Πτώση στις παραγγελίες tablet κατά 12.6% το τρίτο τρίμηνο του 2015

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Εμφανιζεται λογικη συμπιεση μιας και υπαρχει “κανιβαλισμος” απο τη μια πλευρα με τα Smartphone τυπου phablet να κερδιζουν μεριδιο και απο την αλλη τα laptop και ultrabooks να εχουν μειωσει τιμες (και επιδοσεις) για να κεδισουν και παλι την χαμενη τους δημοτικοτητα…
Ωστοσο κατ’ εμε πρεπει να υπαρχει σαφης διακριση στις χρηστεις:
-Smartphone (μεχρι 5″) πολυεργαλειο γενικης χρησης μεγιστης φορητοτητας
-Tablet (9-12″) internet, multimedia, ελαφρυες εφαρμογες γραφειου
-Laptop (13-17″) προηγμενες εφαρμογες γραφειου, εφαρμογες απαιτησεων

chris

Ειναι λογικο να συμβαινει γιατι δεν υπαρχει λογος αν εχεις αγορασει ταμπλετ (οχι της πλακας των 100 ευρω) την τελευταια τριετια να το αλλαξεις…
πιο πολυ απο αποψη software ειναι ελαχιστες οι εφαρμογες που χρειαζονται “δυναμη”
για καποιους ειναι προεκταση”επαγγελματικη” του υπολογιστη τους
για αλλους ειναι για χαβαλε στον καναπε η στο κρεβατι
οι “αναγκες” που δημιουργηθηκαν με τον ερχομο των tablet
προς το παρον ειναι καλυμενες

Χρηστος

Εχω εδω και 1.5 χρονο το g pad 8.3 και πραγματικά δεν υπαρχει αξιος αντικαταστάτης…. Το πηρα μολις 270 ευρω και πραγματικα εβγαλε τα λευτα του

makis88

Αυτό που λέει ο Χρήστος παραπάνω εγώ το βλέπω και για το smartphone μου. Έχω το xperia t τρίτη χρονιά και δεν βλέπω κάποιο λόγο να το αλλάξω αν δεν τα φτύσει. Ότι θέλω να τρέχει το τρέχει και τέλος. Και το ipad mini 1 το ίδιο. Έλεος με την ανούσια καταναλωτική μανία και το marketing. Οι ανάγκες που καλύπτουν έχουν καλυφθεί εδώ και καιρό.

Nick

Ε τώρα τα κινητά είναι phablet παλιότερα είχαν πέραση τα tablet που τα κινητά είχαν μικρή οθόνη δεν νομίζω με ένα 5.5″ κινητό να χρειάζεται ένα tablet κάτοχος και των 2 αν και από tablet προτίμησα windows.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.