Windows 8 tablets, Πες μου ότι θα κυκλοφορήσουν αύριο

Με ανυπομονησία θα περιμένουμε την πρώτη έκδοση του επόμενου λειτουργικού συστήματος Windows 8 το οποίο θα τρέχει με την ίδια άνεση σε υπολογιστές όσο και tablets. Η Microsoft βάλθηκε να μας τρελάνει με το user interface και τη λειτουργικότητα των νέων Windows 8 και εμείς θα περιμένουμε πότε θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα tablets αλλά και τι σκοπεύει να κάνει ο ανταγωνισμός σε Android και iOS.

, Windows 8 tablets, Πες μου ότι θα κυκλοφορήσουν αύριο
, Windows 8 tablets, Πες μου ότι θα κυκλοφορήσουν αύριο, Windows 8 tablets, Πες μου ότι θα κυκλοφορήσουν αύριο, Windows 8 tablets, Πες μου ότι θα κυκλοφορήσουν αύριο

Kudos to Kostas01

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nk0s

Απλα απιστευτο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Αντε να κυκλοφορήσουν μπας και αποκτήσουν λιγο ενδιαφέρον τα tablets…

jim

Ενα εχω να πω…αν αυτα τα wi dows μπουν σε υπολογιστη με ποντικη και πληκτρολογιο και οχι touch screen….θα ειναι τελειως χαλια…….

axel

σοβαρά τώρα… πες μου οτι θα κυκλοφορήσουν αύριο…

maser

απλα ελεεινό !=! όπως κ το wp7!!!!μιλάω για όσο αφορά τα κανονικά πσ !! τωρα για tablet μπορει να ειναι λειτουργικα!!εγω λεω να σοβαρευτουν για να ξεπερασουν τ Χπ!!!! ακομα τα 7 δεν πιστευω οτι εχουν κανει αυτη τι δουλεια!

toflakos

καλα ενταξει τι ios και android….αυτα ειναι…..

μαριος

Οτι και να λετε, μολις δειτε την μπλε οθονη του “θανατου” (αν και καπου πηρε το αυτι μου οτι την αντεκατεστησαν με μαυρη) τοτε να σας δω……. γατακια της μικρο-μαλάκιας…..
UBUNTU RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jim, μην ξεχνάς ότι ήδη κυκλοφορούν desktops με touch screen οθόνες, απλά θα αυξηθούν σε πωλήσεις. Πιστεύω ότι αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη των windows, θυμίζω ότι έως τώρα, αυτό που συζητούσαν για τα επόμενα windows ήταν ότι θα είναι 128bit. Χαίρομαι που μας διαψεύδουν και πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα…

Kostas

@μαριος τις κακιάς μητρικής της φταίνε και τα USB !

Πραγματικά, είναι εντυπωσιακά αλλά δεν παύουν να είναι windows. Πέραν της εμφάνισης θα έχουν καμιά αλλαγή σε σχέση με τα win7 ή απλώς άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Όπως και να χει βέβαια, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει η κυκλοφορία τους, αφού θα εντείνει τον ανταγωνισμό προς όφελός μας.

jim

@Σταυρο…
Το ξερω οτι και τωρα υπαρχουν touch screen αλλα δεν γιβεται να αλλαξουμε ολοι οθονες….καο τα w7 υποστηριζουν οθονη αφης αλλα με ποντικι και πληκτρολογιο πετανε!
Δεν νμζ καποιος επειδη θα βγουν καινουργια windows να μπει στη διαδικασια να παρει οθονη αφης για τον υπολογιστη του….τα w8 ετσι οπως ειναι μεχρι τωρα θα ειναι υπεροχα σε teblet αλλα σε pc νμζ πως δεν θα εχουν τοση επιτυχια…τουλαχιστον αν δεν αλλαξει λιγο το UI για να ειναι πιο ευχρηστο με ποντικι-πληκτρολογιο….

alex

Απαράδεκτοι οι fanboyσμοί..ο ένας με το ubuntu,ο άλλος με το ios,κουράστηκα. Tablets με Windows θα αλλάζαν αμέσως τις ισοπροπίες στην αγορά γιατί όπως και να το κάνουμε το 90% των χρηστών επιλέγουν Windows,ψάξτε το γιατί. Το interface πάντως φαίνεται άνετο και πρωτοποριακό,σίγουρα καλύτερο από το υπάρχον ios και andoid,είδωμεν!

