WSJ: το Nexus 9 είναι made by HTC και έρχεται πολύ σύντομα

Εδώ και καιρό ακούγαμε πληροφορίες ότι η Google ανέθεσε την κατασκευή του επόμενου Nexus tablet στην HTC και όχι σε μεγαλύτερους κατασκευαστές όπως η Samsung για παράδειγμα. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται από την Wall Street Journal και ότι το HTC Nexus 9 tablet θα παρουσιαστεί σύντομα.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι μηχανικοί της HTC πραγματοποίησαν συνάντηση με τη Google για το 9-ιντσο tablet. Να πούμε ότι το “σύντομα” πολύ πιθανό να σημαίνει ότι θα το δούμε μέσα στον Οκτώβριο καθώς η HTC έχει προγραμματίσει event για τις 8 Οκτωβρίου όπου αναμένεται να παρουσιάσει μια action camera και πιθανότατα την πρώτη selfie συσκευή. Για τις 16 του μήνα οι πληροφορίες λένε ότι θα παρουσιάσει το HTC Nexus 9.

Όπως είπαμε, το tablet αναμένεται με 9 ιντσών οθόνη και Tegra K1 ενώ έχουν ακουστεί φήμες για 4GB RAM, 8ΜP κάμερα και NFC συνδεσιμότητα. Επίσης, λογικά ίσως να είναι από τις πρώτες συσκευές που θα έρθουν με το νέο Android L.

Σύμφωνα με τις πηγές της WSJ, αν και η HTC έχει επικεντρωθεί κυρίως στα smartphones, η Google επέλεξε να συνεργαστεί μαζί της αυτή τη φορά διότι δεν θέλει να δημιουργεί μονοπώλια με κανέναν από όσους συνεργάζεται. Ένας εξίσου σημαντικός λόγος είναι το design της HTC. H Google επηρεάστηκε θετικά από τις κριτικές που δέχτηκε η HTC για το σχεδιασμό της στο HTC One πέρσι και “εντυπωσιάστηκε” με το φετινό HTC One M8.

Εμείς να πούμε ότι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το Nexus 9 να συνδυάζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά με το design της HTC.

Concept του HTC tablet
htc nexus 9 release date, WSJ: το Nexus 9 είναι made by HTC και έρχεται πολύ σύντομα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

τούμπανο είναι !!!

kostas13

Αν έχει και ποιότητα one θα μονοπωλήσει.

john

απλα η google δινει δουλεια στην htc γιατι δεν παει καλα…

Dalinos

Παροτι φαν της τεχνολογιας δεν ειχα ποτε ταμπλετ..νομιζω ηρθε η ωρα!! Αυτο θα κανει το nexus 5 μου να μοιαζει με gameboy 😛

Loveladygaga

Aπο τιμη δε ξερουμε τιποτα..αλλα μαλλον θα παει ψηλα κ αυτο τωρα.

Τομ

Με αυτα τα σπεκς εχει δυναμη υπολογιστη. Με ενα σοβαρο office suite πολυεργαλειο

Πάνος

@ Tom και με (διαφαινόμενη) τιμολόγηση HTC θα κλαίμε…:p

dark_master

@John με την ίδια λογική έδωσε δουλειά και σε LG και σε Asus και παλιότερα σε Samsung.
Σύμφωνα με επίσημες αναφορές της WSJ η Google ήθελε την HTC ως κατασκευάστρια και των προηγούμενων Nexus ταμπλετων. Δεν νομίζω λοιπόν να το κάνει για χάρη. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η HTC είναι από τις λίγες εταιρίες που έχουν την τεχνογνωσία για απροβλημάτιστα τηλέφωνα.
Αν ήθελε να δώσει δουλειά όπως Εσύ λες γιατί δεν έγινε αναφορά και στην Sony σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά τους αποτελέσματα?

astrapi

Εκεί έφτασε το Android. Να θέλει 4GB RAM για να μπορεί να δουλέψει χωρίς κολλήματα…

temasek

@Astrapi 4GB βάζει για να διαλύσει τον ανταγωνισμό το android απροβληματιστα δουλεύει ακόμα και με 1gb ram

Λεωνίδας

Δηλαδη φιλε Astrapi οταν βαλουν και στο δικό σου λειτουργικό μνήμη 2gb
θα το θεωρησεις κατάντια ε

Sot11

Temasek έχεις πολυ χιούμορ!! Επειδή εχω πιάσει πολλά android με 1gb ram και κάποια απο αυτα με cyanogen 11 εχω να σου πω οτι με το ζόρι άνοιγαν!

Κvτσος

@astrapi

ΧΑΧΑ ωραιος τροπος να δικαιολογησεις το 1 Gb του “νεου” σου iphone!

Nikos K

Ανυπομονώ να το δώ, πολύ πιθανόν να αντικαταστήσει το Nexus 7 (2012) που έχω. Ελπίζω σε καλή οθόνη, μπαταρία και microsd slot(αποκλείεται).

R

Toυμπανο το tablet και με τέτοιον επεξεργαστή θα φυσάει και καθαρό android και 4gb ram που νομίζο πως είναι υπέρ αρκετά για ενα nexus που σιγρητικα με αλλες συσκευές το nexus δεν έχει τίποτα από περητα πράγματα κάτοχος nexus.

