Tim Cook: Δηλώνει ότι τα έσοδα του iPad θα ανέβουν στα τέλη του 2016

Με τις πωλήσεις του iPad να σημειώνουν 24.8% πτώση κατά την διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2015 σε σύγκριση με το 2014, ο CEO της Apple, Tim Cook δεν φαίνεται να χάνει τη αισιοδοξία του και δηλώνει ότι μέχρι τα τέλη του έτους οι πωλήσεις των iPad θα ανέβουν.

Οι πωλήσεις των iPad έχουν δεχτεί πλήγμα από το 5.5 ιντσών iPhone 6 Plus και iPhone 6s Plus που λάνσαρε η Apple το 2014 και 2015, ικανοποιώντας την ανάγκη όσων ήθελαν μεγάλες οθόνες και κατέφευγαν στα iPad. Επίσης, η έλλειψη σημαντικών αναβαθμίσεων στη σειρά του iPad αλλά και το γεγονός ότι οι χρήστες των iPad δεν τα αλλάζουν κάθε δυο χρόνια όπως γίνεται στα smartphones, έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση πωλήσεων.

Η αύξηση πωλήσεων την οποία προμηνύει η Apple, μπορεί να προέλθει από το iPad Air 3 που αναμένεται να ανακοινωθεί Μάρτιο με 4 ηχεία, μαγνητικό Smart Connector για αξεσουάρ όπως Smart Keyboard και Apple Pencil. Έχει ακουστεί ότι μπορεί να φορά 4Κ οθόνη και Apple A9X chipset.

Στο event που πραγματοποιήθηκε για τους υπαλλήλους της Apple, ο Cook άφησε να εννοηθεί ότι η Apple θα φέρει περισσότερες εφαρμογές σε άλλες πλατφόρμες (σ.σ Android). Ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2015 πουλήθηκαν 74.8 εκατ. iPhone, αριθμός που καλύπτει τον πληθυσμό του Λονδίου, της Ν. Υόρκης, του Πεκίνου και της Σανγκάης μαζί.

Τέλος, ο Cook είπε ότι το Apple Watch ήταν από τα πιο “hot” δώρα κατά την διάρκεια των γιορτών και συμπλήρωσε ότι πούλησε περισσότερα κομμάτια από αυτά που πούλησε το iPhone την περίοδο των γιορτών του 2007.

ipad sales to grow, Tim Cook: Δηλώνει ότι τα έσοδα του iPad θα ανέβουν στα τέλη του 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

τα ipad είναι τίμιες συσκευές( σε σχέση με τα Iphones που είναι γειά σου κυρίως στις τιμές) και αν περιμένει κάποιος μπορεί να το πάρει με τιμές όσο ένα android high end.π.χ όπως έπεσε τώρα το ipad air 2,το οποίο όσοι το έχουν δεν βλέπω κανέναν λόγω να αλλάξει κάποιος σε air 3.εάν είχε χαμηλή ανάλυση και μικρή μνήμη όπως τα ipad 2 κλπ θα είχε λογική.τώρα…αν δώσει η apple απευθείας 4 ram,4k,3d touch και 4 ηχεία,βάσει ιστορικού της apple δεν πρόκειται ποτέ ξανά να πουλήσει Ipads σε αριθμό όπως έχει συνηθίσει αφού δεν θα δίνει με το σταγονόμετρο.4 ram με A9X ποιός θα αλλάξει ξανά ipad;άσε που μετά θα πρέπει να δώσει τα ίδια σχεδόν στο Iphone 7.μετά ποιός θα ξανα αγοράσει;κάτι δεν στέκει καλά εκτός κι αν η apple μπήκε στο ίδιο παιχνίδι των specs που φυσικά θα κερδίσουν οι χρήστες αλλά…με ΤΙ κόστος;

Agnostos13

Ipad air 3:
A9x
3gb ram

Iphone 7
A10
3gb ram

Iphone 7 Plus
A10
4gb ram

Iphone 6c
A8
2gb ram

ChrisG

δεν νομίζω Iphone 7 και 7 plus με διαφορετική ram.αυτό δεν εγινε ποτέ και δεν στέκει.σαν να θέτεις στην ίδια μοντέλου κάποιους σε δεύτερη “μοίρα”.στο air 3 3 ram μπορεί και εξήγησα.αλλά 4 παραείναι πολλά για apple.

Agnostos13

@ChrisG
Αν παει σε μεγαλυτερη διαφοροποιηση στο iPhone 7 Plus με τη διπλη camera κατα 90% θα παει και σε 4gb… Σκεψου να διαχειριζεται ληψη dual-4K video (για VR-Glass)! Τα 3gb μαλλον δεν θα επαρκουν. Επισης δεν θα επαρκει και η μνημη οποτε και εκει μπορει να δουμε (τουλαχιστον σε προσθηκη) 256 μνημη…
Ισως να μεινει και σε 3gb ή 2gb (αναλογως τι θα δουμε στο ipad 3) αλλα νομιζω οτι η ελευση του ipad pro θα ειναι βαρομετρο για την σειρα του iphone. Ισως να δουμε και iPhone Pro ή ισως και να το δουμε λιγο αργοτερα…
Γενικα υπαρχει μια ανακατανομη στην πολιτικη κυκλοφοριας iOS προιοντων και πιστευω (και ελπιζω) θα δουμε ενδιαφεροντα πραγματα!

ChrisG

ο τρόπος με τον οποίον το θέτεις με βρίσκει σύμφωνο στο θέμα του 4 ram,αλλά βάζοντας στο ένα Iphone 3 και στο άλλο 4 θα μείνουν δυσαρεστημένοι οι κάτοχοι του iphone 7 λόγω επιλογής στις ίντσες.κάτι τέτοιο δεν νομίζω να το θέλειη apple.διαφορετικά θα πάνε όλοι στο Plus και το απλό δεν θα πουλήσει.η κάμερα δεν θα νοιάξει πολλούς γιατί κακά τα ψέμματα διπλή κάμερα δεν θα αρέσει σε όλους αισθητικά.αλλά η μνήμη θα απασχολήσει.στο air 3 θα δούμε σύντομα…εάν όμως πλαει όντως σε 4,64 ή 128 rom κλπ…το Plus θα είναι απλησίαστο εκτός κι άν ρίξει την τιμή στο απλό που…λόγω ιστορικού δεν το βλέπω.άργησε να μπεί στο παιχνίδι και όλες αυτές οι απότομες αλλαγές θα κοστίσουν.

ΚΝ

Το iPad είναι μια πολλή καλή συσκευή με ωραίο ντιζάιν και δυνατότητες. Παλιότερα για τα χρήματα του ήταν ένταξη….τώρα υπάρχουν συσκευές στη μισή τιμή που κανουν όλες τις λειτουργίες του. Στα ίδια χρήματα κιόλας βρίσκεις καλύτερες συσκευές ακόμα και υβρικους υπολογιστές με full windows 8.1 ή 10 με υψηλή ποιότητα. Καιρός η Apple να προσαρμοστεί και να βοηθήσει με πληκτρολόγια υβριδικου τύπου με touchback. Σαν κάτοχος iPad Air προτείνω στην Apple περισσότερη καινοτομία και καλύτερη αναλογία τιμής όπως ξέρει να κάνει όταν θέλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.