Tim Cook: “Το Surface Book δεν είναι ούτε tablet ούτε notebook”

Δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο CEO της Apple, Tim Cook, ο οποίος σήμερα, την ημέρα κυκλοφορίας του iPad Pro των 12.9 ιντσών, “έριξε τα βέλη” του στη Microsoft σχετικά με τον άμεσο ανταγωνιστή του iPad-γίγας, το Microsoft Surface Book, το οποίο είναι ένα υβρίδιο tablet/notebook με οθόνη 13.5 ιντσών.

Στην Ιρλανδία βρέθηκε ο Tim Cook και μίλησε για το Surface Book με όχι τόσο κολακευτικά λόγια μιας και πιθανόν να διαισθάνεται τον όποιο κίνδυνο απειλής που μπορεί να φανεί στον ορίζοντα της κόντρας του iPad Pro με το υβρίδιο της Microsoft, μιας και αυτή τη στιγμή η Apple δεν “παίζει” μόνη της σε αυτήν την κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως “το Surface Book είναι ένα προϊόν το οποίο προσπαθεί πολύ για να κάνει πολλά πράγματα μαζί. Προσπαθεί να γίνει tablet και notebook αλλά πραγματικά πετυχαίνει στο να μην καταφέρνει τίποτα από τα δυο. Είναι ένα παραπλανητικό προϊόν”. Στη συνέχεια εκθείασε το iPad Pro αναφέροντας πως με τη μεγάλη οθόνη των 12.9 ιντσών οι καταναλωτές δε χρειάζονται πλέον τους προσωπικούς υπολογιστές.

Επίσης αναφέρθηκε στο ότι παρά τις μειωμένες πωλήσεις του iPad, μιας και στην ουσία “κανιβαλίζεται” από τα iPhone Plus των 5.5 ιντσών, προβλέπει αύξηση των πωλήσεων, ενώ στην ερώτηση σχετικά με τις δυνατότητες του iPad Pro, η απάντησή του ήταν πως ταξιδεύει και χρησιμοποιεί μόνο το iPad Pro και το iPhone, χωρίς να αναφέρει τίποτα άλλο.

Tim Cook: "Το Surface Book δεν είναι ούτε tablet ούτε notebook", Tim Cook: “Το Surface Book δεν είναι ούτε tablet ούτε notebook”

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NZ

Αν και “fanboy”, ας τον μαζέψει κάποιος!
Δεν τους έχει κάτσει καλά το Surface της MS και προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα!
The world in changing Apple! Better get use to it!!!!

Kostas

χαχαχχα αν δν ειναι το surface tablet και notebook ποιο ειναι??το ipad pro?να εισαι καλα με εκανεε και γελασα.μου φαίνεται εχεις τρελαθεί με τα χαρακτηριστικά του surface και ξερεις πολυ καλα πως το ipad δεν θα το φτασει ουτε στα όνειρα του

Kostas_falcon

Δηλώσεις πανικού που δεν αρμόζουν…το φοβάται πολυ Τελικά το νεο καμάρι της ms

anergos13

O Συγκεκριμενος CEO οπως και η εταιρια που εκπροσωπει νομιζουν οτι ειναι “Μοναδικοι” και “Αξεπεραστοι”….και για αυτο full ειναι “Αλαζονες”…,
“Αιωνιος” δεν ειναι κανεις και κανεις δεν εχει το Αλαθητο του Παπα….
Καποια στιγμη θα ξυπνησούν και οι καταναλωτες….

gericho

Δηλαδή λέει πως το Surface Book προσπαθεί να γίνει tablet και notebook,
γι΄ αυτό και καλά είναι ένα παραπλανητικό προϊόν.
Αλλά το iPad Pro το εκθείασε
επειδή ακριβώς είναι tablet που προσπαθεί να υποκαταστήσει το PC.

ΟΚ,
το πιάσαμε το νόημα,
ντόρος να γίνεται για το ασθμαίνον iPad
και κουβέντα να γίνεται πως και καλά έχει δυνατότητες.
Μάρκετινγκ.

Android & Windows User

Όταν η αλεπού δεν μπορεί να φτάσει τα σταφύλια τα κάνει κρεμαστάρια !!!!!!!
Το Surface Pro είναι σαφώς ανώτερο σε επιδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά από το iPad και το Macbook Pro για αυτό κίνησε την ζήλεια του Tim Cook !!!!!
Να δούμε τι άλλο θα δούμε να λένε !!!
Η Microsoft έχει καλό hardware αλλά η Apple έχει κάπως καλό software !!!!!

