Παγκόσμια αγορά tablets, iPad -> Android -> Windows

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics για την επικρατούσα κατάσταση στην αγoρά των tablets το τελευταίο τρίμηνο του 2011, όπως ήταν αναμενόμενο τα iPad βρίσκονται στην πρώτη θέση και ακολουθεί το Android ενώ στην τελευταία θέση και πολύ μακριά από τον πρώτο και το δεύτερο βρίσκονται τα Windows. Οι πωλήσεις iPad και Android tablets σημειώνουν αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 με την ψαλίδα να μειώνεται ελάχιστα και τα Android να τσιμπάνε συγκριτικά μεγαλύτερο ποσοστό.

Δυνατά στο παιχνίδι αναμένεται να μπει και η Microsoft με τα αναμενόμενα Windows 8 tablet μέσα στο 2012.

, Παγκόσμια αγορά tablets, iPad -> Android -> Windows

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
md03582

οσοι εχουν λεφτα 1)παίρνουν gadget, κατα την γνωμη μου πολλες φορες αχρηστα, και 2)apple γιατι αφου εχουμε λεφτα πρεπει να τα δειχνουμε κιολας ειδικα στις καφετεριες που εχει και γκομενακια. ωστοσο ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει λεφτα, εχει εναν σταθερο υπολογιστη ή ενα λαπτοπ (με windows) κανει μια χαρα την δουλεια του και ουτε καν το σκεφτεται να αγορασει ταμπλετ. Οταν βγουν τα windows 8 πιστευω οτι οσοι μπορουν να αγορασουν ταμπλετ και δεν ειναι φαν τις apple θα προτιμησουν windows γιατι το metro ui βολευει απιστευτα σε οθονες αφης σε αντιθεση με τα win7, και γιατι ειναι windows, δοκιμασμενη και αξιοπιστη συνταγη. πιθανον μαλιστα ο κοσμος να προτιμησει την αγορα ταμπλετ απο λαπτοπ, εφοσον κυμαινονται σε λογικες τιμες

Vasilis

H Microsoft θα βρει τον δρόμο της πάλι και θα γίνει No 1 στα tablets σαν OS. Αν βέβαια αποφασίσει να υπάρχει συμβατότητα προγραμμάτων με αυτα του PC οι MS ταμπλέτες θα πάρουν φωτιά!

Μάριος

Τα πράγματα είναι απλά : Αυτή τη στιγμή το ipad2 σε αναλογία του τί προσφέρει με το πόσο κοστίζει είναι μακριά από τους ανταγωνιστές του. Ένα σκηνικό εντελώς διαφορετικό με αυτό των κινητών τηλεφώνων όπου τα apple είναι εντελώς overpriced σε σύγκριση με τα android.
(Πάντοτε η προσωπική μου άποψη)

Solon

Όπως είπαμε φέτος είναι η χρονιά των Android tablets. Θα μπούνε παντού και θα πλησιάσουν τα ποσοστά του iPad. Του χρόνου θα το ξεπεράσουν. Ο μοναδικός αστάθμητος παράγοντας είναι τα Windows tablet και πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο συμβατά θα είναι με τις x86 και x64 εκδόσεις. Αν κυκλοφορήσουν σε λογικές τιμές μπορούν να χτυπήσουν στα ίσια το Android και σταδιακά να το αντικαταστήσουν αφού τα Windows είναι πολύ ποιο πλήρες λειτουργικό.

syngi

Δεν βλεπω το λογο να αγορασει καποιος tablet με android λειτουργικο (ακομα και αν κοστιζει 100 ευρω). Μου φαινεται πως τα ποσοστα της apple θα παραμεινουν οπως εχουν και θα υπαρξει μια αλματωδης αυξηση στα windows 8 tablet. Προσωπικα περιμένω την ελευση του ipad 3 και οταν ψωφισει το laptop μου να παρω και ενα windows 8 tablet για να το αντικαταστησω.

teo

εγώ δεν βρίσκω το λόγο να αγοράσει κανεις ένα iPad με τόσες απαγορευτικές ταμπέλες που έχει..Είναι ένα iPhone με μεγαλύτερη οθόνη τίποτα παραπάνω.Ένα Asus η ένα Acer μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα και σε ποιο καλή τιμή.
με USB,USB mini,HDMI,άπειρες εφαρμογές δωρεάν τι άλλο να ζητήσεις?

ιορδάνης

φίλε τεό και το φλας μην ξεχνάς. Βλέπεις ποδόσφαιρο στο ίντερνετ, παίζεις παιχνίδια φλας και τα βίντεο στα σαΐτ. Οι ταινίες copy paste για να περαστούν, sd card κάποια μοντέλα, usb. Συγνώμη κιόλας, να δώσεις 500 ευρώ και να μην τα έχεις όλα αυτα; εντάξει, στο κινητό ας το καταπιείς. Σε pad όμως είναι μαζοχισμός.

teo

@ιορδανης εχεις απολυτο δικιο..ειναι πολλα τα + και τα ξεχασα.