Apostolos

Φαίνεται πολύ καλό…γνωρίζουμε πάνω σε τι έτρεχε το συγκεκριμένο demo? Φάνηκε πολύ smooth στις μεταβάσεις και πολύ γρήγορο….αλλά βέβαια όλα τα windows είναι γρήγορα μετά από fresh install. Τελικά θα αλλάξει το file system όπως φημολογείται? Παρ’ όλα αυτά θα συμφωνήσω με το αν αυτό το UI μπορεί να υπάρξει σε συμβατικό pc…. με ποντίκι και πληκτρολόγιο…και πόσο λειτουργικό θα είναι….Κατά τα άλλα είναι εντυπωσιακό θα έλεγα το demo….

Nikos

Σε καποια φαση παει στο file system και φενετε κανονικα task bar σαν windows 7. Θα ηθελα να εκαναν ποιο ριζικες αλλαγες στα ενδοτερα του UI. Να εφτιαχναν το ui αυτο και για τον file explorer αλλα ειναι πολυ νωρις ακομα. Τα περιμενω και εγω πως και πως μιας και θα ειναι πραγματικα εργαλεια και οχι gadgets.

Antonis

Δε λέω καλο το UI τους αλλά πάσχει λίγο στο fast app switching. Πρέπει να ψάχνεις μια μια της ενεργές εφαρμογές για να βρεις αυτή που θέλεις. Πραγματικά πρωτοποριακό για tablet είναι το multitasking σε split screen!!! Μπράβο στη Microsoft πάντως και έχει αρκετό χρόνο να τα βελτιώσει.

Vasilios Bouras

Τελικά και στα tablet’s θα το κάνει το θαύμα της η Microsoft

Nik0s

σε pc τρεχει και για αυτο λογικα παει τοσο smooth,να μου πεις πλεον και τα ταμπλετ σχεδον ιδια δυναμη εχουν

Nick Z.

Παιδιά το λειτουργικό Windows 8 είναι σχεδιασμένο τόσο για pc όσο και για tablet. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι στα tablets θα έχουν αυτό το UI ενώ στο pc θα έχουν άλλη μορφή με γραμμή εργασιών, παράθυρα κ.α. Το έχω ψάξει και σας το λέω επιβεβαιωμένα!

Antonis

Γιατι καπιοι πιστευουν οτι θα ειναι ετσι και στα pc (εμφανισιακα).Αφου λεει για tablets, σιγα μην εχει αυτα τα ορθογωνια.

Costas

Απιστευτο design. Ε, η Microsoft δεν εχει σταματησει να με εκπλησει απο τα Windows Phone 7. Ειμαι πραγματικα φανατικος της Apple, iOS, Mac, μεχρι και τα ακουστικα τα αγαπω! Αλλα μπορει και να το σκεφτομουν σοβαρα να αλλαζα το iPad με ενα Windows 8 tablet (μονο σε περιπτωση που το hardware θα με καλυπτει). Αλλα δεν καταλαβαινω…ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ?! Πως θα λειτουργησει αυτο σε PC με ποντικι και πληκτρολογιο?!? Απολυτο fail για Laptop & Desktop, απολυτη επιτυχια για tablets! Ας περιμενουμε ομως και το WWDC! Μπορει η Apple (οπως παντα) να τους σβησει ολους για αλλη μια χρονια μεχρι το επομενο WWDC! 😉 (O fanboyισμος που λεγαμε? :Ρ)

dimitris

παιδια ξερετε τις απαιτησεις τους για υπολογιστες?