Sotiris

Χαίρομαι που αυτή η εταιρεία κατρακυλάει στις συνειδήσεις ολοένα κσι περισσότερων. Βέβαια τα κέρδη αυξάνονται χάρη σε αναλφάβητα τεχνολογικά fashion victims.

tolkien

Ρε ανθρωπε αντε να μαγειρεψεις κατι. Το Surface Book ειναι απο τα καλυτερα πραγματα εχει κυκλοφορησει η microsoft και κατα πολλους πολυ ποιο καλο και απο το macbook.
Ας κοψει αυτος ο ανθρωπος τις μακακιες που ειπε κιολας οτι το ipad pro μπορει να καταστρεψει τα pc και ας παει να ρουφιξει κατι που θα το θελει (σποντα χχαχαχαχα).
Περα της πλακας η apple μετα steve jobs ΔΕΝ ΕΧΕΙ ουδεμια σχεση.
Ο ΜΟΝΟΣ λογος που η apple εβγαλε το ipad pro ειναι καθαρα επειδη το surface pro δημιουργησε μια νεα κατηγορια που αρχισε να πουλαει πολυ (και που στην αρχη οχι χλεβαζαν με το υβριδικο στυλ). Απο την στιγμη που το παραδεχτηκε το theverge (ΜΕΓΑ apple boy) αυτο τα λεει ολα. 🙂 🙂 🙂

Aparadektos

Κατ’ εμέ και μόνο που αναφέρθηκε στο surface book έκανε λάθος.
Ο Panay έφτιαξε από το 0 ένα Μπραντ που έφτασε σε αυτό το σημείο με την αξία του και ο Τιμακος ξέρει καλά ότι είναι πανέξυπνη κίνηση που παίζει έξω από τους κανόνες που έχει η εταιρία του.
Καλός ή κακώς, (κακώς για τον Τιμουλη) το surface book κάνει από την πιο απλή, μέχρι την πιο βαριά δουλειά.
5 χρόνια πίσω να έλεγες ότι ένα λαπτοπ θα ήταν πιο δυνατό από τους περισσότερους σταθερούς υπολογιστές και ταυτόχρονα με το πάτημα ενός κουμπιού γίνεται ταμπλέτα με ανύπαρκτο πάχος, θα γελούσαν οι πάντες…
Αλλά πλέον είναι πραγματικότητα,γεγονός που πάλι, φέρνει τον τιμουλη σε δύσκολη θέση.
Συγνώμη τιμουλη, αλλά άμα είχες έστω και λίγο από την μαγκιά του τζομπς, θα παραδεχόσουν ότι ήταν πολύ έξυπνο προϊόν, αλλά αντ’ αυτού, έφτιαξες ένα μεγαλύτερο iPad και κότσαρες ένα pro και πουλάς την καραμέλα του “είναι apple άρα είναι καλύτερο”
Αν μπορούσε να σε δει ο τζομπς και τι κάνεις με την εταιρία του θα ντρεπόταν.

nikmour

@tolkien συμφωνώ με αυτά που λες (όχι με το στυλ όμως) αλλά η ομοφοβία δεν αρμόζει…

giannis

…. περα απο το κραξιμο που τρωει ο ολιγιστος, κομπλεξικος Cook ειναι χαρακτηριστικη η σιωπη των αμνων. Αφου σιωπουν ας αναλογιστουν οτι αυτο το κομπλεξ του cook περναει και στα προιοντα και στο marketing. Και γι αυτο κραζουμε εμεις που μας νομιζετε haters. Οχι γιατι δεν μας αρεσει το iphone, το ipad η το ios.

Κριμα κυριε Cook. Περιφερετε στο πατωμα σαν σαλιο γυμνοσαλιαγκα το οραμα του Steve Jobs

αρθρο εξελισσετσι

nikmour

πάρτε και ένα βίντεο για την ανωτερότητα του surface pen από το apple pen https://microsoft-news.com/apple-pencil-vs-surface-pen-comparison-video/

gt-i9506

Αν κ εχω iphone 6 s plus και γουσταρω γενικα τα iphone οι δηλωσεις του τιμ κουκ με εκνευριζουν απλα. Μια οτι τα πισι ειναι αχρηστα μια για τα Surface Book ενταξει οκ θελεις να πουλησεις. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ασχοληθεις με τα προιοντα που παραγεις και ασε τους αλλους να κανουν οτι θελουν. Με λογια δεν γινεται τιποτα αλλα μονο με πραξεις. Θες να μην εχουμε πισι; βγαλε κατι αξιολογο στα 1000 με 1500 ευρω που να υποστηριζει τα παντα απο προγραμματα κ παιχνιδια να ειναι χρηγορο (οπως ενα αναλογο πισι) να εχει απο τις καλυτερες καρτες γραφικων και εδω ειναι ο κοσμος να κανει την επιλογη του …