Kaltsonis

Ευτυχώς που όλο το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκει τα plus του iPad και το έχει φέρει στην 1 θέση.

George

@ιορδανης Συμφωνω απολυτα. Το ταμπλετ ειναι ενα ειδος συσκευης h οποια με λιγα λογια ειναι παιχνιδια, ιντερνετ και πολυμεσα. Εχει πολυ μεγαλη σημασια να μπορεις να κατεβασεις απο το ταμπλετ ενα τραγουδι απο το ιντερνετ (youtube) να στο στειλει καποιος απο το κινητο του με bluetooth ή ακομα και να μεταφερεις μια συλλογη 2gb απο ενα σκληρο δισκο μεσω usb ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ή iTunes. Επισης ακομα και οι βασικες εφαρμογες να μπορει να αντικαθιστανται απο εφαρμογες τριτων καλυτερες ανεβαζοντας ετσι την λειτουργικοτητα της συσκευης (αναφερομαι στην πολιτικη της apple οπου οτι μοιαζει με τις εφαρμογες της δεν εχεi λογο στο appstore…) @Kaltsonis Αν κανεις ενα διαγραμμα και δεις τις ευθειες που σχηματιζουν τα παραπανω δεδομενα θα καταλαβεις οτι σε ενα- εναμιση χρονο τα Android tablet θα ειναι πολυ μπροστα. Και ακομα δεν πωλουνται ICS που αναμενεται να δωσουν οχι μονο μεγαλη ωθηση στις πωλησεις αλλα κυριως στο ευρος και την ποιοτητα των εφαρμογων (που ως τωρα η google μειονεκτει). Εχω χρησιμοποιησει ipad και πραγματικο του επιτευγμα ειναι οτι εχει μια αισθηση “wow” ή “magic” προφανως λογω GUI. Αυτο ειναι αδιαμφησβητο γεγονος. Ομως γεγονος ειναι οτι αμα δεν εισαι ο μεσος χρηστης αλλα τεχνολιγικα πιο απαιτητιτκος τοτε δεν μπορεις… Συνέχεια »

Solon

@ kaltsonis σε σχέση με ποια προϊόντα είχε plus το iPad αφού ξεκίνησε χωρίς αντίπαλο; Κανένας δεν αμφισβητεί ότι το iPad δημιούργησε την κατηγορία αλλά ακριβώς για αυτόν τον λόγο προηγείται στην αγορά και για κανέναν άλλο. Όπως έγινε με όλα τα προϊόντα της Αpple έτσι θα γίνει και με τα tablets. Τον πρώτο χρόνο σαρώνει με το καινοτόμο προϊόν της (ουδείς το αμφισβητεί αυτό), τον δεύτερο την έχουνε αντιγράψει, τον τρίτο την έχουνε ξεπεράσει. Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα το iPod που λόγο iTunes παραμένει στην κορυφή. Κατά τα άλλα πάντα έτσι γίνεται και αυτό θα γίνει και τώρα. Το μόνο ερώτημα είναι ποιο λειτουργικό θα την ξεπεράσει αφού όπως είπαμε τα Windows είναι μέχρι στιγμής αστάθμητος παράγοντας. Κι όσο για τα plus του iPad σε σχέση με τα Android tablets κάτσε μόνος σου και κάνε μια λίστα για το τι μπορεί και το τι δεν μπορεί να κάνει το κάθε μηχάνημα. Θα καταλήξεις με μια τεράστια λίστα υπέρ του Android και θα διαπιστώσεις πως λειτουργίες που τις έχουνε κινέζικα των 150 ευρώ για το iPad των 600 ευρώ είναι αδιανόητες!!! Ακόμα υπερέχει στις εφαρμογές αλλά η διαφορά αυτή καλύπτεται ταχύτατα από το Android Market.

syngi

Τα περισσοτερα απο αυτα που γραφονται γινονται απο το ipad (μαζι με jailbreak ή και χωρις με αλλους τροπους). Εχει το android itunes για αγορες τραγουδιων και ταινιων κτλ;;(μπορεις βεβαια να κατεβασεις και δωρεαν μουσικη με αλλα application). Εχει ibooks;; Εχει textbooks;;Εχει icloud ;; εχει newsstand;; εχει το οικοσυστημα των συσκευων της apple;;κτλ… Το android δυστυχως εχει λιγο απ’ολα και στο προσφερει με το χειροτερο δυνατο τροπο.Λιγο απ’ολα και τπτ δεν ειναι καλυτερο. Προσπαθειτε να συγκινετε το appstore με το android market ;;;; Σε τι ακριβως ;; στην ποιοτητα των εφαρμογων στο καθε τομεα;; στο πως αποτυγχανει καποιος να φτιαξει ενα σωστο application, καλογραμμενο και customized για την συσκευη σου ; ή μηπως πιστευτε οτι εχει μελλον το android market οταν στο appstore κερδιζουν 4 δις οι προγραμματιστες ;; Εχει φτιαξει κανενας την απλοτητα και τελειοτητα ενος περιβαλλοντος οπως το ios ;; το ipad ειναι κορυφαιο σε οποιοδηποτε τομεα και να το χρησιμοποιεις. Ειτε στην εκπαιδευση ειτε επαγγελματικα ειτε ψυχαγωγικα. Το γεγονος οτι μια εταιρια μονη της μπορει να κερδισει εκατονταδες αλλες που βγαζουν ενα tablet και του βαζουν ενα android λειτουργικο ειναι αθλος. Και για καταλαβατε που ακριβως βρισκεται ο ανταγωνισμος δειτε αυτο https://www.iphonehellas.gr/33017/ipad-market-chitika/ .. Πιστευω σε 2 -3… Συνέχεια »