George

Φαίνεται τρομερό μηχάνημα! !
Βέβαια και με το nexus 7-2013 είμαι ευχαριστημενος και μάλλον θα αργήσω να το αλλάξω.

pazzo

με επεξεργαστή Tegra και τέτοια ram, σημαίνει πως θα μπορουν στο άμεσο μέλλον να βγουν εφάρμογές/παιχνίδια όπως gta V με γραφικά ps3?

Petran91

Τέλεια πάνω που ψαχνόμουν για 10ιντσο και το nexus 10 δεν υπάρχει! Αν έχει και front facing ηχεία είναι σιγουρακι η αγορά του!

Makis

9″ οριακό για tablet κατ’ εμέ…έχω 9.4″ και είναι μμμμ…..8″ δεν το συζητάω, φυσικά από specs είναι μια χαρά…

Tom

@Kintsos ρε ποτε θα σταματησει αυτο το ξεκατινιασμα;

NICK-X

Εγω ρε παιδια εχει η γυναικα μου το tab pro 10.1 δε λεω μια χαρα ειναι αλλα ωρες ωρες θα ηθελα να ειναι σε διαστασεις g pad να πω την αληθεια…..και καλοβλεπω το συγκεκριμενο..!!!αν και νομιζω οτι φταιει το aspect 16:9 που δεν με βολευει,ενω αυτο μοιαζει 4:3 που νομιζω ειναι πιο βολικο..!!!!!!

Τομ

Νιck X και γω θεωρω τα μεγαλα ταμπλετ ειδικα σε 16:9 λιγο αβολα. Το ipad air στις 10 με 4:3 ειναι πιο βολικο αλλα ελαφρως μεγαλο. Τουτο εδω στις 9 ιντσες πιστευω θα ειναι ιδανικο! Και τερατακι κιολας ετσι. Ο tegra ειναι παρα πολυ δυνατος για mobile επεξεργαστης. Για να δουμε. Ελπιζουμε και στα standard κατασκευαστικης αρτιοτητας που μας εχει συνηθισει η HTC.

TheOneYouLoveToHate

μπορει οι androidfans να κραζουν τους iPhonakides αλλα εχουν και ενα δικιο… τους χαλαει που το tablet Και πεταγεται ο αλλος ο αστραπογιαννος και λεει… “Εκεί έφτασε το Android. Να θέλει 4GB RAM για να μπορεί να δουλέψει χωρίς κολλήματα…”

δλδ πρεπει να μεινουν στο 1GB? δλδ οταν φτιαχνει καποιος ενα pc (Και αυτο τεχνολογια ειναι για οποιαδηποτε χρηση) θα πρεπει να μεινει με 1GB?

Οπως πολυ σωστα ειπε και ο Λεωνιδα πιο πανω.. “Δηλαδη φιλε Astrapi οταν βαλουν και στο δικό σου λειτουργικό μνήμη 2gb θα το θεωρησεις κατάντια ε”

αμα εβαζε η apple 2 και 3GB τοτε “everyone will lose their minds” αλλα επειδη ακριβως δεν εβαλε οι iPhonakides αρχισαν παλι να λενε περι κολληματα και Lag κτλ κτλ κτλ…. γραφικοι απλα!

και κατι αλλο….πριν μια βδομαδα ΟΛΟ το techblog ειχε μονο αρθρα περι iPhone και λεγατε “γιατι ερχεστε και σχολιαζετε εδω…ζηλευετε…τραβατε πισω στο lagdroid σας” και αλλα τετοια πολλα…. εσεις ρε παιδια γιατι ερχεστε στα android θεματα και σχολιαζετε? το ιδιο πραγμα δεν ειναι?

Τομ

Απλα να εχουμε στο νου μας (περα απο τα ξεκατινιασματα που ειναι η πλειονοτητα των σχολιων δυστυχως) τις εφαρμογες για tablet η optimised για tablet που υπαρχουν για android. Υστερουν σημαντικα με την τραπεζα εφαρμογων ειδικων για ταμπλετα σε σχεση με το ios. Για αυτο ειναι το ipad το καλυτερο (μεγαλο) tablet. Τα χαρακτηριστικα του nexus 9 αν ειναι αυτα, και το form factor αν ειναι αυτο, και εχωντας δεδομενο την κατασκευαστικη αρτιοτητα που δινει η HTC στις συσκευες της αλλα και την αναμενομενα χαμηλη τιμη (σχετικα) του ταμπλετ, τοτε το nexus 9 θα ειναι ισως η καλυτερη συσκευη στην κατηγορια. Απλα πρεπει καποια στιγμη το android να δωσει σημασια στα tablet. Αν ενα nexus μεγαλο ειναι η αφορμη τοτε sign me up (το πρωην nexus 10 παντως δεν επιασε). Αν οχι προτιμω ipad (αν εχει 2gb ram και multitasking το μεγαλο ειδικα).

Και επιτελους ας κανουμε καμια συζητηση της προκοπης πια σε αυτο το blog. Εχουμε αρχισει τα μαλλιοτραβηγματα και τις κοφτες ατακες εξυπνακηδηδηδων απο δω και απο κει και εχουμε ξεχασει γιατι μπαινουμε στο site αρχικα.

xphst0z

3g ram το πιο πιθανο να εχει οχι γτ το android χρειαζεται τοσα αλλα γτ ο tegra-k1 τοσα χρειαζεται 192cores το gpu του 1g ram δεν φτανει ουτε για να τρεξει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.