NLS

Μετάφραση “δεν το έχουμε βγάλει εμείς, άρα είναι χάλια concept μέχρι να βγάλουμε εμείς και να σας πούμε ότι τώρα είναι super concept, το έχουμε κάνει μόνο 53.842 φορές ακόμα και έχει πιάσει εξάλλου”.

chris

Kανεις απο εσας δεν το εχει δουλεψει και μιλαει με υποθεσεις…
απο ποτε ενα μηχανημα που εκανε 2 πραγματα ηταν καλυτερο
απο αυτο που κανει μονο ενα?
καλυτερα να ηταν μονο laptop το surface book με touch screen
παρα αυτο το πραγμα
(να πρεπει να κουμπωνεις το πληκτρολογιο για να μπορεσεις
να εχεις ολες τις δυνατοτητες του υπολογιστη)
2015 εχουμε και σας φαινεται και ωραιο τι να πω…
υπαρχει το surface pro που ειναι μια χαρα για αυτο που κανει

δεν λεει κανεις οτι ειναι μουφα μηχανημα
ουτε οτι δεν εχει δυναμη η οτι ειναι σκαρτο
ειναι ακριβο και δεν εχει thunderbolt που ειναι μια απο τις πιο τουμπανο
τεχνολογιες της intel και θα επρεπε να υπαρχει παντου γιατι πραγματικα εχεις παρα πολλες δυνατοτητες αρα δεν παιζει να μπορεσεις να το συγκρινεις με macbook pro
ουτε για πλακα

VASILEIOS

Η τιμή του ipad pro 32gb wifi, είναι 799 δολάρια (739 ευρώ) στην αμερική. Στην Ευρώπη έχει 899 ευρώ στην Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, 919 ευρώ σε Γαλλία και Ιταλία, Στην Ελλάδα μάλλον θα είναι γύρω στα 1000 ευρώ. Κατά τα άλλα είμαστε ενιαία αγορά.
Αυτό είναι το σημαντικό, COOK, και όχι τι κάνει ο ανταγωνισμός.

NLS

Chris μιλάμε η αντικειμενικότητα σου σπάει καρύδια. 😀

Αλλά οκ δικό σου θέμα, δική σου η γνώμη.

Έχω δει ακόμα και τελειωμένους Apple fanatics να ΜΗ συμφωνούν μαζί σου το στο θέμα (το έχω συζητήσει – και όχι χτεσινούς, 25-χρόνια μακάδες μιλάω τώρα), αλλά οκ. Δεν όλες οι γνώμες χωράνε.

gericho

Από πότε το 2 είναι περισσότερο του 1;

Υπογραφή,
chris

Kostas

@chris το macbook pro που κολλάει με το surface?βαλτο διπλα στο ipad pro να δω τι καρυδια πιανει.ασχετο το ενα με το αλλο

Παναγιώτης

@Kostas

Ο/Η Android & Windows User λέει:

Το Surface Pro είναι σαφώς ανώτερο σε επιδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά από το iPad και το Macbook Pro για αυτό κίνησε την ζήλεια του Tim Cook !!!!!

Να που κολλάει!
Το ύφος σου δεν είναι ωραίο..Φιλικά!

Bloodmaster

Αν εβλεπε ο jobs τι κάνεις και τι λες θα σε.ειχε στειλει. Απο τηην ζήλια του δεν ξέρει τι να πει. Παρα τα τα και πιασε κανα τηγάνι .

