Δείτε τα πανέμορφα Windows 8 να τρέχουν σε ένα Samsung tablet [video]

H Microsoft παρουσίασε την έκδοση Windows 8 Developer Preview της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος για υπολογιστές και tablets που αναμένεται το 2012. Δείτε τα νέα Windows 8 64-bit να τρέχουν σε ένα Samsung tablet με επεξεργαστή Intel Core i5 1.6GHz και οθόνη 11.6 ίντσες 1366×768 pixels.

Το tablet κατασκευάστηκε μόνο για τις ανάγκες της παρουσίασης. Πως σας φαίνονται;

, Δείτε τα πανέμορφα Windows 8 να τρέχουν σε ένα Samsung tablet [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sakis

Αρκετά ενδιαφέρον ui.
Να τα δούμε και από κοντά κάποια στιγμή.
Όσο πάει μεγαλώνει ο ανταγωνισμός και γίνεται ακόα πιο σκληρός. Να δούμε τελικά ποιος θα βγει νικητής.

Rapid-eraser

Σαν desktop χρήστης δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα …

Antonis

Τελικα αρχισαν να μου αρεσουν παρα πολυ τα windows 8, κατι εντελως νεο.Και μακαρι αυτο το tablet να βγει στο μελον.

Γιώργος

Παιδιά από ότι είδα στην Microsoft BUILD στο live stream που είχαν σε desktop δουλεύουν άψογα! Βέβαια ακόμα δεν έχουμε δει όλες τις διαδικασίες, στο Metro , που θα ολοκληρώνουν τις διαδικασίες που έχουμε συνηθήσει εδώ και χρόνια! πχ πως στο Metro θα έχουμε δεξί κλικ κ.ο.κ. Πάντως από ότι φάνηκε το πάνε πολύ καλά. Τώρα από προγραμματιστικό επίπεδο τι να πω! Τυχεροί developers… Με λίγες αλλαγές του κώδικα(απειροελάχιστες θα έλεγα) θα μπορουν οι εφαρμογές να τρέχουν ΠΑΝΤΟΥ(windows phones,desktop,tablets)……….. Και επίσης πολύ εύκολα προγράμματα θα μεταφέρονται στα 8….Φαίνεται να κάνουν υπέροχη δουλειά! θα δούμε!

Vangelis

Eίδαμε ;όμως αρκετά χαρακτηριστικά του desktop, όπως το ribbon, τα graphics στο copy/paste, τον νεο task manager…
με εντυπωσίασε η δυνατότητα Refresh και Reset…!!!

Iphonias

παρατηρησε κανενας τον i5 στην θεση του επεξεργαστη?????
απο εκει και περα βγαζει τα δικα του συμπερασματα ο καθενας…

FlevasGR

ok μα το blue screen error που ειναι??

Kosmas

Όπως είπε και ο Γιώργος ποιο πάνω στο keynote Microsoft Build 2011 Live stream που τελείωσε πριν λίγο, οι δοκιμές που έκαναν σε tablet και pcs ήταν απίστευτες, επίσης ο μετρητής για την ενέργεια που καταναλώνουν ήταν ενδιαφέρον, όπως και τα ελάχιστα seconds που κάνει για να κάνει boot το σύστημα! Όσο για το UI το metro φαίνεται πολύ όμορφο, όσο για την κανονική εμφάνιση των windows τα πράγματα που άλλαξαν ήταν ενδιαφέροντα!! Όσο για το άλλο που αναφέρθηκε, στο ότι θα τρέχουν σε πολλούς επεξεργαστές αυτό με ξετρέλανε! nVidia, Intel, AMD, Atom, Qualcomm! Αυτό σημαίνει πως θα τρέχει παντού, smartphones, laptops, pcs & tablets!

lorys

παντος ολα ακολουθουν την αρχιτεκτονική του android μου φαίνεται, παράθυρα πάνω κάτω δεξιά αριστερά η εφαρμογές στην οθόνη αντε να δούμε και την τελική μορφή που θα έχουν!!

Κυριάκος

Αν εξαιρέσω τα πολύχρωμα τετραγωνάκια, παραλληλόγραμμα, κτλ που δεν μου αρέσουν, η παρουσίαση του IE10 και των λοιπών λειτουργιών ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα.

chris

Πολύ ενδιαφέρον! Πολύ όμορφο!
Αυτό το slide από τις άκρες θυμίζει QNX στο tablet της RIM.
Θέλει ακόμα δουλειά, γιατί στο βίντεο δεν ήταν αρκετά responsive.

angelos

Τέλειο το tablet, πιστεύω πως αν βγει όπως το βλέπουμε τώρα εκεί θα κάνει πάταγο.Πάρα πολύ ωραία και εύχριστα τα Windows 8. Έχω την εντύπωση πως δεν λάγκαραν κιόλας καθόλου.

vasilisk

εγώ θα ήθελα ένα windows 8 με ui android, τί ωραία τα widgetakia του android απο τα βαρετα τουβλάκια. αλλά θέλω τα προγραμματα των windows σε συνδυασμό με τα applications των smartphones

Β βασιλης

Καλά όλα, και πολύ όμορφα τα 8, εγώ με android πως παίρνω εικονίδια από τη μια και τα πάω δίπλα; γιατί εγώ μόλις πιάνω ένα εικονίδιο μες πεταει να το βάλω στη αρχική επιφάνεια..

Alex

Άντε καιρός να ξεφορτωθώ το iPad 2 μου το οποίο παρότι υπεραγαπώ, όταν εμφανιστούν τα Win8 θα το αντικαταστήσω γιατί θέλω όλα αυτά τα ωραία προγραμματά που υπάρχουν στο λειτουργικό της MS.

Tron

τους ιούς θα τους βρισκουμε στο καινουριο UI ή στο Desktop App?

Ηρακλής

Νομίζω οτι για tablet το UI είναι overcomplicated.

Δημος

Ειναι φανταστικα! (Νισαφι με την Apple, το καλυτερο με τα προϊοντα Apple ειναι οτι μοσχοπωλουνται σαν δευτερο χερι.. οτι Apple ειχα το πουλησα την επομενη μερα, ευτυχως)

Νομιζω ειναι πολυ ανταγωνιστικο το UI της MS και σε συνδυασμο με τα κινητα Nokia θα ειναι ισαξιος αντιπαλος με το iOS και Android.

Βεβαια, ενω η MS φαινεται να εχει κανει αξιολογη δουλεια, εχει αργησει πολυ και εχει χασει σημαντικο μεριδιο. Αλλα στο χερι της ειναι να καλυψει τη διαφορα

MasterX

παντως και μενα για το desktop PC μου μου φαινεται λιγο παραξενο… δινουν πολυ εμφαση στο touch..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.