ιορδανης

syngi, να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι fan κανενός. Απλά όταν πριν ένα μήνα έδωσα 450€ ήθελα να πιάσουν τόπο. Πήρα λοιπόν το samsung 8,9. ελαφρύτερο, καλύτερα ηχεία, καλύτερο display, τα πλεονεκτήματα που σου γράφουμε παραπάνω.1) μου γράφεις ότι με jailbreak μπορείς και εσύ. Να χάσω εγγύηση συσκευής 450€;;; 2) itunes, ποιος μαλ… αγοράζει ταινίες και μουσική και ibooks; και δεν τα κατεβάζω; textbook, cloud υπηρεσίες έχει. newsstands δεν ξέρω τι είναι. Τα apps του android είναι πλέον μια χαρά. Και τέλος σε πληροφορώ, με κάθε ειλικρίνεια (δεν δουλεύω στην samsung, την έχω γραμμένη με την καλή έννοια όπως και αυτή εμένα) ότι, ότι κάνει, το κάνει smooth, όχι με το user expirience που το κάνει η apple, ε και;;;

telas

@syngi: καλέ μου άνθρωπε το itunes το έφερες στο παράδειγμα σου σαν πλεονέκτημα;

Ερμής

Κώστας Βλαχάκη θέλω να σε ρωτήσω για το Asus Eee Pad Transformer Prime αν θα έρθει σε περισσότερα ελληνικά καταστήματα ( https://www.skroutz.gr/s/428202/Asus-Eee-Pad-Transformer-Prime-TF101-Tegra-3-32GB.html ) και σε χαμηλότερη τιμή ( περίπου 100 κάτω) ? Ετοιμάζομαι να αγοράσω tablet και τείνω να αγοράσω το Asus Τransformer το πρώτο, που κάνει 400 από multirama. Τι μου προτείνεις, για την αγορά που πρόκειται να κάνω. Επίσης πρέπει να έχω αγοράσει tablet πριν από τις 6 Μαρτίου.
Ευχαριστώ!!!!

Kaltsonis

Αραγε είναι τυχαίο που η Apple είναι η δεύτερη εταιρεία στο κοσμο σε κεφαλαιοποίηση πίσω πο την πετρελαϊκή Exxon. Απορώ αφού λέτε οτι οι αλλες εταιρίες παράγουν καλύτερα προϊόντα απο την Apple.

Γιώργος

@Kaltsonis Και πριν ήταν η Microsoft. Αυτά αλλάζουν. Εάν καποιος δει τα νούμερα μπορει να κάνει προβλέψεις ότι η Microsoft θα επανέλθει. Επίσης όταν η Apple πέρασε μπροστά τα δυναμικά της στοιχεία έδειχναν μεγάλα έσοδα απο πωλήσεις εφαρμογών τραγουδιών κτλ. H google τωρα μπαίνει και αυτή σε αυτό το παιχνίδι… Δηλ. από τη μία προσπαθεί να εκτρέψει τη διανομή εφαρμογών απο δωρεάν (που κυριαρχούν στο Andoid) σε ποιοτικότερες επι πληρωμή. Από την άλλη με το google music θα πουλάει και τραγούδια και νομίζω ήδη πουλάει ταινίες. ‘Ολα αυτά θα κόχουν μεγαλο κομμάτι απο το μονοπώλειο της Apple. Ήδη τα νούμερα ενεργοποιήσης συσκευών android ειναι τρομακτικά μεγαλύτερα απο της Apple.

Kaltsonis

Στην παγκόσμιο αγορα κυκλοφορούν εκατοντάδες συσκευές με android λειτουργικό σε αντίθεση με την apple που έχει μόνο 3 συσκευές. Παρόλα αυτά πάλι οι ενεργοποιησεις στην Αμερική ήταν υπέρ του iOS. Ελπίζω μόνο όσοι υποστηρίζετε τα android να έχετε αγορασει και κάποια συσκευή apple.

Ερμής

Ξέρει κανείς μέχρι ποια έκδοση θα αναβαθμιστεί το Asus Transformer TF101 16GB
(Android 3.2);

Ερμής

ευχαριστώ πολύ!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.