ChrisG

ειλικρινά…κάποιος να τον μαζέψει.Ceo,και αυτά που λέει δεν τιμάνε ούτε πεντάχρονα.φαίνεται οι πωλήσεις δεν πάνε στην πραγματικότητα όπως προσπαθούνε να πείσουν.κρίμα πάντως που άν βγάλεις τον παράγοντα οτι χρυσοπουλάνε προιόντα τα οποία θα έπρεπε να έχουν μισή ακριβώς τιμή είναι αξιόλογα στον τομέα τους.

chris

@NLS
Εγω το βλεπω αντικειμενειkα δεν ειμαι apple fanatic γιατι αν εισαι φανατισμενος γενικα δεν μπορεις να εχεις αντικειμενεικη αποψη

@gerico μαλλον δεν καταλαβαινεις τι θελω να πω η κανεις πως δεν καταλαβαινεις και το παρερμηνευεις με τον τροπο που το γραφεις…
διαφωνω με την εννοια hybrid στα προιντα ειτε ειναι υπολογιστης ειτε επαγγελματικο μηχανημα ειτε οικιακη συσκευη
ενα μηχανημα κανει καλυτερα κατι το οταν κανει μονο αυτο

apple haters πως κανεται ετσι ρε για ξεκοληστε λιγο

Δε λεει κατι παράλογο μια συσκευη που θελει να ειναι και laptop και tablet δεν καταφερνει να διαπρεπει ούτε ως laptop ούτε ως tablet

chris

@Kostas
το λεω γιατι στην αρχη το ελεγαν macbook pro-killer
αλλα ουτε καν…
καλυτερα το XPS 15″ της asus

NLS

Τώρα σοβαρά δεν είσαι apple fanatic και έχει αντικειμενική άποψη; Macbook pro killer είναι, άκου καλύτερα το XPS 15 (το οποίο και είναι Dell όχι Asus). Το XPS 15 δεν γίνεται tablet. Ότι εσύ διαφωνείς με την έννοια hybrid δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαφωνεί και ο υπόλοιπος κόσμος. Τι σημαίνει hybrid, τι σημαίνει laptop, τι σημαίνει tablet. Κάποιοι κάποτε τα διαμόρφωσαν αυτά, πήραν και τότε κάποιες αποφάσεις. Εξελίχτηκαν κάποια πράγματα με βάση τους περιορισμούς και τις ανάγκες τις κάθε εποχής. Το πρώτο “φορητό” που θυμάμαι ήταν ένα IBM που ήταν σαν βαλίτσα που η μια μεριά “έκλεινε” από το πληκτρολόγιο και έκρυβε σε αυτή τη μεριά μια πολύ μικρή μονόχρωμη οθόνη. Και; Δεν άλλαξε αυτή η έννοια με τα χρόνια; Τι σημαίνει ένα μηχάνημα κάνει καλύτερα κάτι όταν κάνει μόνο αυτό. Αν το φτιάξουν να κάνει άριστα πάνω από ένα πράγμα θα κάνει άριστα πάνω από ένα πράγμα, τι να κάνουμε τώρα. Βλέπω όλο Apple όραμα είσαι. Αν σε άκουγε ο Jobs θα είχε αρχίσει τις φάπες (γιατί ήταν και τόσο καλό παιδί – να τα λέμε αυτά – όχι επειδή πέθανε ότι ξεχνιούνται αυτά). Τι περιορισμένος τρόπος σκέψης είναι αυτός; Και λες από πάνω να ξεκολλήσουν και οι… Συνέχεια »

Makis

NLS ο γνωστός μαιντανός και γνώστης….

Chris

@NLS
Επειδη εχω αλλη αποψη ειμαι κολλημενος;
Δηλαδη εσυ θα εδινες 2 χιλιαρικα τωρα για να το παρεις;
Το εχεις δουλεψει;ξερεις;
Αν με βγαλει ψευτη θα μπορεσω σιγα σιγα να αλλαξω την γνωμη μου
Προς το παρον αυτη ειναι και δεν δειχνεις να την σεβεσαι απλα κραζεις και λες ασυναρτησιες μεχρι και μακαριτες φανταστηκες να μου μιλανε…
Apple οραμα;
Οτι τι;
Εχεις ξεφυγει μαλλον

