AMD: οι Zen Core CPUs φτάνουν τη διπλάσια απόδοση των παλιών FX

Με δηλώσεις της CEO της AMD, Lisa Su, γνωστοποιείται στο κοινό ότι οι νέοι επεξεργαστές με πυρήνα Zen θα έχουν τη διπλάσια απόδοση σε multithreading του FX8150, με χαμηλότερες θερμοκρασίες, θερμική κατανάλωση και επιδόσεις που θα συγκριθούν με εκείνες της Intel.

AMD: οι Zen Core CPUs φτάνουν τη διπλάσια απόδοση των παλιών FX, AMD: οι Zen Core CPUs φτάνουν τη διπλάσια απόδοση των παλιών FX

Η έκδοση για τους ενθουσιώδης χρήστες που αρέσκονται στο να πιέζουν τα συστήματά τους στο μέγιστο, λέγεται πως θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη μαζί με το νέο socket AM4. Η κωδική ονομασία της σειράς επεξεργαστών θα είναι Summit Ridge και θα περιέχει οκταπύρηνους αλλά και εξαπύρηνους επεξεργαστές. Η απόδοσή τους μάλιστα, λέγεται πως θα είναι διπλάσια των αντίστοιχων σειρών FX8300 και FX6300.

Είχαμε διαβάσει παλιότερα ότι οι νέοι επεξεργαστές θα φέρουν βελτιώσεις στο IPC (instructions per clock) ως και 40% συγκριτικά με τους παλιούς Excavator επεξεργαστές και τώρα φαίνεται πως τα αποτελέσματα της αρχιτεκτονικής μπορούν να ξεπεράσουν αυτόν τον αριθμό. Ίσως τελικά οι νέοι επεξεργαστές να μπορούν να κάνουν την έκπληξη στην αγορά το χειμώνα του 2016. Μεταξύ άλλων η Lisa Su, ανέφερε ότι είναι το πιο σημαντικό προϊόν εδώ και μια δεκαετία. Μια αρχιτεκτονική που επιτέλους αφορά τους Gamers, του επαγγελματίες και τα Datacenters. Μια γενικά έντονη προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Intel στην κατηγορία των Hi End λύσεων και όχι μια φτηνή αντιπρόταση.

AMD: οι Zen Core CPUs φτάνουν τη διπλάσια απόδοση των παλιών FX, AMD: οι Zen Core CPUs φτάνουν τη διπλάσια απόδοση των παλιών FX

Επιπλέον, εδώ και αρκετό καιρό στα εργαστήρια της AMD δουλεύουν υπολογιστές μόνο με επεξεργαστές με πυρήνα Zen και ως τώρα τα αποτελέσματα είναι αρκετά ικανοποιητικά. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η AMD δεν έχει στα σκαριά προϊόντα μόνο για υψηλές επιδόσεις σταθερών υπολογιστών, αλλά και επεξεργαστές Server με 32 φυσικούς πυρήνες Zen και 64 συνολικά νήματα (2 για κάθε πυρήνα), μία HPC APU των 16 Zen πυρήνων και μία τετραπύρηνη APU για το καταναλωτικό κοινό.

Η AMD έχει στήσει όλο το σχεδιασμό των νέων προϊόντων της πάνω στην τεχνολογία της Samsung των 14nm FinFET που εφαρμόζεται στο εργοστάσιο της GlobalFoundries. Επομένως όλα τα προϊόντα APU και CPU θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν με αυτό το πρότυπο στo νέο socket AM4, με dual channel ελεγκτές μνήμης, PCIe 3.0 υποστήριξη και περισσότερα ακόμα νέα πρότυπα αποθήκευσης όπως το USB 3.1, M.2 SATA και το NVMe. Για λύση ψύξης, η AMD θα συνεχίσει με τις νέες ψύχτρες Wraith οι οποίες έχουν ικανοποιήσει αρκετά μέχρι και σήμερα.

AMD: οι Zen Core CPUs φτάνουν τη διπλάσια απόδοση των παλιών FX, AMD: οι Zen Core CPUs φτάνουν τη διπλάσια απόδοση των παλιών FX

Η AMD το 2016 και το 2017 περιμένει πως θα είναι οι χρονιές που θα τη φέρουν σε δόξες που ακόμα δεν έχει γνωρίσει, στην καταξίωση στο χώρο του hardware που τόσα χρόνια ψάχνει, με εντελώς νέα προϊόντα και σχεδιασμό τόσο σε CPU και APU, όσο και στις νέες GPU που θα κυκλοφορήσουν σε λίγες μέρες.

Με την κατανάλωση να πέφτει, τη θερμοκρασία να μειώνεται και τις επιδόσεις να ανεβαίνουν δραστικά, η AMD ίσως έχει μια λύση στο πρόβλημα που λέγεται Intel.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΝ

Μονοπώλιο δεν είναι ποτέ καλό…. Πόσο μάλλον σε προϊόντα τεχνολογίας. Εφόσον έχουμε την επανακσμψη ενός δυνατού παίχτη… Αυτό σημαίνει ανταγωνισμός με καλύτερους όρους για εμάς.

Νωντας

Μακαρι!!Ετσι ωστε να πατησει γκαζι η Intel μηπως και δουμε κανα πραγματικα δυνατο οχταπυρινο φτηνο επιτελους!!
Αν και πολυ αμφιβαλλω για την AMD,αλλα ποτε δε ξερεις!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.