Τα tablets θα φτάσουν στο 50% του συνόλου των αποστολών PCs το 2014

Η εταιρεία ερευνών Canalys προβλέπει ότι έως στο τέλος του 2014, τα tablets θα ξεπεράσουν σε αποστολές τους υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων των desktop υπολογιστών και των notebooks. Το 50%+ δηλαδή των συνολικών αποστολών θα είναι tablets. Το τρίτο τρίμηνο του 2013, τα tablets κατείχαν ποσοστό 40% από το σύνολο των αποστολων. H εταιρεία Canalys προβλέπει ότι συνολικά θα κυκλοφορήσουν 285 εκατομμύρια tablets έως στο τέλος του 2013. Το 2018 η πρόβλεψη της εταιρείας είναι για 396 εκατομμύρια tablets.

Όσο αφορά στις πλατφόρμες, το Android αναμένεται να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη στην ανάπτυξη της αγοράς των tablets. Έτσι, το 65% των αποστολών συνολικά θα αποτελείται από Android tablets το 2014, περίπου 185 εκατομμύρια μονάδες δηλαδή.

Όσο αφορά στους κατασκευαστές, η Samsung κατέχει το 27% της αγοράς στα Android tablets και δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τομέα. Το ποσοστό της Microsoft και των Windows tablets αναμένεται να αυξηθεί από το 2% στο 4% επίσης.

Tablets, Τα tablets θα φτάσουν στο 50% του συνόλου των αποστολών PCs το 2014Tablets, Τα tablets θα φτάσουν στο 50% του συνόλου των αποστολών PCs το 2014

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Η δεύτερη παράγραφος του κειμένου είναι σαν βγαλμένη από κωμωδία.

Alexboom

Ένας βασικότατος λόγος που είναι ανακριβή τα νούμερα είναι το έτοιμο desktop. 1 απο τα 4 Desktops είναι αγορασμένο πακέτο…το 25%…μιλάμε δηλαδή για πάνω απο 500.000 αν υπολογίσουμε οτι πολλοί έχουν πάνω απο 1-2 στο σπίτι τους τα οποία τα έχουν φτιάξει είτε μόνοι τους ή μέσω φίλων.
Αυτό με τα ταμπλετς σε σχεση με το ΛΣ είναι λίγο αστείο…τα windows tabs έχουν μπει γερά στο παιχνίδι, είναι σχετικά φτηνότερα και αρκετά δυνατότερα…νομίζω είναι θέμα χρόνου να το καταλάβουν ακόμα περισσότεροι…
Δυστυχώς, τα ανώνυμα ταμπλετς με το τσάμπα ανδροειδές σαν ΛΣ θα πουλάνε πάντα περισσότερο…μόνο το κόστος των win8 είναι όσο ένα φτηνό τάμπλετ με ανδρόιντ…

Spiros

Ti enweis to 50 %

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.