NLS

Μάκης, το κλασικό μεγάλο στόμα πίσω από την ασφάλεια της οθόνης του. Ευδοκιμεί το είδος. Έχω απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση. Όποιος θέλει να μου μιλάει έτσι, να το κάνει face2face. Λεπτομέρειες εντός, δεν έχεις παρά να ζητήσεις. Αλλιώς ξεφορτώσου μου. Chris κάνεις ότι δεν βλέπεις; Σου απαντώ εκεί που λες τους άλλους κολλημένους (ή το ξέχασες τι έγραψες), ότι εσύ είσαι κολλημένος που περιορίζεις τα πλαίσια του τι είναι κάθε μηχάνημα που μας βοηθάει με την εξέλιξη της τεχνολογίας και ξαφνικά εσύ έχεις “γνώμη”; (αλλά οι άλλοι που δεν έχουν την ίδια είναι κολλημένοι;… δικά σου λόγια, πιο πάνω είναι, δες τα) Εγώ αν χρειαζόμουν κάτι τέτοιο (προσωπικά δεν θέλω ούτε laptop μόνο κατά ανάγκη έχω χρησιμοποιήσει) ναι θα το έπαιρνα. Ήδη πήγαινα να κάνω παραγγελία για συνάδελφο αλλά δεν είχε βγει ακόμα. Καλά κάνεις και έχεις τη γνώμη σου (προσωπικά δεν την θεωρώ καθόλου αντικειμενική αλλά αυτό είναι δική μου γνώμη – επιτρέπεται;…), αλλά περισσότερο με εντυπωσιάζει όταν κάτι τέτοιο έρχεται από την κεφαλή μιας δήθεν ΥΠΕΡπροοδευτικής εταιρίας (που δήθεν δείχνει το δρόμο, αλλά όταν τον δείχνουν οι άλλοι… δεν κάνει) και κάποιους… οπαδούς του. Ο Jobs δεν θα είχε βγάλει δημόσια κουβέντα στη θέση του. Θα είχε απολύσει καμιά… Συνέχεια »

chris

@NLS

Ερχεσαι και γραφεις σε ενα ποστ το οποιο διαφωνεις εσυ κι εγω συμφωνω
και ο ενας κατηγορει τον αλλο για τον ποιος ειναι κολλημενος και ακρη δεν βγαζουμε
Αυτοι που βλεπεις και ειναι εκει επιλογες του jobs ειναι….
πες μου ποια ειναι η προοδος στην τεχνολογια που εγινε με το surface book
και τι αλλαξε που ειναι τοσο σημαντικο και ποσο καλο μπορει να ειναι ωστε να το προτεινεις σε συναδελφο σου
και πες μου σε παρακαλω πως γινεται να ειναι macbook-killer
κι αν σου ερχεται αναγουλα με την apple πες μου γιατι να μην παρω το xps 15″
(οπως σωστα με διορθωσες ειναι της dell) και να παρω αυτο

NLS

Το surface book είναι ένα παντοδύναμο laptop, που είναι και παντοδύναμο tablet και έχει και πενάκι με κλίμακα πιέσεων (α λα wacom) και μάλιστα με ανταλλακτικές μύτες για να δίνει διαφορετική αίσθηση σε γραφίστες κλπ.
Επίσης είναι full Windows device που είναι σημαντικό για πολύ περισσότερο κόσμο από όσους ενδιαφέρει το OSX.

Πες μου γιατί ΔΕΝ είναι macbook killer, εφόσον το macbook είναι απλώς ένα ποιοτικό laptop.

Όπως και το XPS 15 βέβαια. Τρομερά ποιοτικό και δυνατό laptop. Αλλά αυτό και μόνο.

Εγώ πχ. ποτέ δεν πεθύμησα laptop (δεν με τρελαίνουν, ναι τα έχω χρειαστεί για δουλειά, αλλά πάντα τη βγάζω εταιρικά, ούτε σπίτι μου δεν θέλω να το έχω). To Book δεν θα με χάλαγε καθόλου όμως, γιατί δεν είναι απλώς laptop.

Μια φοβερή έλλειψη έχει (εφόσον μπαίνει σε νέα χωράφια – που για μένα τώρα πια και τα σκέτα laptop έπρεπε να το έχουν)… 3G/4G ενσωματωμένο.
Φάουλ.

Gvirginia

@chris Σχετικά με αυτό που λες στο #15 “να πρεπει να κουμπωνεις το πληκτρολογιο για να μπορεσεις να εχεις ολες τις δυνατοτητες του υπολογιστη”, το πληκτρολόγιο έχει μέσα μία επιπλέον μπαταρία και την “εξωτερική” κάρτα γραφικών. Αν βγάλεις την οθόνη μια χαρά όλες τις λειτουργίες έχεις,ούτε εγώ το έχω πιάσει στα χέρια μου αλλά δε βρήκα πουθενά να αναφέρεται ότι δε μπορεί να κάνει ότι κάνει ένα λάπτοπ ή ένα tablet. Τώρα γιατί το λένε macbook killer? Ίσως επειδή έχουν παραπλήσια τιμή, σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά και το SB μπορεί να “γίνει” και tablet. Αν σου πουλούσα εγώ 2 ίδια Macbook αλλά στο ένα είχες την επιλογή να το χρησιμοποιείς και ως “iPad” ποιο θα έπερνες? Αυτό που χρησιμοποιείς ως laptop και μόνο ή το άλλο που μπορείς να το έχεις και ως tablet με υποστήριξη για πενάκι? (ίδια χαρακτηριστικά-τιμή πάντα) Τα smartphone γιατί γίνανε μόδα? Μήπως γιατί κάνανε 100 πράγματα περισσότερα από τα dummy? Έχεις τις ίδιες λειτουργίες με ένα κανονικό κινητό αλλά μπορείς να μπεις στο ίντερνετ, να τραβάς φωτογραφίες παραπλήσιες (-καλύτερες) από compact ψηφιακές και πάει λέγοντας, σε μία συσκευή. Μία συσκευή που κάνει 2 πράγματα πάντα είναι καλύτερη από μία συσκευή που κάνει μόνο ένα πράγμα, αρκεί… Συνέχεια »

