Οι πωλήσεις των tablets αυξήθηκαν σχεδόν 30%, Πρώτα τα iPad

Οι παγκόσμια αγορά των tablets εκτιμάται ότι ανήλθε στα 78.45 εκ. τεμάχια (shipments) το τελευταίο τρίμηνο του 2013 παρουσιάζοντας άυξηση 29.8% σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν, το 2012. Πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο τα iPad είχαν μερίδιο 29.7% ενώ όλων των υπόλοιπων γνωστών οι κατασκευαστών (Samsung, Amazon, Google-Nexus) το μερίδιο υπολογίζεται στο 36.6%.

Άλλες μικρότερες και άγνωστες εταιρείες έχουν συνολικά ποσοστό 33.8%. Σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα με Android είναι το 51.2% των tablets, 44.9% με iOS και 3.9% με Windows.

To 31% έχει οθόνη 7 ίντσες και το 25.4% οθόνη 9 ιντσών. Το 19.7% οθόνη 7.9 ιντσών, το 15.8% οθόνη 10 ιντσών και το 7.6% οθόνη 8 ιντσών.

Οι μεγαλύτερη κατασκευαστές είναι οι Apple (29.7%), Samsung (17.4%), Amazon (5.4%), Lenovo (4.2%), ASUS (2.8%), Google-Nexus 1.4%, Acer 1%, Dell 0.8% και HP (0.5%).

Όλα τα παραπάνω νούμερα και ποσοστά προέρχονται από εκτιμήσεις της ιστοσελίδας Digitimes και αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Και στη χώρα μας μάθαμε ότι την περίοδο των Χριστουγέννων έγινε χαμός στην αγορά με τα tablets και οι περισσότερες εταιρείες δεν προλάβαιναν την ζήτηση.

Εσείς τσιμπήσατε κάποιο tablet τις γιορτές;

Tablets, Οι πωλήσεις των tablets αυξήθηκαν σχεδόν 30%, Πρώτα τα iPad

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Σάρωσε το air ! 😉

Manos

Το μονο apple προιον π αξιζει ειναι το air. Δικαιως ειναι πρωτο αν οφειλεται κυριως σε αυτο η πρωτια της apple.

Μάκης

Air και ξερό ψωμί!! Αυτή την “κούφια” οθόνη να μην είχε μόνο και θα ήταν τέλειο! Αλλά να μου πεις κάτι θα επρεπε να διορθώσουν και στο επόμενο…

forneverarrow

Προσωπικά έχω το iPad mini εδώ και 10 μήνες και από τότε λύθηκαν τα χέρια μου. Ακόμα και το laptop έμεινε για εργασία στο σπίτι!

Μικελάντζελο

Asus transformer book t100. Ειδικά για άτομα που έχουν μόνο σταθερό pc και όχι laptop η συγκεκριμένη λύση είναι η καλύτερη.

Kilplix

Εγω εχω κολησει μεταξυ του Air 16gb ή του Mini retina 32gb… θα το κανω δωρο στον εαυτο μου την επομενη εβδομαδα

johnathan

Εγώ τα Χριστούγεννα πήρα το Samsung galaxy note 8 🙂

Δημήτρης Μ

Απόλυτα λογικό.υπάρχει τεράστιο περιθώριο για αύξηση του ποσοστού των tablet.το pc το έχω πλέον μόνο για 2-3 προγράμματα επαγγελματικού σκοπού.

Titribit

Δεν ξερω αν lagαρουν η αν κολλανε γενικα τα iPhone αλλα απο την προσωπικη εμπειρια (3gs,4,4S,5 και 5S) δεν μου εχει συμβει ολα αυτα τα χρονια κατι τετοιο

Και για να μην παρεξηγηθω παραλληλα εχω χρησιμοποιησει και S3,S4

Theo

Εγώ πάντως ήμουν ανάμεσα σε ipad air και note 10.1( με τον snapdragon 800 !!! ) και πήρα το note. Δεν το μετάνιωσα στιγμή. Το τάμπλετ είναι ταχύτατο χωρίς ίχνος λαγκ.

