Μείωση στις πωλήσεις tablet για το τελευταίο τρίμηνο του 14

Για πρώτη φορά παρουσιάσθηκε μείωση στις παγκόσμιες πωλήσεις των tablet από έτος σε έτος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα της IDC (International Data Corporation), ενώ συνολικά το 2014 υπήρξε αύξηση 4.4% στις πωλήσεις tablet, οι πωλήσεις του 4ου τριμήνου του 2014 μειώθηκαν κατά 3.2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Σταθερά στην πρώτη θέση βρίσκεται ακόμη η Apple με 21.4 εκατομμύρια πωλήσεις iPad και ποσοστό 28.1% της παγκόσμιας αγοράς. Την δεύτερη θέση εξακολουθεί να κατέχει η Samsung με 11 εκατομμύρια πωλήσεις tablet και ποσοστό 14.5% της παγκόσμιας αγοράς. Ωστόσο και οι δύο εταιρείες είδαν μειώσεις 17.8% και 18.4% αντίστοιχα.

Την μεγάλη έκπληξη έκανε η Lenovo, η οποία αποτελεί τη μόνη από τις 5 κορυφαίες εταιρείες που κατάφερε αύξηση στις πωλήσεις της με ποσοστό αύξησης 9.1%, συνεχίζοντας όμως ακόμη να μένει πολύ μακριά από Apple και Samsung.

Από την άλλη, την μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων εμφάνισε η Amazon, η οποία πούλησε 69.9% λιγότερα Kindle tablets σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Οι μειώσεις στις πωλήσεις των tablet είναι λογικές και αναμενόμενες καθώς η οθόνη των κινητών τηλεφώνων μεγαλώνει συνεχώς, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για μία, ελάχιστα πλέον, μεγαλύτερη οθόνη.

μείωση στα tablets, Μείωση στις πωλήσεις tablet για το τελευταίο τρίμηνο του 14

Πηγή

Ραφαήλ Ζιώρης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.