chris

χαιρομαι γιατι τωρα αρχιζουμε και κανουμε μια νορμαλ συζητηση!! @NLS Τα επιχειρηματα σου δηλαδη ειναι η οθονη με το πενακι (που οκ ειναι καλο για πολυ συγκεκριμενο κοσμο) και οτι εχει full windows? και ειναι αυτα κριτηριο για να το επιλεξεις? sorry απλα δεν μου ειναι αρκετα Δεν εισαι τυπος που χρησιμοποιει laptop και δεν το ειχες ποτε αναγκη (γουστα ειναι αυτα)σαν το μονο επαγγελματικο σου εργαλειο νοιμζω πως αν ησουν θα το ξανασκεφτοσουν καλυτερα… (χωρις να εννοω οτι πρεπει να παρεις mac) οσο για το 3g/4g ειναι ενα μειον αλλα απο την στιγμη που μπορουν να παρουν internet απο τα smartphone δεν με πειραζει καθολου… @GVirginia Αν βγαλεις το πληκτρολογιο δεν υπαρχει καμια θυρα παρα μονο τα ακουστικα ουτε να το φορτισεις δεν μπορεις ουτε να συνδεσεις τιποτα πανω του αρα ειναι ελλειπτικο σε αυτο τον τομεα (αν κανω λαθος διορθωστε με) Το να μπορεσεις να το παρεις στην τσαντα σου και να το χρησιμοποιησεις μονο του ειναι λιγο δυσκολο ολα ειναι σχετικα με το πως λειτουργεις τα μηχανηματα σου.. τα tablet τα θεωρω προεκταση του υπολογιστη και οχι υπολογιστη ακριβως (στον επαγγελματικο τομεα οχι για ταινιες και fb) πιο πολυ ειναι software το θεμα παρα hardware τα πιο… Συνέχεια »

Gvirginia

@chris Μπορείς να το φορτίσεις, είναι ειδική θύρα της MS – SurfaceConnect (όπως “έχει” η Apple). Χρησιμοποιώντας τη θύρα αυτή μπορείς να φορτίσεις το tablet ή και να συνδέσεις το Surface Dock ώστς να δώσεις στο tablet διάφορες θύρες. Η MS θεωρεί τη χρησιμότητά του 80%-20%, δηλαδή 80% ως laptop και 20% ως tablet.

“τα tablet τα θεωρω προεκταση του υπολογιστη και οχι υπολογιστη ακριβως” Ουσιασιστικά αυτό κάνει και το book. Δουλεύεις στο laptop κανονικά και αν θες να δείξεις κάτι ή θες να “ζωγραφίσεις” με το πενάκι, το κάνεις tablet. Δηλαδή οι γραφίστες που βολεύονται με το πενάκι θα δουλεύουν στο tablet αλλά αν θέλουν πιο “δυνατή” επεξεργασία, θα το κουμπώνουν στο πληκτρολόγιο και θα χρησιμοποιούν την επιπλέον δύναμη της Nvidia.

Η MS μας μπέρδεψε γιατί αντί να ξεκινήσει από το Book και να “εξελιχθεί” στο Surface Pro, έκανε το ανάποδο.

Kapadritis

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια a-tim cook !
Ότι και να λες και να κάνεις, τα ipad τρώνε σκόνη και τάπες από τα εκπληκτικά Surface book 4.
Και όχι μόνο είναι και tablet και τέλειο laptop είναι και πολλά περισσότερα (digitizers κτλ.), αλλά επίσης είναι το μόνο tablet που μπορεί να συναγωνιστεί τα ισχυρά desktops !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.