AlphaGo Zero: Η εξελιγμένη μορφή του AI της Google μαθαίνει μονη της

Την έκδοση AlphaGo Zero ανακοίνωσε η DeepMind, θυγατρική της Google για την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Χαρακτηριστικό της τελευταίας έκδοσης όμως είναι ότι ενώ οι προηγούμενες μάθαιναν Go –επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής- από παρτίδες ερασιτεχνών ή επαγγελματιών παιχτών, το AlphaGo Zero έμαθε μόνο του με αντίπαλο τον εαυτό του.

Πλέον, το AlphaGo Zero νίκησε τους προκάτοχούς του και αποτελεί τον ισχυρότερο παίκτη Go στην ιστορία.

Εν αρχή νίκησε την προηγούμενη έκδοση με 100-0 και εν συνεχεία την έκδοση Master με 89-11. Να σημειωθεί ότι η έκδοση Master είχε νικήσει τον καλύτερο παίκτη Go παγκοσμίως, τον Ke Jie τον Μάιο.

Η νίκη έναντι της προηγούμενης έκδοσης του Go επήλθε ύστερα από εκπαίδευση τριών ημερών, ενώ η νίκη εναντίον της Master έκδοσης χρειάστηκε 40 μέρες εκπαίδευσης.

AlphaGo Zero google ai, AlphaGo Zero: Η εξελιγμένη μορφή του AI της Google μαθαίνει μονη της

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό που βοήθησε κι αποτέλεσε παράγοντα απελευθέρωσης ήταν ότι αφαιρέθηκαν οι περιορισμοί που επιβάλει η ανθρώπινη γνώση.

Η εταιρεία αναφέρει ότι αν εφαρμοστούν παρόμοιες τεχνικές σε άλλα προβλήματα όπως η αναδίπλωση πρωτεϊνών, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ή η αναζήτηση επαναστατικών νέων υλικών, οι ανακαλύψεις που θα προκύψουν, θα μπορούσαν να αλλάξουν την κοινωνία προς μια θετική κατεύθυνση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Το κίνητρο και να μου το θυμηθείτε για να κερδίσει κανείς αυτή την τεχνητή νοημοσύνη είναι να συμπεριφέρεσαι απρόβλεπτα. Ότι έκανες να μην το κάνεις πια και ας είναι εναντίον του όφελούς σου. Σε όλους αυτούς τους αλγορίθμους η βελτιστοποίηση είναι βαθιά ριζωμένη και δεν μπορούν να καταλάβουν από μπλόφα, ρίσκο ή πιθανότητες

Αν το ρωτήσεις ποιος πιστεύει πως θα κερδίσει δε θα μπορεί να σου απαντήσει γιατί δεν ξέρει να πιστεύει. Τον κυριούλη λυπάμαι που χαίρεται τόσο λες και γέννησε η γυναίκα του παιδί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Pixel Pixel

Η Google παρουσίασε τέσσερις νέες δυνατότητες Android που δεν θα περιορίζονται στα Pixel

Η Google λανσάρει τέσσερις νέες δυνατότητες Android, οι οποίες δεν θα περιορίζονται στα Pixel της, ενώ υπάρχει και μία για το Wear OS.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL και Pixel 9 Pro Fold παίρνουν την πρώτη τους ενημέρωση

H Google κυκλοφόρησε τα Pixel 9, 9 Pro, 9 Pro XL και 9 Pro Fold τον περασμένο μήνα και τώρα λαμβάνουν την πρώτη τους ενημέρωση λογισμικού.

Software featured Google Google Play Store

Google Play Store: Επιτρέπει την εγκατάσταση ή ενημέρωση έως και τριών εφαρμογών ταυτόχρονα

Οι χρήστες Android, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, μπορούσαν να εγκαταστήσουν/ενημερώσουν μόνο μία εφαρμογή από το Google Play Store κάθε φορά.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9: Teardown βίντεο δείχνει τη μεγάλη αλλαγή από το περυσινό μοντέλο

Το πιο πρόσφατο teardown βίντεο για το Google Pixel 9 έρχεται από το PBK reviews για να μας δείξει μια καλή ματιά στο εσωτερικό του.