Βασιλης Βασιλειου

καλο πραμα … 🙂 στο χωριο μ με τετοια παιζουμε !

marios

εμενα μου αρεσουν παρα πολυ ειναι κατι διαφορετικο μου αρεσουν ακομα και για υπολογιστη πανε περα απο ολα τα αλλα λειτουργικα που ειναι τα ιδια και τα ιδια… και ειμαι και φανατικος της apple

George

Παιδιά είναι πολύ ωραία!
Ελπίζω μόνο να μην έχει τα γνωστά προβλήματα των windows με τις ασυμβατότητες και όλα αυτά…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Pine Apple is Dead

Ιωάννης Π.

Τα παράθυρα απλά καλύφθηκαν με πλακάκια. Καλό για τα All-in-one pc που αρχίζουν και εμφανίζονται σιγα σιγα, καλό και για τα tablet που πρέπει να εχουν windows.
Τις εφαρμογές φοβάμαι λίγο, θα έχει την δύναμη να τρέχει ότι ένα netbook? θα βγούν native εφαρμογές? ποσες θα έχουν το δικό τους widget (εμμμ συγνώμη…tile ηθελα να πώ) ?

Και τέλος, το Touch UI είναι φορτωμένο επανω στα windows, αυτό συγουρα εχει κάποια επίπτωση στις επιδόσεις.
Το android τρέχει για το 3D UI, τα windows μου φένεται οτι σφιρίζουν αδιάφορα με οτι πιο flat υπάρχει,

Michael

Καλοδεχούμενες οι αλλαγές. Θέλω να το δω στην πράξη όμως… Είμαι με τα 7 εδώ και ένα χρόνο και κάνω τη δουλειά μου άψογα. Αν το νέο interface αποδειχθεί απλά ένα “κέλυφος” πάνω από το Aero των 7, τότε δεν έχω λόγο το επιλέξω. Αν όμως αποτελεί βασική φιλοσοφία των 8 το interface που δείχνει το video και έχει αλλάξει και ο πυρήνας, τότε θα τα πάρω με κλειστά μάτια!

orestis

Ας ελπίσουμε και σε ένα αντίστοιχο windows phone 8 για τη νέα γενιά nokia! Μέχρι τότε υπομονή από εμάς κι επιμονή από τους developers!

panayiotis

Παιδιά μάλλον δεν είδατε όλο το video. Μπορείς να μην τα λειτουργείς έτσι και να παίζεις με το mouse και keyboard. Δείτε το video όλο… γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν!!! Τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα είδατε;

στο πρώτο video από το λεπτό 3:02 και μετά.. Μπορεί όποιος θέλει να μπεί σε κανονικό περιβάλλον win7 και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Michalis

Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του !! Λέτε να είναι τόσο άσχετη ώστε να μην καταλάβουν ότι δεν είναι λειτουργικά τα tiles σε pc!!!!
Είναι απλό θα έχουν και τα 2 interfaces μαζί. Δηλ. θα έχουν και taskbar όπως τα win7 για να μπορούμε να τα λειτουργούμε με ποντίκι και πληκτρολόγιο και θα χρησιμοποιούν και το metro UI όταν είναι tablet.

_Iraklis_

WP7 interface απλα στο πιο πολυχρωμο. Μου αρέσει.
Μπορεί με την πρώτη ματια να ξενιζει, είναι ομως πιο ευχρηστο απο το περιβαλλον του ανδροειδούς.
Αλλωστε κατι παρομοιο το εχουμε καιρό στα desktop pc με το media center.

@μαριος Εγω παλι εχω να δω μπλε οθονη απο τα 98αρια. Σε 2000Pro, XPpro, Vista, 7Pro δεν έχω δει ουτε μια μλπε οθόνη και ολα μου τα pc απο την εποχη του Athlon XP ακόμα είναι με σχεδον 50% overclock. Δε σου φταιει η ms και τα win οταν το harware σου είναι για πεταμα. 😉

Giorgos

Οι Fanboysmoi παιδιά πραγματικά με τρελαίνουν…. Βγαίνει η Apple βάζει μια κάμερα στο Iphone , το ονομάζει facetime και ξαφνικά μιλάμε για καινοτομία και βελτίωση! το adnroid είναι μια αντιγραφή του ios με δυο τρια πραγματάκια λιγό διαφορετικά….Και ξαφνικά βγαίνει κάποιο διαφορετικό λειτουργικό και λέμε να μια μεγάλη “ηλιθιότητα”…..Ε Λ Ε Ο Σ…….

