Μείωση στις πωλήσεις tablet για το τελευταίο τρίμηνο του 14

Για πρώτη φορά παρουσιάσθηκε μείωση στις παγκόσμιες πωλήσεις των tablet από έτος σε έτος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα της IDC (International Data Corporation), ενώ συνολικά το 2014 υπήρξε αύξηση 4.4% στις πωλήσεις tablet, οι πωλήσεις του 4ου τριμήνου του 2014 μειώθηκαν κατά 3.2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Σταθερά στην πρώτη θέση βρίσκεται ακόμη η Apple με 21.4 εκατομμύρια πωλήσεις iPad και ποσοστό 28.1% της παγκόσμιας αγοράς. Την δεύτερη θέση εξακολουθεί να κατέχει η Samsung με 11 εκατομμύρια πωλήσεις tablet και ποσοστό 14.5% της παγκόσμιας αγοράς. Ωστόσο και οι δύο εταιρείες είδαν μειώσεις 17.8% και 18.4% αντίστοιχα.

Την μεγάλη έκπληξη έκανε η Lenovo, η οποία αποτελεί τη μόνη από τις 5 κορυφαίες εταιρείες που κατάφερε αύξηση στις πωλήσεις της με ποσοστό αύξησης 9.1%, συνεχίζοντας όμως ακόμη να μένει πολύ μακριά από Apple και Samsung.

Από την άλλη, την μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων εμφάνισε η Amazon, η οποία πούλησε 69.9% λιγότερα Kindle tablets σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Οι μειώσεις στις πωλήσεις των tablet είναι λογικές και αναμενόμενες καθώς η οθόνη των κινητών τηλεφώνων μεγαλώνει συνεχώς, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για μία, ελάχιστα πλέον, μεγαλύτερη οθόνη.

μείωση στα tablets, Μείωση στις πωλήσεις tablet για το τελευταίο τρίμηνο του 14

Πηγή

Ραφαήλ Ζιώρης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones iPhone 13 Apple

iPhone: To πιο δημοφιλές smartphone για το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021, το 1/5 των αποστολών smartphones σε παγκόσμια κλίμακα ήταν iPhone.

Smartphones Apple iPhone iPhone 13 Pro

Η Caviar προσφέρεται να τοποθετήσει ένα χρυσό QR code στο πίσω μέρος του iPhone 13 Pro σας

Λόγω της πανδημίας, άνθρωποι σε πολλά μέρη του κόσμου χρειάζεται να επιδείξουν το πιστοποιητικό υγείας τους προκειμένου να μπουν σε διάφορα καταστήματα

Smartphones Apple iPad Air iPhone SE

Apple iPhone SE+ 5G/ Νέο iPad Air: Περιλαμβάνονται στη ρωσική EEC

Τρεις συσκευές Apple που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα έχουν πιστοποιηθεί από τη ρυθμιστική αρχή ΕΟΚ (Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή) με έδρα τη Ρωσία.

Business Apple LG

LG: Θα προμηθεύσει πάνελ OLED για iPad έως το 2024;

Σύμφωνα με το ETNews, η LG Display ετοιμάζεται να προμηθεύσει την Apple με οθόνες OLED που προορίζονται για επερχόμενα μοντέλα iPad.