Spyros

Χτύπησα το Air και κάθε φορά που το χρησιμοποιώ ενθουσιαζομε πραγματικά, δίκαια έχει και το τίτλο του καλύτερου tablet μέχρι τώρα άσχετα αν σε κινητό έχω το nexus 4 σε tablet επέλεξα το Air και δικαιώθηκα

Manosp3

Πήρα το air!

tiamat

για να βγαλετε ασφαλη συμπερασματα πρεπει να εχετε ολη την εικονα και να παρατηρειτε τη ταση της αγορας.

εγω θυμαμαι μεχρι πριν λιγο καιρο που το ipad ειχε το 60% της πιτας.
το οτι εχει πεσει στο μισο (30%) μονο επιτυχια δεν ειναι για την apple…

το μελλον ανηκει στη samsung και σ’αυτη τη κατηγορια αφου οι ρυθμοι αναπτυξης που εχει στα tablets ειναι ταχυτατοι!!!

Makis

Εγώ τσίμπησα στις γιορτές το Air αλλά το ξετσίμπησα μετά από 4 ώρες γιατί καμμία από τις γνωστές εφαρμογές για αρχεία office δεν δούλευε σωστά, όπως το υπέροχο και δωρεάν Kingsoft στο android. Μετέφερα επίσης από android tablet αρχεία word, excel μέσω Google Drive και κολλήσανε κάπου στο σύννεφο και στο air, όπου μετά ήθελε επανεκκίνηση για να συνεχίσει!!. Οπότε μετά από αυτά, το επέστρεψα στο Public, πάλι καλά που το δεχτήκανε και χωρίς να μου χρεώσουνε την πιστωτική με τις 24 άτοκες που το είχα αρχικά αγοράσει.
Μετά πήγα για το Asus T100 που λέει και ο φίλος πιο πάνω, αλλά ψιλοαπογοητεύτηκα από την οθόνη. Οπότε εν αναμονή αξιόλογης οθόνης σε προσιτό windows tablet. Σε τάμπλετ τελειώσαμε με android και ios. Windows μόνο.

Armageddon

Πηρα το TOSHIBA ENCORE 8.0″ με windows 8.1. Φανταστικο tablet, τελεια οθονη,πυραυλος με τον INTEL ATOM Z 3740 και τα windows, με full microsoft office student και ηχο DOLBY SURROUND PLUS.
Tα μειονεκτηματα του, οτι ειναι βαρυ και ΑΚΡΙΒΟ, 339,00 euro
Η ταπεινη μου γνωμη ειναι ,οτι οποιος εχει υπολογιστη με windows να παρει ταμπλετ με windows.Πληρης συμβατοτητα στα παντα, και κακα τα ψεμματα, θεωρω πως δεν μπορουμε να συγκρινουμε τα δυο λειτουργικα windows kai android, γιατι τα πρωτα ειναι καθαρα επαγγελματικα!!!
Οι πιο πολλοι εχουμε σταθερο η laptop με windows, τα δουλευουμε χρονια!!!
Οχι βεβαια οτι το android ειναι αχρηστο!!!Κι εγω εχω smartphone -android!!!Aλλα μεχρι εκει!!!
To καθε λειτουργικο εχει την αξια του και τη χρησιμοτητα του!!!
Ευχαριστω

Petran91

Εγώ γενικά προτιμώ προιόντα της Apple αλλά αυτά τα Χριστούγεννα δεν ήθελα να διαθέσω 400 για το mini οπότε προτίμησα το Nexus 7. Πολύ ευχαριστημένος μιας και δεν κολλάει πουθενά και έχει μια πολύ όμορφη οθόνη.

Takis

Sony xperia tablet z από e-bay

leonidas

mou aresi poli

aliki

makari na to kerdiso

dimitra

telio.to thelo!!!!!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.