Απλά περίμέντε να βγει να το δοκιμάσετε και μετά να πείτε μια ολοκληρωμένη άποψη!

Φαίνεται ωραίο,ελπίζω η Microsoft να κάνει μια ολοκληρωμένη δουλειά γιατί δεν την παίρνει να κάνει και άλλο λάθος μετά τα Vista..

Το λειτουργικό θα δουλεύει παντού όπως το βλέπετε! δεν θα βγει σε δύο εκδόσεις! θα μπορούμε να έχουμε και το κλασσικό περιβάλλον γιατί φανταστείτε κάποιον που δουλεύει Photoshop ή Visual Studio να ψάχνεται μέσα από το Metro UI..

Ας περιμένουμε και θα δούμε! Πάντως πραγματικά η Microsoft επιτέλους δείχνει Δημιουργικότητα κάτι που πιστεύω ότι λείπει αυτούς τους καιρούς!

Σπουδαίο το Ubuntu και γεννικότερα το Linux σπουδαίο και το Mac os x…..
Αλλά ηταν καιρός να δούμε κάτι διαφορετικό μετά από την εποχή της έισοδου του γραφικού περιβάλλοντως στους υπολογιστές…..

Jfpfkdjdid

iPad only ! Android and windows out of the game !

nikos

Εμπρός στο δρομο που ανοιξε η Canonical.
Ακουσαν κατι περι ενοποίησης εκει στη Micro$oft και ξεκίνησαν και αυτοί να ακολουθούν την ιδέα, (ώς συνήθως), να τσιμπίσουν χρήμα και απο την αγορά των tablet.
Παντως το κλασικό περιβάλλον ων Windows 7 δεν υπαρχει περίπτωση να φύγει, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ριζοσπαστικές κινήσεις…
Δεν βρίσκω λόγο στην τελική γιατι κάποιος να βάλει windows ή να αγοράσει tablet με windows και να σερνεται κυριολεκτικά, και να μην επιλέξει IOS, Android ή και Ubuntu.

kostas_falcon

@nikos που ειδες να σερνεται? το αντιθετο μαλιστα. Ολες οι honeycomp ταμπλετες με το tegra 2 παρουσιαζουν αρκετο lag….

nikos

@kostas_falcon: Όπως είπε και κάποιος άλλος το αν είναι “smooth” ή αν φαίνεται να έχει “lag” δεν κριτήριο για την επεξεργαστική ισχύς της συσκευής ούτε για την σωστή ή μη διαχείρηση πόρων απο το λειτουργικό.
Την στιγμή που μαλίστα δεν έχουμε να κάνουμε με κινητά αλλά Υ/Η όλα αυτα τα περι smoth και lag είναι απλά αρλούμπες.
Στην τελική αυτό που βλέπεις είναι απλά ενα demo…

Γκαρο Μαγκογιαν

Καλα, ειτε μας αρεσουν ειτε οχι, φαινεται να ειναι η πρωτη φορα που η MS παραγει κατι το πρωτοτυπο σε οτι αφορα το gui!!! Και χαλια να’ναι τα W8, το σιγουρο ειναι θα πυροδοτησουν αλλαγες στα gui των Android & iOS!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

News Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια 8 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Windows XP και Office 2003, δηλαδή σταματά το λανσάρισμα των updates. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες να φύγουν από τα XP και να πάνε στα νεότερα Windows 8 ή 8.1.

Tablets Windows 8

7ιντσο Windows 8.1 tablet με τιμή 65 δολάρια Αμερικής

Ανακοινώθηκε tablet με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και τιμή 65 δολάρια Αμερικής. Πρόκειται για το μοντέλο Emdoor EM-I8170 με οθόνη αφής 7 ιντσών ανάλυσης 1024×600 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστη Intel Z3735G (Bay Trail), μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 16GB.