Μείωση στις πωλήσεις tablet για το τελευταίο τρίμηνο του 14

Για πρώτη φορά παρουσιάσθηκε μείωση στις παγκόσμιες πωλήσεις των tablet από έτος σε έτος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα της IDC (International Data Corporation), ενώ συνολικά το 2014 υπήρξε αύξηση 4.4% στις πωλήσεις tablet, οι πωλήσεις του 4ου τριμήνου του 2014 μειώθηκαν κατά 3.2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Σταθερά στην πρώτη θέση βρίσκεται ακόμη η Apple με 21.4 εκατομμύρια πωλήσεις iPad και ποσοστό 28.1% της παγκόσμιας αγοράς. Την δεύτερη θέση εξακολουθεί να κατέχει η Samsung με 11 εκατομμύρια πωλήσεις tablet και ποσοστό 14.5% της παγκόσμιας αγοράς. Ωστόσο και οι δύο εταιρείες είδαν μειώσεις 17.8% και 18.4% αντίστοιχα.

Την μεγάλη έκπληξη έκανε η Lenovo, η οποία αποτελεί τη μόνη από τις 5 κορυφαίες εταιρείες που κατάφερε αύξηση στις πωλήσεις της με ποσοστό αύξησης 9.1%, συνεχίζοντας όμως ακόμη να μένει πολύ μακριά από Apple και Samsung.

Από την άλλη, την μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων εμφάνισε η Amazon, η οποία πούλησε 69.9% λιγότερα Kindle tablets σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Οι μειώσεις στις πωλήσεις των tablet είναι λογικές και αναμενόμενες καθώς η οθόνη των κινητών τηλεφώνων μεγαλώνει συνεχώς, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για μία, ελάχιστα πλέον, μεγαλύτερη οθόνη.

μείωση στα tablets, Μείωση στις πωλήσεις tablet για το τελευταίο τρίμηνο του 14

Πηγή

Ραφαήλ Ζιώρης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro: Γάντια και θήκες δεν θα είναι εμπόδιο για τα solid-state κουμπιά

Οι χρήστες iPhone 15 Pro θα μπορούν να προσαρμόσουν την ευαισθησία των φημολογούμενων solid-state κουμπιών στις συσκευές τους.

Internet Apple Apple TV Netflix

Netflix: Το πακέτο με διαφημίσεις διαθέσιμο στο Apple TV

Το Netflix έφερε το πιο προσιτό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις στο Apple TV, που σημαίνει ότι οι συνδρομητές που έχουν το φθηνότερο πακέτο μπορούν πλέον να παρακολουθούν περιεχόμενο μέσω των αποκωδικοποιητών της Apple.

Gear Apple featured VR headset

Τo AR/VR headset της Apple ίσως να μην εμφανιστεί στο WWDC

To πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο AR/VR headset της Apple ενδέχεται να μην παρουσιαστεί στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών.

Smartphones Apple iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro: Φήμες για action button πολλαπλών χρήσεων αντί για διακόπτη σίγασης

Τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max φημολογείται ότι θα διαθέτουν ένα προσαρμόσιμο action button, όπως το Apple Watch Ultra.